MikkoPaunio

SDP:tä uhkaa unohdus

Iso-Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband ajoi läpi puolitoista vuotta ennen viime kevään vaaleja Labourin puoluekokouksessa sen tärkeimmän päätöksen, jossa Labour lupasi jäädyttää kotitalouksien energialaskun, mikäli se pääsee valtaan. Kotitalouksien sähkölasku oli noussut pilviin, kun Miliband Gordon Brownin hallituksen ilmastoministerinä itse oli aloittanut järjettömän tukiin perustuvan vihreän energiapolitiikan.

Labourin puoluekokouspäätöksen jälkeen energiayhtiöiden osakkeet romahtivat, koska ne eivät olisi enää kyenneet investoimaan työväenpuolueen hallitessa maata. Tuolloin taisi olla vielä ennen puoluekokousta muutama energiatalouden piirissä työskentelevä Labourin kannattajakin, mutta ei enää.

Nyt on todennäköistä, että kunnianarvoisan Labourin valtaa sekalainen punavihreä ääriaines ja Corbyn tulee valittua. Tony Blair on useampaan otteeseen yrittänyt epätoivoisesti varoittaa Corbynistä. Ainoa lohtu itseni kaltaiselle henkilölle on, että Corbynin veli on fyysikko ja Englannin tunnetuimpia ilmastoskeptikkoja.

Tony Blairin juuri julkaistu http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/29/tony-blair-labour-l... analyysi Ed Milibandin katastrofaalisesti johtamasta kevään vaalikampanjasta huipentuu:

"I have analysed all the different published polling and focus group evidence about Labour’s defeat, most recently the one by the BBC’s Newsnight and the one by Jon Cruddas. They all say the same. Labour lost because it was considered anti-business and too left; because people feared Ed in Downing Street with SNP (Skotlannin itsenäisyyspuolue kirj. huom.) support; and because he didn’t have a credible deficit reduction plan. They didn’t vote Tory because they thought he was “austerity-lite” but on the contrary because he didn’t seem committed enough to tough economic decisions.

That is the evidence."

Minä olen niitä myös lukenut - kiitos koulutoverini Tapio Bergholmin aktiivisuuden - ja huomautan, että ulkomaalaispolitiikka Blairiltä jäi tuossa mainitsematta, mutta se toisaalta kyllä liittyy tuohon uskottavaan talouspolitiikkaan. Ettei tule väärinkäsityksiä totean, että kannatan Suomen kansainvälistämistä ja hädässä olevien auttamista, mutta en kannata ongelmien kieltämistä, hyysäämistä ja toiveajattelua. Ongelmista on voitava puhua niiden oikeilla nimillä. HS:n ja YLE:n vartioima poliittinen korrektius jäytää tällä hetkellä yhteiskunnan moraalista selkärankaa syvemmin kuin moni tohtii edes uskoa.

Paavo Lipponen sai Suomen jaloilleen uskottavalla talouspolitiikalla, johon kuului opetuksen ja tutkimuksen tukeminen ja välttämättömät leikkaukset. Nyt demarit ovat kannattaneet miljardiluokan tulonsiirtoja ympäristöpolitiikan nimissä - erityisesti Vihreän Langan entisen päätoimittajan Timo Harakan suulla - epäeettisille kaverikapitalisteille ja maajusseille vielä oppositiokaudellakin.

Nyt kun opetuksesta ja tutkimuksesta leikataan suuria summia ei yksikään demarivaikuttaja ole kritisoinut näistä järjettömistä ja hukkaan heitettävistä tukirahoista, jotka vielä kaiken kukkuraksi rämettävät koko energiainfraa ja estävät Milibandin politiikan tapaisesti yhteiskunnan vakaudelle välttämättömät energiainvestoinnit.

Punavihreän tukipolitiikan murheellisena lopputulemana jo nyt Ruotsissa on, että siellä sähkö tuotetaan kohta halvan ydinvoiman sijasta tähtieteellisen kalliilla tuuli- ja aurinkovoimalla ja niiden tueksi rakennettavalla fossiilivoimalla. Erotus otetaan pois investoinneista, sosiaalisista tulonsiirroista, terveydenhuollosta, koulutuksesta ja tutkimuksesta valtion velanoton paineiden lisääntyessä. Espanja ehti jo velkaantua tästä järjettömyydestä 30 miljardia euroa ja nyt näyttää olevan meidän vuoro. Kaiken kukkuraksi Espanja leikattua tuet hädissään joutuu nyt oikeusjuttujen myötä maksamaan kaverikapitalisteille miljardikorvaukset sopimusrikkomusten vuoksi.

Persujen ajama tuulivoiman tuen alasajo oli pelkkä bluffi ja nyt rahaa pistetään miljarditolkulla tuottamattomaan biotalouteen, jonka kruunujalokiveä eli mäntyöljystä tuotettua biodieseliä mainostetaan "korkean jalostusarvon" Cleantech ja lähes Hightech tuotteena, vaikka se on vain korkean panostusarvon ympäristöä pilaava ja metsäteollisuuden järkevää jätehuoltoa haittaava tuote.

Demareiden paluuta valtaan kaiken lisäksi vielä uhkaa samanlainen Corbyniläinen porukka, joka hokee marsseillaan: ei leikkauksille ja kyllä hyvinvoinnille patovaaralaisessa huuhaahengessä. Vasemmistoliiton Li Anderssonin vaalislogan oli: ei CO2:lle kyllä työllisyydelle. Tämä ei ole uskottavaa ja kansa antaa tästä tuomionsa.

Ei hyvältä näytä SDP. Lukekaan hyvät ihmiset uusi kirjani Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. HS ja YLE eivät halua, että te tiedätte kirjan sisällöstä mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Mikko Paunio taitaa kuulua vasemmistokonservatiiveihin, joiden asema on nykyään hankala.

Vasemmistopuolueet ovat ikään kuin julkisesti sanoutuneet irti vas.konservatiiveista, vaikka melko suuri osuus kannatuksesta on perinteisesti tullut heiltä. Kentällähän Kari Rajamäen kaltaiset hahmot ovat hyvin suosittuja, varsinkin kehä kolmosen ulkopuolella.

Kun perinteiset vasemmistopuolueet ikään kuin työntävät pois merkittävän osan äänestäjistään, perussuomalaiset kiittävät. Tosin en tiedä mitä asialle voisi tehdä, sillä eivät SDP ja vas.liitto tule koskaan taipumaan sen tyyppiseen politiikkaan, kuin mitä vaikkapa Mikko Paunio edustaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Antti seinät eivät ole enää leveänä ja katto korkealla, mutta ajat tulevat myös muuttumaan kunhan tätä vihreää politiikkaa on riittävästi saatu maistettua. Ei tämä maailmanloppuajattelu loputtomasti jatku. Kannattihan Satu Hassikin aikoinaan raivokkaasti ydinvoimaa tosin vain turvallista neuvostoliittolaista ydinvoimaa.. Kyllä mä Väinö Tannerin lisäisin tähän listaan idoleista.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ja mitä pitäisi tehdä. Pitäisi siirtyä pragmaattiselle asialinjalle. Niin se oli Tannerinkin aikaan se peruslinja ja Suomi säilyi sen ansiosta mm. itsenäisenä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tässä lienee asian ydin. Tanner ymmärsi, että talouden on oltava kunnossa jotta duunari saisi työtä ja palkkaa. Palkan kohtuullisesta ja oikeudenmukaisesta määrästä sitten voitiin vääntää kättä, mutta neuvotteluetäisyys täytyi aina pitää kunnossa. Tanner oli tietysti konservatiivi siinä mielessä, että konservatiini on henkilö, joka uskoo evoluutioon mutta kaihtaa revoluutiota. Tämä politiikka teki SDP:stä Suomen suurimman puolueen joka toi Suomen politiikkaan vakautta ja jatkuvuutta. Nyt SDP näyttää hylänneen tannerilaiset juurensa ja samalla suuren osan kannattajistaan. Jälki on surullista katsottavaa. Rakentava pragmatismi on suuressa määrin korvattu demagogialla ja kveruloinnilla. Duunarille on tarjottu lähinnä katoavia työpaikkoja, nousevia veroja ja moralisoivaa retoriikkaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #10

Jaakko you put it pretty eloquently. Viimeinen lause kruunaa kaiken, koska juurikin niin asiat ovat menneet.

Keijo Räävi

Biotalous on keskustan nerokas keksintö. Työllisyysvaikutus on suuri ja luo todellisia innovaatioita Suomen talouteen.

Mitä tulee vihreään energiapolitiikkaan niin Tanskassa ja Hollannissa tuulivoima on merkittävä energianlähde ja vielä mielenkiintoisempaa on se, että suomalaiset yritykset vievät Eurooppaan teknologista osaamistaan vihreän ilmastopolitiikan siivittämänä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Jos se on niin nerokas keksintö, miten se tarvitsee niin paljon tukia? Tanskan energiatalous perustuu kivihiileen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Hitto kun tuota ei saa sähköisenä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto voisivat muodostaa punavihreän union edesmenneen SKDL:n tavoin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Jos blokkipolitiikkaan mennään, niin noin varmaan käykin.

Sitä sen sijaan en tiedä, mahtuisivatko keskusta ja kokoomus samaan blokkiin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei Kepun ja Kokoomuksen tarvitse sulautua yhteen.

Punavihreiden päävastustaka olisi PS. Hallitusvaihtoehdot olisivat:

1. Punavihreät+Kepu+RKP
2. Punavihreät+Kok+RKP
3 PS+Kepu+Kok

Eli vastakkaisina plokeina olisivat PS ja Punavihreät+RKP

Mitä niihin SDP:n konservatiiveihin tulee, niin se on sukupuuttoon kuoleva laji!

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #12

Voipi olla niin tai voipi olla olematta. Emme tiedä tulevaisuutta varmasti. Persujen kohtaloa ja tulevaisuutta ei voi myöskään tietää, kun siellä on niin monta kuppikuntaa ja äärimmäisyysaineksensa. SDP:stä tulee äänetön yhtiömies po. rintamassa, jos niin käy lopullisesti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #15

Edellytys kaavailemalleni blokijaolle on se, että PS saa tulevaisuussakin yli 16% kannatuksen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

SKDL:sta liikkui jo kouluaikoinani nimitys "Suomen kansan dramaattinen loppu"... Onneksi vältimme sen. Nyt edessä on uusia, tosin edelliselle sukua olevia haasteita.
Paunion kirjan nimi (Vihrea valhe) lienee saanut innoituksensa Antti Rantamaan 1960-luvun kirjasta "Punainen valhe"? :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset