MikkoPaunio

HS pilkkaa teollisuutta ja kannattaa kaverikapitalismia

HS:n teollisuuden vastaisessa pääkirjoituksessa 23.8. (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212547408?jako=706491e3109f963fb2f...) todetaan mm. "Suomi-firmat eivät löydy nettiajan pohjasakasta sattumalta. Samat johtajat viittasivat vuosikausia kintaalla esimerkiksi digitalisaatiolle ja sen innovaatioille."

Tämä Helsingin Sanomien teollisuuden vastainen kirjoittelu alkaa saada jo eeppiset mittasuhteet. Helsingin Sanomat näyttää unohtavan, että Suomen pitkässä juoksussa kilpailukykyinen raskas teollisuus on ollut ratkaisevassa asemassa maamme hyvinvointiyhteiskunnan luomisessa ja sen rahoittamisessa. Se ei ole idioottien punaniskojen puuhaa, kuten HS antaa ymmärtää pääkirjoituksessaan.

Piippujen lisäksi nämä teolliset yhteenliittymät tai klusterit työllistävät insinööritoimistoja, teollisia palveluyrityksiä ja muutakin palvelualaa, softa-alaa, ydinteknologian tutkimista, materiaalitalouden kehittämistä, insinööritieteitä laajemmin ja tutkimusta ja opetusta laajalla rintamalla luonnontieteissä mukaanlukien lääketiede. Otaniemeen on valmistumassa ydinvoiman ja ydinfysiikan tutkimukselle pyhitetty talo, jonka uumenissa tullaan luomaan merkittävää eturintaman tieteellistä tutkimusta ei pelkästään ydinfysiikassa tai ydinturvallisuudessa vaan laajemmin mm. materiaalitaloudessa tai lääketieteessä.

Tämä trollauksen tekee vielä julmemmaksi ja vähä-älyisemmäksi se, että HS on systemaattisesti mahdollistanut "innovatiivisen" vihreän kaverikapitalismin (engl. crony capitalism) bio- ja energiataloudessa, jonka "saavutuksista" olen kirjoittanut aiemmin tähän blogiin sekä seikkaperäisesti kirjassani "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset", Auditorium 2015. 

Ainoastaan Vihreät ja erityisesti heidän poliitikot ja kaverikapitalistit hyötyvät tällaisesta "uuden" ja "vanhan" vastakkaisajattelusta. Me muut olemme kaikki häviäjiä.

Tässä tulee mieleen erään tutun journalistin kertoma, jonka mukaan HS:n toimituskokouksen enemmistö oli 1970-luvun alussa taistolaisia. Nyt punainen väri on muuttunut myrkyn vihreäksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Miksi vieläkin raskas teollisuus yhdistetään savupiippuihin, vaikka niitä ei ole juuri enää käytetty moniin vuosiin, kun savut puhdistetaan moderneilla systeemeillä.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212736361

Tämä pääkirjoitus sai minut - sähköalan ammattilaisen - taas ihmettelemään omaa hölmöyttäni :

Miksi ihmeessä maksan satoja euroja vuodessa tämän tasoisesta kirjoittelusta?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Lopetin itse Hesarin luvun jo melkein 10 vuotta sitten näiden syiden vuoksi. Kokeile se on vapauttavaa. Mä teen säännöllisesti vuosittain kokeen, jossa avaan ensiaukeaman ja kokeilen, v....ko. Jos v...ttaa, jatkan moratoriota. Toistaiseksi on aina testissä v....tanut.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

HS:n Jussi Pullisen katse on tiukasti menneessä 1990-luvussa ja Nokia-tarinassa. Suomessa kaikki haluavat määritellä itsensä nykyaikaisiksi, vaikka se "nykyajan" sisältö olisi haettu kaukaa menneisyydestä.

Kaakkois-Suomessa peliteollisuus työllistää peräti sata (100) ihmistä. Ihan kiva, mutta pitäisi olla 100 000 työpaikkaa tämän päälle.

Vanhanaikainen Saksa on säilyttänyt tuotannollisen perustan kotimaassa, ja sen takia Saksalla on nyt 50 miljardin ja prosentin ylijäämä Yhdysvaltojen kaupassa, vaikka tämäkin informaatio välitetään Microsoftin ym. ohjelmistoilla ja laitteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset