MikkoPaunio

Minkä sortin kansallissosialisteja?

Olemme viime päivinä saaneet tutustua Ruotsista johdettuun uusnatsiliikkeeseen, joka oman kertomansa mukaan ammentaa aatteensa  saksalaisesta kansallissosialismista. Käytännössä he kuitenkin ammentavat käyttövoimansa muslimimaista peräisin olevasta muuttoliikkestä Eurooppaan sekä muslimimaiden ja yhteisöjen sisällä tapahtuvasta taloudellisesta, poliittisesta, sosiaalisesta ja kulttuurisesta kehityksestä. Mitenkäs mahtoi olla laita asioiden laatu Aatun aikaan tai kun vanhat natsit pakenivat romahtaneesta Kolmannesta Valtakunnasta? Mikä oli kansallissosialistien suhde islamiin?

Natsit harrastivat ahkeraa propagandaa arabimaihin ja etsivät liittolaisia sieltä sodan aikana. Olihan heillä arabien kanssa yhteinen vihollinen: juutalaiset. Propagandaa tehostaakseen he kutsuivat Saksaan pysyväksi viralliseksi vieraakseen palestiinalaisten suurmuftin, joka oli hänen seuraajansa Jasser Arafatin lähisukulainen. Suurmufti avusti Heinrich Himmleriä perustamaan sodan aikana Balkanin muslimimiehistä SS-divisioonan, jolla oli tyypilliset Taqiyah arabihatut.

Sodan jälkeen vanhat natsit löysivät turvapaikan erityisesti seuraavista kaupungeista: Damascus, Kairo, Madrid ja Buenos Aires. Arabinationalismin tehdessä tuloaan vanhat natsit tekivät itsensä tykö tuleville hallitsijoille. Arabinationalistit olivat erityisen ihastuneita natsien juutalaisvastaisesta propagandasta ja he palkkasivat vanhoja natseja poliittisiksi konsulteikseen. Kun Egypti ja Syyria varustautuivat sotaan Israelia vastaan, vanhat natsit olivat välimiehinä näiden maiden ostaessa aseita Tshekkoslovakiasta. Alois Brunner - Adolf Eichmanin yksityissihteeri - perusti ja koulutti Syyrian hallituksen turvallisuuspalvelun, jonka brutaalius on vasta nyt paljastunut laajemmin Syyrian sisällissodan myötä.

Natsi-Saksan SS-poliisiylijohtaja Heinrich Himmler oli pakanagenreen, itämaiseen mystiikkaan ja luonnon- ja eläintensuojeluun vihkiytynyt kammotus. Hänen henki"lääkärinsä" Felix Kersten, jolla oli Suomen kansalaisuus, kertoi kirjassaan "Samtal med Himmler" sodan jälkeen, että Himmlerillä oli pakkomielle pitää huoneessaan jatkuvasti koraania ja että hänellä oli myös lompakossaan kuva koraanista. Kersten arveli tämän tavan olleen peräisin Rudolph Steinerin oppeja kannattaneen Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin vaikutuksesta. Hess oli syntynyt Egyptissä. 

En ole huomannut kenenkään huomioitsijan tai tutkijan tarkastelevan Immosen tekstejä kovinkaan tarkkaan. Immonen saarnaa teksteissään antikapitalismia, koska "kapitalismi tuhoaa luontoa". Immonen lieneekin näitä kansallisuusaatteeseen sitoutuneita völkische vihreitä, jotka perustivat yhdessä uusvasemmistolaisten tai Frankfurtin koulukunnan kanssa 1979 Saksan Vihreät. Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtaja ja heidän viikkolehden ensimmäinen päätoimittaja oli August Haussleiter. August Haussleiter  osallistui 1923 Hitlerin kanssa epäonnistuneeseen olutkellarikapinaan. Sekä uusi että vanha näyttävät nyt muokkaavan jo kertaalleen kuopattua kansallissosialismia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ja tällä pökellyksellä todistat, että Immonen oikeastaan kannattaa islamia? vai siis mikä nyt on pointtisi?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tuula, sinun "hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet niin kirjallisissa tuotoksissa kuin politiikassakin". Aion vastaisuudessakin ajatella aivan itse oman oudon kommenttisi jälkeenkin. En nimittäin saa siitä mitenkään kiinni. Voitko valaista?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Olen aina ollut sitä mieltä, että Virheiden kannattaisi liittoutua kansallissosialistien kanssa. Molemmat rakastavat kasvisruokaa ja ympäristöä, molemmat haluavat totalitarismia.

Perfect match.

Komsin kysymykseen minulla ei ole vastausta, koska en tajunnut Paunion kirjoituksesta sen ideaa alkuunkaan.

Käyttäjän GerryBirgitIlvesheimo kuva
Gerry Ilvesheimo

Paunio sanonee että kansallissosialismi on oikeastaan monikulttuurinen liike. Balkanin muslimi-SS:n ohella Suomen armeijassa taisteli juutalaisia ja romaneja jne.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mielenkiintoisia yksityiskohtia joita en ole aiemmin tiennytkään. Romanien osaltahan tilanne oli ongelmallinen että romaneita pidettiin natsien omien oppien mukaan arjalaisena kansana. Olihan jopa liikkeen tunnus "swastika" nimeään myöten mukailtu alunperin intialaisesta symbolista joka tarkoitti hyvää onnea. Hitler oli itävaltalainen, liikkeen tunnus intialainen, nyt sitten selviää että kaikkien uskontojen lisäksi jotka natsien kanssa veljeilivätkään, on lisättävä keskeisten hahmojen kiinnostus Koraaniin ja mystillisempiin tulkintoihin (Himmlerillä oli tätä taipumusta oli oppi mikä tahansa). Yhteydet islamilaisiin valtioihin olivat tiedossa ennestään, mutten tiennyt noin yksityiskohtaisesti paenneiden natsien suhteen sittemmin.

Natsismi oli siis eräänlainen kulttuurien, uskomusten ja jopa etnisyyksien sulatusuuni, vaikka he rajasivatkin etnisyyden sallimisen pelkästään "arjalaisiin rotuihin" ja sitä rataa...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

The Beast Reawakens kirja on Rolling Stone lehden toimittajan tekele, jossa on kootusti ja seikkaperäisesti kerrottu natsien touhut sodan jälkeen. Keskiössä ovat Otto Skorzeny (tämä SS kommando pelasti Mussolinin uskaliaalla operaatiolla) sekä Ernst Otto Remer, jonka Hitler ylensi kenraaliksi ja henkilökohtaiseksi turvamiehekseen, kun elokuussa 1944 tuolloin majuri Remer kukisti Hitlerin vastaisen salaliiton.

Pentti Hagelin

Onkohan Hitleriä tulkittu oikein? Oliko Hitler todella antisemitisti? Epäilen kumpaakin: Saksan ylivoimaisesti vaurain kansanosa ennen toista maailmansotaa oli juutalaiset. Hän tarvitsi maailman valloitukseensa juutalaisten varat ja hän otti ne käyttäen hyväkseen kristittyjen juutalaisvihaa, jota hän tarkoituksellisesti lietsoi. Islamilaisten kanssa veljeilyn selittää samalla tavalla vastaavasti öljy ja sen tarve.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset