MikkoPaunio

Mistä "immoslaisuus" kumpuaa - HS jäi valheesta kiinni taas

Helsingin Sanomat erään kolumnistinsa välityksellä halusi parantaa "suomalaista luokattoman huonoa maahanmuutto'keskustelua' http://www.hs.fi/kotimaa/a1440727054759?jako=4283e4d359498a811b1de1d7c84... kertomalla, että Oxfordissa eräässä koulussa uuden mullistavan pedagogiikan omaksumisen myötä maahanmuuttajien koulutulokset paranivat kantaväestöäkin paremmiksi. Helsingin Sanomien kolumnisti huipensi analyysinsä toteamalla, että "meillä ei olla oltu juuri mistään yksimielisiä. Paitsi tästä: totta kai maahanmuuttajalapset menestyvät heikommin ja tietysti on huono juttu, jos heitä on yhdessä koulussa kovin paljon. Onneksi Englanti on osoittanut nämä käsitykset vääriksi. Olisiko aika muuttaa asenteita Suomessakin?"

Emme taaskaan saa tietää, onko tämä HS:n kolumnistin keskustelua "parantava" kommentti tarkoituksellista manipulointia vai vain hutilointia vai vähän molempia.

Iso-Britannian tärkeimmässä punavihreässä the Guardian-lehdessä on laaja juttu http://www.theguardian.com/education/2014/jan/21/gcse-pupils-disappearin..., josta käy ilmi, että HS:n ihastelemat tulokset olivat syntyneet siitä, kun viidesosa huonosti menestyvistä lapsista oli siirretty toiseen kouluun ja että alunperin the Independentissä julkaistu Oxfordin maahanmuuttajien koulumenestyksen ihmeuutinen http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gccgrRg8OVcJ:www.in... oli käynnistänyt prosessin, jonka myötä huonosti menestyviä maahanmuuttajia ei enää siirretä pois aiempaan tapaan HS:n mainitsemasta koulusta. Skandaali paljastui, kun eräät HS:n mainitseman koulun opettajat ryhtyivät omantunnon syistä asiaa penkomaan. Yhä edelleen opettajat haluavat pysyä anonyymeinä.

Tämä on tätä Helsingin Sanomien ja YLE:n missiojournalismin synnyttämää uutisoinnin ja kommentoinnin loputonta murheellista - oli kyse sitten ympäristö- ja energiapolitiikasta tai maahanmuuttopolitiikasta - virtaa, jolla yritetään pistää suomalaisia ruotuun.

Meille on tullut tavaksi naureskella Venäjän TV:n ja sen valtiojohtoisen lehdistön propagandalle. Minä en ole sille pitkään aikaan hohottanut, kun tiedän, että sama ilmiö - eri vaikuttimista - on meidänkin riesanamme. Sitten meillä vielä samojen toimijoiden toimesta ihmetellään ja päivitellään, mistä tämä "kauhea immoslaisuus" johtuu.

Kirjoitan uudessa kirjassani "Vihreä Valhe - valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015 syventävästi tästä missiojournalismin rämettämästä suomalaisesta keskusteluilmapiiristä.

Hesaria en ole tilannut yli kymmeneen vuoteen tämän tapaisen kommentoinnin vuoksi, mutta YLE-veroa en kykene välttämään valitettavasti. Miksi maksaisin valheista ja/tai hutiloinneista yhtään mitään?

Viime aikojen ainoa myönteinen HS:iin liittyvä uutinen julkaistiin Demokraatissa hiljan, missä Hesari lupaa panostaa enemmän kevyempiin juttuihin ja lifestyle sisältöön. http://demokraatti.fi/kevyempien-juttujen-kysynta-kasvaa-helsingin-sanom... On hyvä, että HS keskittyykin jatkossa ydinosaamisalueelleen vakavan journalismin sijaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Keijo Räävi

Suomesta puuttuu täysin Counterpunchin kaltainen laatumedia joka kertoo totuuden.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Tämä on jo hesarin mittapuullakin naurettavan typerä juttu. Pari suurinta ihmetyksen aihetta ovat:

1) Kyseessä on yksi koulu Oxfordissa, Suomessakin on jo jotain 2500 peruskoulua. Toki tämän voi suoraan yleistää tänne.

2) "Päätettiin, että jokainen opettaja on myös englannin opettaja. Niinpä biologian opettaja varmistaa joka tunnilla, että kaikki ymmärtävät, mitä tarkoittaa geeni tai yhteyttäminen"

Eipä ole ihme jos valkoihoiset brittipojat alisuorittavat kun oppitunnit menevät siihen, että kerrataan sanojen merkityksiä. Varmasti todella motivoivaa.

Entäs ne oppimistavoitteet? Kaikki ylimääräinen on opetuksesta pois ja taso laskee. Sillä ei kai ole väliä, kai sekin jonkinlaista tasa-arvoa on kun kukaan ei osaa oikein mitään. =)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi et siirry persuihin, koska se näyttäisi olevan luonnollisin viiteympäristösi?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Oliko tuo HS:n juttu sun mielestä korkeatasoista journalismia?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ei sillä ole väliä, Pyykölä halusi Lappalaisen ja Elkaman peukut kommentilleen. Harvoin on voinut peukuttaa sosialidemokraatin blogia tällä alustalla, karusellikamaa ja arkunnauloja hesarin kirstuun. Jopa ristikkokin on niin huonoa painolaatua, ettei edes suurennuslasilla erota kuvasta kuuluuko kivi- tai kasvikuntaan, ellei peräti kivikasvikuntaliitokseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaankin oli koska hyökkää välittömästi kannattajiensa kanssa persoonaasi kohtaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pitääkö olla persu jos haluaa kritisdoida harhaanjohtavaa journalisnmia. Hesarin jutun perässä oli joukko lähdeviitteillä varutettuja kommentteja joissa viitattiin referoidun tutkimuksen virheellisyyteen ja siihen, että kolumnisti tulkitsi tuloksia tarkoitushakuisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nää suvikset ohittaa asiakysymykset sujuvasti.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juu se ei pahemmin kiinnosta toiveajattelijoita.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

On äärimmäisen huvittavaa - ja huolestuttavaa samanaikaisesti - huomata, että kun joku nostaa Hesarin agendan tarkempaan tarkasteluun, niin saa välittömästi syytöksiä persuilusta tai rasismista. Fasismikin kai kuuluu rehellistä uutisointia ja taustoitusta vaativien ominaisuuksiin?

Omaan talouteeni tulee hesari. Ei tulisi, jos itse voisin asiaan vaikuttaa, mutta vanhempi sukupolvi on tottunut lukemaan propagandansa paperimuodossa ja se heille sallittakoon. Itse en lue paljoakaan kyseistä roskalehteä, sillä yritin kesällä kaksi viikkoa löytää yhtä numeroa, missä maahanmuutto, pakolaiset, somalit tai vaikkapa "pelastakaa koko maailma - meidän jälkeemme vedenpaisumus" ei olisi ollut lehden pääsanoma.

Kognitiivinen dissonanssi, mikä seuraa hesarin lukemista, jatkuu läpi koko päivän tehden normaalitoimista raskaita ja henkisesti epämiellyttäviä. Ilmeisesti Suomi kuuluu kaikille muille ja rajat auki ja punaista mattoa ja kukkakimppua kaikille ja meillä on varaa.

Ilmeisesti pääpropagandan tuottajamme sijoittaa nämä "totuudet" tietoisesti kolumneihin, jolloin päätoimittelija voi irtisanoutua valheista yksinkertaisesti väittämällä niitä yksittäisen (hah!) toimittelijan mielipiteiksi. Tässäkin tapauksessa - jos oikein muistan - oli toimittelijan oma muksu kyseisessä koulussa ja ovet aukenivat hänelle ja kirkas tulevaisuus oli edessä. Onko sitten kyse toiveajattelusta vai pelosta, kukapa tietää.

Sitten siellä YT -Suomessa voi olla hieman erilaiset tunnelmat, kun varaa ei oikeastaan olekaan mihinkään ja oikeastaan on lainanlyhennys jäänyt rästiin ja lyhennysvapaa on loppumassa. Työpaikka meni ja mediassa hehkutellaan työvoimapulaa! Voiko suomalaista työtöntä pahemmin loukata?

Ne, jotka voivat lähteä, niin lähtekää ihmeessä! Tänne ei kannata jäädä odottamaan parempia aikoja. Tilastojen valossa odotuksesta tulee niin pitkä, että meikäläisen sukupolvelle (1970-l.) ja nuoremmillekin on jäänyt pelkästään toivo ja haaveilu jostain paremmasta pätkätyön ja epätyypillisten työsuhteiden puserruksessa. Ei näillä spekseillä tulevaisuutta tai perhettä rakenneta.

Minäkin uskoin tasa-arvoisuuteen ja paremman tulevaisuuden rakentamiseen yhdessä. En usko enää. Pelastukoon ken voi ja pitäkää omistanne huoli. Olin myös SDPn jäsen ja erosin kun kaikenmaailman Jungnerit antoivat minulle selvyyden puoluejohdon täydellisestä erkaantumisesta tavallisen kansalaisen arjesta.

Nykyiselle sukupolvelle ei ole tarjolla unelmaa. Ainoastaan painajainen.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Samat kokemukset, tosin hetken puoluekokeilu oli toinen. En vain voi kannattaa väkivaltaista, tai minkäänlaista ulkoparlamentaarista, vallankumousta yrittänyttä jengiä. Vaikka Forssan ohjelman olisin voinut kuvitella allekirjoittavani.
Minulle on koko elämäni ajan ollut päivän (paperi)lehdet säännöllinen rituaali ja rutiini jota ei mikään ei ole voinut estää. Ei ole enää. Sunnuntaihesarin olen lukenut vuosikymmeniä käytännössä täydellisesti läpi, joskus jopa kuolinilmoitukset(niissäkin on kaikkea mielenkiintoista). Nykyisin HS aiheuttaa vastaavaa pahoinvointia kuin joku kansan uutiset ja vie tahdon uskoa ihmiskuntaan kuin seiska. Tai onhan HS pahempi se kun yrittää olla älyllinen ja puolueeton.

Ihmeellistä aikaa kun tunteet on nostettu ylimmäksi hyveeksi. Elämme varmaankin (tämän)sivistyksen loppulaukkaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Suomen historian suurimpiin nimiin kuuluva Väinö Tanner vastusti jyrkästi aseellista vallankumousta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

" Tai onhan HS pahempi se kun yrittää olla älyllinen ja puolueeton." Naulankantaan...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kansan Uutisten Jukka Parkkarilla oli (tai on) - en ole lukenut KU:ta vuosiin - hyviä juttuja ja joskus parhaimmillaan KU:n Viikkolehti yllätti hyvillä jutuilla. Punavihreä sekoilu on pilannut sittemmin kaiken hyvän journalismin.

Rolle Törnroos

Hesaria vuosikymmeniä lukeneena on valittaen todettava, että Hesari ei enään tänään ole se Hesari, jota luettiin Erkkojen aikaan.
Hesari on nykyään Bilderberg-ryhmän pää-äänenkannattaja Suomessa ja se näkyy ja kuuluu mm. siten, että Hesari jättää paljon sellaista materiaalia julkaisematta, missä Bilderberg-ryhmän tavoitteet joutuvat kyseenalaisiksi.
Siksi on turvauduttava yhä enemmän ulkolaisiin uutislähteisiin ja Hesari on tullut siten tarpeettomaksi. Se puolestaan näkyy Hesarin viimeaikaisissa uutisissa, jotka koskevat mm. n. 3oo työntekijän pois potkimista.
Suomesta puuttuu nykyään laatulehti, joka olisi todella riippumaton ja puolueeton ja julkaisisi kaikki tärkeän maateriaalin Suomesta ja maailmalta, ilman itsesensuuria.

Marko Parkkola

Erkko se oli joka täytti toimituksen vasemmistolaisilla utopisteilla. Siinä löivät kapitalismi ja sosialismi hienosti kättä yhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset