MikkoPaunio

Alaskan kokous Obamalle täysi katastrofi - YLE jakoi väärää tietoa - taas

Saimme taas hallintoalamaisina luvan altistua väärälle uutisoinnille, kun valtamediat raportoivat hiljan pidetystä arktisten aluden ministerineuvoston kokouksesta. Tosin YLE:n uutiset ennakkoreportaasissaan haastatteli tavallisia alaskalaisia ihmisiä, jotka viestittivät, että olivat mm. Obaman salliman öljynporauksen kannalla. YLE jopa hieman raotti kriittisyyttä Obamaa kohtaan mainitsemalla, että ympäristöjärjestöissä ei olla tyytyväisiä Obaman päätökseen sallia arktinen öljynporaus, koska se on ristiriidassa hänen ilmastoagendansa kanssa. 

No sitten kun päästiin asiaan, oltiin taas taas normaalimoodissa. Pohjoisen merialueet sulavat ennätystahtia, jonka johdosta merenpinta nousee (muistaakseni MTV:n uutisissa). Maikkarin toimittajat voisivat testata, mitä tapahtuu veden pinnalle lasissa, jossa jääpalanen sulaa. Nouseeko, laskeeko vai pysyykö samana? No vastaus on tietenkin, että ei nouse eikä laske.

Esko Aho kommentoi - tosin tällä kertaa jo viisaan varovasti - merireittien mahdollista aukeamista, koska hurjimmat ennusteet, joiden mukaan Pohjoisnavan jääpeite olisi sulanut tähän vuoteen mennessä eivät ole toteutuneet ja itse asiassa on jo viitteitä trendin kääntymisestä luonnollisen syklisyyden seurauksena.

Mitä tulee sitten kokouksen poliittiseen puoleen. Siinä erityisesti YLE (en lue Hesaria joten en tiedä) väitti, että kokouksessa suuren yksimielisyyden vallitessa sitouduttiin kokouksen julkilausumaan ja presidentti Barack Obaman punavihreään ilmastopolitiikkaan.

Nämä Suomen kansalle syötetyt tiedot ovat vääriä. http://thediplomat.com/2015/09/why-did-china-opt-out-of-the-arctic-clima...

The Diplomat-lehden mukaan Kiina, Intia ja Venäjä kieltäytyivät allekirjoittamasta arktista julkilausumaa vedoten siihen, että heillä kehittyvinä maina on oikeus kehittää energiatalouttaan. Artikkelista myös selviää, että paljon rummutettu Kiinan ja USA:n yhteinen ilmastopolitiikka on tullut tiensä päähän sopivasti näin Pariisin kokouksen alla.

Jos joskus päästäisiin siihen, että kansalaisille kerrottaisiin asiat niin kuin ne ovat eikä niinkuin niiden toimittajan silmissä toivotaan olevan, niin tässä voisi lopettaa kirjojen ja blogien kirjoittelu.

Lukekaa taustat ja syyt median asenteelliselle ja virheelliselle ympäristö- ja energiauutisoinnille uudesta kirjastani "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisiko sitten tullut moitteet Venäjän vastaisesta uutisoinnista jos olisi korostettu Putinin hallinnon välinpitämättömyyttä ympäristöstä?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Eli Börje sun mielestä oli ok kusettaa suomalaisia?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Venäjän ja Kiinan ilmastovastuusta vetäytyminen ei ole mikään uutinen. USAn uusi vastuullisuus on.

Tapani Lahnakoski

Ei mitään uutta. Jenkkilä lupasi vähentää päästöjään jo jokin vuosi sitten, kun huomasivat niiden vähenevän joka tapauksessa, kun on kannattavaa siirtyä jossain määrin hiilestä liuskekaasuun ihan taloudellisista syistä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Oliko siis oikein, että YLE kusetti kanssaa? Et vastannut?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ban Ki Moon on hermostunut ja yrittää paniikissa viimehetkellä suljettujen ovien takana pelastaa Pariisin kokouksen syyskuun 27. päivänä enne YK:n yleiskokousta.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-31/...

Hannu Tanskanen

Tätähän tämä on ollut koko ajan, YLE:n joka-aamuinen hartaushetki mainitsee ainakin kerran "ilmastonmuutoksen" ja todellakin, kuten blogisti sanoi, ei totuutta vaan toimittajan toiveajattelun mukaisen.

Tapani Lahnakoski

Kun Soini oli jo kaikki takkinsa kääntänyt ennen tätä kokousta, niin nyt piti sitten kääntää kalsaritkin, ruskea eteen ja keltainen taakse.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pitääkö muuten ylipäänsä paikkansa väite – jonka Börjekin nieli tarkistamatta – jonka mukaan Venäjä olisi kieltäytynyt allekirjoittamasta julkilausumaa? RT on toistaiseksi ainoa lähde tuolle. Tuosta alemmasta tekstistä saa sellaisen kuvan, että lausuman takana olivat kaikki kahdeksan Arktisen neuvoston jäsentä ja lisäksi tarkkailijat "France, Germany, Italy, Japan, Republic of Korea, Netherlands, Poland, Singapore, Spain, United Kingdom, and European Union".

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2015/08/246487.htm

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä tuota RT:n virallista näkökulmaa, ihan kiinnostavaa sinänsä:

http://www.rt.com/news/313975-arctic-conference-cl...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset