MikkoPaunio

"Tuulivoimalan rakennuslupa on lupa painaa seteleitä"

Lasse Lehtinen kirjoittaa tänään IS:n kolumnissaan sivulla 31:

"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortummin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille, biokaasulaitoksille ja puupolttoainevoimaloille. Niille maksetaan ns. tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea.

Sinänsä kannattamattomasta tuulivoimasta on Suomessa tehty Euroopan tuottoisin bisnes veronmaksajien kustannuksella. Nokkelat sijoituspankkiirit ovat haistaneet puhalluksen paikan. Tuulivoimalan rakennusloupa on lupa painaa seteleitä. Netti syyttää Pekkarista myös nepotistmista.

Kevään hallitusneuvotteluissa sovittiin, että tuulitukea suitsitaan. Reilua oli kuitenkin, että hallitus antoi kaverikapitalisteille kolme päivää aikaa laittaa uudet anomukset vetämään vanhoin ehdoin.

Suomen tuulivoimaa sijoittava saa näillä päätöksillä riskitöntä tuottoa peräti 12 vuoden ajan. Jos ehtoja yrittää kohtuullistaa, valtio joutuu oikeuteen ja häviää juttunsa. Näin on käymässä Don Quijoten Espanjalle, tuulimyllyjen luvatulle maalle." http://elpais.com/elpais/2015/06/24/inenglish/1435147818_524145.html

Ennen Lasse Lehtisen ulostuloa on tapahtunut seuraavaa. Eija-Riitta Korhola erosi kokoomuksen puoluejohdosta vuonna 2010 vastalauseena sille, että kokoomus hyppäsi vihreiden kaverikapitalistien kelkkaan. Hän tiesi etukäteen, mitä oli tuleman, onhan hän Suomen aivan eturivin ympäristöpolitiikan asiantuntija. Kokoomus hylkäsi vuonna 2010 rippeetkin kykypuolue- ja asiantuntijamaineestaan energia- ja ympäristöpolitiikassa ja tämä päätös myös langettaa synkän varjon puolueen ylle sen ryhdyttyä edistämään epäeettistä tukiaisiin perustuvaa vihreää kaverikapitalismia.

Keväällä 2015 Eija-Riitta Korhola aiheuttaa somemyrskyn kolumnillaan, jossa hän syytti KEPU:n entistä elinkeinoministeriä Mauri Pekkarista sukulaisten suosimisesta.  http://www.korhola.com/lang/fi/2015/03/energiaglasnost/ Mauri Pekkarinen kiisti jyrkästi kaikki syytökset sukulaisten suosimisesta törkeinä valheina.

Tuulivoimaan perusteellisesti perehtynyt insinööri Tapio Pitkäranta laskee keväällä 2015 tuulivoiman syöttötariffin perustelut ja päätyy siihen, että TEM:n työryhmä on laskenut tuet vanhoihin tehoihin perustuen todella yläkanttiin ja julkaisee ne lopulta Talouselämässä. http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho... Myöhemmin kesällä hän altisti laskelmansa vihreiden energiakeskusteluryhmässä avoimeen vertaisarviointiin. 

Eija-Riitta Korhola on tykönänsä tehnyt myös laskelmia ja ilmoittanut 2.9 Twiitissään, että vuotuinen pääoman tuotto voi olla huomattavasti 50 % suurempi jopa 80 - 90 % luokkaa. Nykyisen kärvistelyn aikana institutionaalinen sijoittaja on onnellinen, jos hän saa tuottoa muutaman prosentin.

Tapio Pitkäranta ja allekirjoittanut kävivät pari päivää sitten kirjeenvaihdon, jossa Pitkäranta toteaa mm. seuraavia asioita. Tuo vastaus, joka alkaa "Tottakai" sanalla on vastaus kysymykseen, "saanko käyttää kirjeenvaihtoa julkisesti hyväksi":


"Taaleritehdas on minun laskelmien mukaan saamassa jopa 500 miljoonaa euroa tukia. Taamir Fareed on ymmärtääkseni osakas Taaleritehtaassa ja Pekkarisen vävy. Myös Tuulimari Fareed (=Taaleritehtaan tuulivoimajohtaja, kirj huom.) on alalla. Tottakai. Kaikki laskelmani ovat täysin julkisia. Jos niistä löytyy joku virhe niin korjaan ne. Toistaiseksi ei ole löytynyt. Tuossa tuoreimmassa tekstissäni mainitut laskelmat http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/tuhat-tuntia-viivan-alle.html edustavat samaa tasoa, jonka Taaleritehdas omissa julkaisuissaan on kertonut - eli että voimala-alue tuottaa noin 3500 tuntia vuodessa sähköä.

Ylisuuri tukijärjestelmä selvisi ilmeisesti ulkomaisille sijoittajille vuoden 2012 loppupuolella. Vuoden 2013 puolelta löytyy saksalaisten sijoituspankkien vinkkejä jättimäisistä tuotoista Suomen tuulivoimasta. Tässä kohtaa rakennusluvasta tuli todennäköisesti ainakin miljoonan euron arvoinen. Tämän jälkeen Suomessa rakennuslupia alkoivat hakea ulkomaisten sijoittajien rahojen toivossa henkilöt, joilla moraali oli todella matalalla, mutta he tunsivat kunnallisen päätöksenteon, ELY-keskukset ja muut kiemurat hyvin. Rahaa oli jaossa niin paljon, että setelitukkuja pystyi levittämään kuntiin niin paljon, että päätös sai suuren vimman taakseen. Kutsun tätä ilmiötä sillä termillä jonka määritelmät se mielestäni täyttää: lahjonta ja korruptio." http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/04/suomessa-rehottaa-laajamittainen.html

Kesäkuussa Tapio Pitkäranta julkaisee blogin, josta ilmenee, että Suomen valtio olisi voinut vähentää velanottoa helposti jopa miljardeja, jos epäeettistä vihreää kaverikapitalismia olisi ryhdytty suitsimaan. http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/06/helppoa-leikattavaa.html

Nykyinen hallitus päätti kuitenkin otta lisää velkaa ja lahjoittaa rahat Luxemburgiin verottajan ulottumattomiin.

Syventävää tietoa siitä, miten epäeettinen vihreä kaverikapitalismi syntyi saa uudesta kirjastani "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yrittäjyyttä tuetaan Suomessa. Ainakin tuulivoimayrittäjyyttä.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Nuo setelitukot taitavat olla selitys moneen kummalliseen päätöksentekoon tuulivoiman ympärillä.

Tapani Lahnakoski

"Taaleritehdas omissa julkaisuissaan on kertonut - eli että voimala-alue tuottaa noin 3500 tuntia vuodessa sähköä."

Tuo siis tarkoittaa, että tuottaa vuotuisen energiamäärän, joka vastaa tuottoa nimellisteholla 3500 h:n ajan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuo 3500 tuntia antaa 40 % nimelliskapasiteetin käyttöasteen.

Saksassa jäädään keskimäärin 16 - 17 % nimellikapasiteetin käyttöasteeseen.

Johtuuko huomattava ero tuulivoimaloiden kokojen erosta, Suomessa voimaloiden koko huitelee jo parin sadan metrin paremmalla puolella kun Saksassa jäädään keskimäärin alle sadan metrin.

Noilla Suomen isoilla voimaloilla tehdään siis huipputulosta. No niin huipputulos tulee ylisuuresta syöttötariffista, on ihan selvä asia. Kyllä tähän pitäisi jotenkin pystyä puuttumaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimalle raukkamaisesti kepuloitu syöttötariffi on nostanut sähköveroja yli 260% vuoden 2010 tasosta, asetus tuli voimaan 2011 ja siitä alkoi heti veronkiristys, ensin puolet lisää jne..
Syöttötariffi kerätään yhteisvastuullisesti kotitalouksilta, näin saadaan Suomessa ilman mitään omaa markkinaehtoista riskiä asetuksen puuhamiesten lähipiirille satojen miljoonien eurojen valtion apu.
http://www.hs.fi/talous/a1441344375653?jako=e1cd6c...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei tuossakaan Hesarin artikkelissa puhuta sanallakaan siitä miksi veroja on kiristetty!?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Olen erittäin kriittinen tuulivoimasähköstä ; teknisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannaltakin ; kirjoittanut kymmeniä tuulivoimakriittisiä kirjoituksia jne..

Tuulituki on järjetöntä rahan polttoa.

Mutta , nyt olen ristiriitaisessa tilanteessa näiden viime aikaisten "tuulivoimalat tuottavat hulppeasti"- kirjoitusten kanssa.

En voi olla samaa mieltä.

Otan esimerkin läheltä täältä Kotkasta.

Kunnallinen energiayhtiö pystytti kaksi 2,4 MW:n myllyä, hinta 9 miljoonaa.

Niille on luvattu jopa 35%:n kapasiteettikertoimia :

Eli ne tuottavat ensi vuonna 24h x 365 x 4,8 MW x 83,50 €/MWh x 0,35 =

1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Jos tuo 9 miljoonaa otetaan lainana , 5 % korko ja 15 vuoden laina-aika, tekee se n. 0,9 miljoonaa euroa vuodessa , korko+lyhennys.

Olen jostain lukenut, että myllyjen käyttö/hallinnointi/huoltokustannukset ( varaosat jne.) olisi n. 20€/MWh.

Kotkan tapauksessa se tekisi n. 300000€/vuosi.

Eli tulot olisivat 1,2 miljoonaa vuodessa ja menot saman verran.

Olen täällä Kotkassa julkisesti useasti todennut, että 15 vuoden päästä olemme veronmaksajina maksaneet saksalaiselle laitetoimittajalle hänen saatavansa ja meille jää loppuun ajetut myllyt ja ´viivan alle´ ei yhtään mitään.

Laitan tämän myös Pitkärannan , jonka hyviä kirjoituksia olen usein siteerannut, blogiin.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mainiota, että saadaan monipuolisesti asia keskusteltua. Itse kuvittelen, että asia on niin, että uudet 150 metriä korkea Ekmanin kerrokseen kurottavat valtavat monsterit tuovat merkittävästi lissää tehoja, kun kurottavat alueelle, jossa tuulee koko ajan. Valitettavasti eräs kaverini postasi jo että tehon lisäys lienee todennäköisin yöllä, jolloin sähköä ei tarvita ja voidaan joutua maksamaan kaverikapitalistille, ettei hän syötä sähköä öisin verkkoon. Näin tehdään esim. UK:ssa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun hallitus yrittää rajoittaa syöttötariffikiintiöön pääseviä voimaloita, mutta kun kiintiöön otetut teollisuusluokan tuulivoimalat tuottavat noin tuhat tuntia enemmän syöttötariffijärjestelmän piiriin oikeutettuja tunteja kuin mitä oli syöttötariffiasetuksen laskelmien pohjalla käytetty, aiheuttaa se miljardin lisälaskun valtiolle, siis kotitalouksille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuuliwatti Oy, oma pääoma 2500 euroa osakkaita n.3000 kpl. Tuuliwatti Oy:n tilinpäätöskertomuksessa vuodelta 2014 työntekijöitä ei ole yhtään ja liikevoittoprosentti on 66,6 ja veroja ei maksettu euroakaan, voitot katosi ylimääräisiin poistoihin. Tuuliwatti Oy sai syöttötariffia eli verorahoja valtiolta n. 66% tuloistaan. Vuonna 2014 Tuuliwatti tuotti sähköä 374 755 MWh. Sähkön markkinahinta oli noin 36 €/MWh jolloin Tuuliwatin markkinaehtoiseksi liikevaihdoksi tuli noin 13,4 miljoonaa euroa. Tuuliwatin liikevaihto oli kuitenkin 39,3 miljoonaa euroa, koska se sai valtion verotuloista kerättyjä yritystukia 25,8 miljoonaa euroa. "Tukivahdin" liikevaihdosta 66% oli siis yritystukia ja 34% markkinaehtoista liikevaihtoa.

Tapani Lahnakoski

""Tukivahdin" liikevaihdosta 66% oli siis yritystukia ja 34% markkinaehtoista liikevaihtoa."

Ei voi tuotakaan kaikkea markkinaehtoiseksi sanoa, kun tuulimylläreitä ei rasita verkon vakaus, josta muut huolehtivat. Saati, että maksaisivat mitään haitoista ympäristölle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kysymys on oikeastaan liiketoimesta missä mikään ei ole markkinaehtoista toimintaa ja tavara on epäkuranttia.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #12

Juuri näin. Jostain kumman syystä persuiltakin saa turhaan kysellä hallituksen päätöksistä edes tukiaisten vähentämisestä. Ministeriauto viehättää liikaa.
+

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Eräs SOK:n toimihenkilö väittää Tuuliwatista seuraavaa: "Tuuliwatti on täysin kotimaisessa omistuksessa, koska se on St1:n ja S-ryhmän yhteisyritys. Ts. omistajina ovat 2 miljoonaa suomalaista. S-ryhmän tavoitteenahan on 2016 tuottaa 50%:ia käyttämästään sähköstä omalla tuulivoimalla. Investoinnit omaan sähköntuotantoon ovat osaltaan mahdollistaneet myös halpuuttamisen." Onko em. tietojen ja sinun tietojen välillä ristiriita?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tapio Pitkärannan blogista löytyy tiedot ja kaupparekisteristä, oma pääoma = 2500 euroa, ja osakkaita muistaakseni n.3000 kpl.
http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/07/tukiwatti.ht...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Italiassa sentään suljetaan pahimmat rosvot telkien taakse bisnekseen pesiytyneen korruption ja lahjonnan lopettamiseksi.

Eija-Riitta-Korhola: "Muistan hallitusneuvotteluissa huhtikuussa 2007 ihmetelleeni Pekkarisen tunteellista reaktiota, kun hän näki pieneksi biokaasutueksi lievennetyn tariffikompromissimme. Hän tuli tilanteeseen kesken ja raivostui silmin nähden – enemmän kuin kokenut poliitikko normaalisti tekisi.

Heti aamusta aloin saada viestejä, joissa kiitettiin aiheen esiin nostamisesta. Vasta silloin törmäsin itse ensimmäisen kerran dokumentteihin, joiden mukaan Pekkarisen vävyllä Taamir Fareedilla olisi ollut keskeinen rooli syöttötariffien suunnittelijana ja niistä hyötyvänä sijoittajana. Tämä tuli esiin Uuden Suomen puolella blogikeskustelussa ja sekä henkilökohtaisesti saamissani viesteissä. TEM ja Tuulivoimateollisuus myös tukivat hänen diplomityötään."

Italian rikollisjärjestöt pesevät huumerahaa uusiutuvan energian yrityksissä. Mitä rahaa Suomessa pestään tuulivoima bisneksessä?

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1377753095947
30.8.2013 - Italian tuulivoimakuningas Vito Nicastri rikastui Cosa Nostran avulla. ... eli mafioita ei kiinnosta vihreä energia viherpesun vaan rahanpesun vuoksi. ... Italia on tuulivoiman neljänneksi suurin tuottajamaa EU:ssa.

Italian valtio otti haltuunsa osan Italian tuulivoimaloista rahanpesu ongelman takia. Suomen pitää myös selvittää mistä sähköstä sitä takuu hintaa maksetaan ja minne rahat menee. Tuulivoimaloiden valvonta hoidetaan etätyönä, esim. Honkajoen "tuulipuiston" valvomo on Hampurissa. Tuulivoimaloiden tuottoa ei saada selville kun ne tiedot ovat piilossa. Todellista tuottoa ei voida seurata esim. yksittäisestä tuulivoimala ryppäästä. Kun ei laki anna siihen oikeutta, vaikka yhteiskunta maksaa niiden ylläpidon takuuhinnan muodossa. Honkajoen "tuulipuisto" on ns.Pekkarisen perheen etua ajava (Taaleritehdas, Taamir Fareed).

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Cosa Nostra (Meidän Asiamme) on myös hyötynyt vihreästä jätepolitiikasta, joka aikaan sai Napolin suuren jätekatastrofin. Mafia hyötyi, mutta vihreät ovat varsinaisia syyllisiä. Kerron tästä uudessa kirjassani Vihreä Valhe Auditorium 2015

Tapani Lahnakoski

"Kun ei laki anna siihen oikeutta, vaikka yhteiskunta maksaa niiden ylläpidon takuuhinnan muodossa. Honkajoen "tuulipuisto" on ns.Pekkarisen perheen etua ajava (Taaleritehdas, Taamir Fareed)."

Ilmankos Honkajoki tuottaa tyynelläkin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Meillä tämä cosa nostra "mani pulite" juttu vielä tuottaa tyynelläkin ilmalla rahaa osakkeenomistajille..Oleg Deripaska ja Viktor Vekselberg tienaavat suomalaisten hölmöilyistä.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #18

Olikohan se viimevuoden tammikuu, kun oli tyyntä ja pakkasta? Mikään muu mylly ei tuottanut mitään, mutta Honkajoen pusto jauhoi täysillä.

Mihin suuntaan teho kulki, jää arvailujen varaan, vai jääkö?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #20

Espanjassa oli kuulemma tavallista, että auringon laskeuduttua pistettiin tähtitieteellisen kallista sähköä tuottavat diesel aggregaatit päälle, koska tuen taso oli niin suuri....

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #22

Niinhän se Espanjan sähkön hinta mattimeikäläisille onkin tähtitieteellinen. Vaihtelee kyllä rajusti paikallisen asujan mukaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #18

Asiasta on ainakin käyty keskustelua. Eihän tämä porukka jää ns. kiinni mistään. Fingrid otti syyn niskoilleen tässäkin jutussa? http://www.talouselama.fi/uutiset/myllyt+pyorivat+...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #18

Tuulivoimaloiden kapasiteettikertoimet? pitääkö ilmoitettu sähköntuotantomäärä ja toteutunut todellisuudessa paikkaansa?
Tätä epäiltiin jo aiemmin, esim. viime vuonna tammikuussa ei tuullut pakkasella ja siitä nousi kohu, Juhani Putkinen seurasi oman aikansa tilannetta kunnes se estettiin US:n puheenvuorossa. Tuulivoimapuistojen valvomot on ulkomailla ja esim. Honkajoen valvomo on Hampurissa, kuka ne todentaa, ja onko se sähkö tuulivoimaloista, kohun jälkeen Fingrid alkoi ilmoittamaan että osa tuotannosta on arvioitua.

http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160226-tuu...

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/01/23/talvi...
"Täysin tuulettomia tunteja on koko Suomen alueella vuosittain vähän ja nekin ajoittuvat yleensä kesäaikaan, kertoo VTT:n johtava tutkija Hannele Holttinen." (Esa Holttisen vaimo, WPD:n johtaja)

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/587051/Tuulivoima...
"Nyt viimeistään on todistettu, että tuulivoima sopii mainiosti talvisiin olosuhteisiimme, iloitsee Taamir Fareed Tuulivoimayhdistyksestä."

Viime vuonna tammikuussa ei tuullut pakkasella ja siitä nousi kohu, Juhani Putkinen seurasi oman aikansa tilannetta kunnes se estettiin US:n puheenvuorossa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Englannin hallitus on tullut väistämättömän eteen ja lopettaa tukienmaksun uusiutuvalle energialle ensi vuoden alusta lukien, tuulelta kokonaan, aurinkokennoille vielä pientä tukea maksetaan.

”Government assault to kill off renewable energy support under the FiT...” http://www.farminguk.com/news/Government-assault-t...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin näin. Kipukynnys mm. eläkeläisten jouduttua valitsemaan ruoan ja lämmityksen välillä alkoi olla lopun alkua ja anglikaaninen kirkkokin otti asiaan lopulta asiallisesti kantaa.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10248468/...

Tapani Lahnakoski

Nykylogiikka on se, että pakkaseen voi kuolla vapaasti, mutta helteeseen ei. Helteeseen kuoleminen on ihmiskunnan syytä, pakkaseen ei.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin näin. Kylmä ilma on perusnyrkkisäännön mukaan 5 x suurempi uhka kuin helteet.

Tapani Lahnakoski

Pitää paikkansa sanoi hammaslääkäri.

Koetahan kysyä ilmastovouhottajalta, että kumpi on pahempi kahden asteen kylmeneminen vai kymmenen asteen lämpeneminen. Vastausta et saa, puhumattakaan samansuuruisista lukemista eri suuntiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tämä on ihan järjetöntä yhteiskunnan alasajoa, kannattamattomalla tuulisähkön tuotolla ei huoltovarmuutta voi kuin huonontaa. Tämäkö on nyt palkkio että olemme saaneet ilmaisen koulutuksen ym. palvelut toimiviksi, eikö koulutetusta virkakunnasta löydy järkeä estämään tätä hulluutta.
Muualla maailmassa aletaan jo luopumaan tuki maksuista kun eivät faktat rahalla miksikään muutu.. mitä enemmän yhteiskunta työntää rahaa itsessään kannattamattomaan bisnekseen sitä enemmän tappiot kasvaa.
Rahat valuu jonnekin cosa nostra perheiden eduiksi, korruptio ja "mani pulite" (puhtaat kädet) lahjontaa, mielipiteiden manipulointia NIMBYstä YIMBY myönteiseksi on vaatinut Tarastin ja Sitran seminaareja VTT:n tukemana... Mikä saa virkakunnan vajoamaan näin alas että antavat kaiken vaan mennä tuulimafian halun mukaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kyllä valtiosäännön mukaan maata johtavat poliitikot eivätkä virkamiehet.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt vaan näyttää siltä että poliitikot seuraavat sivusta mitä tapahtuu. Vaikka kaupunkisuunnitteluketjun tärkein lenkki ovat poliitikot, he näistä asioista päättävät. Tuulivoimaloiden sijoittaminen herkälle alueelle tehdään nyt rakennuttajan ehdoilla, rakennuttaja katsoo aluetta ainoastaan oman edun mukaisesti rahan kiilto silmissä. Päätösvalta on luovutettu virheellisesti pois poliitikoilta.

Tapani Lahnakoski

"Mikä saa virkakunnan vajoamaan näin alas että antavat kaiken vaan mennä tuulimafian halun mukaan."

Raha!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Raha. Vaikuttaa myös asema työelämässä ja yhteiskunnassa. Vasta emeritus -osastossa oleva ns. uskaltaa tuoda omia tutkimuksia tai päätelmiä esille!

Vapaata lehdistöä ei meillä ole lainkaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mulla oli lonkkaleikkaus, mutta emeritusstatusta ei vielä.

Tapani Lahnakoski

Juu, emeritus-osasto on ainoa, joka uskaltaa mitään sanoa, kun potkuja ei ole enää tiedossa. Tämä on kypsää kauraa.

Lehdistö on todellinen vallan vahtikoira. Se saa palkkansa pönkittääkseen virallista tieto, ei kritisoimalla sitä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jäljet pelottaa, "Yhteisen kansan hyöty on paras laki"
Näin sanotaan aivan uuden ajan alusta peräisin olevissa tuomarinohjeissa, jotka löytyvät Suomen laki -teoksen alkulehdiltä. Muutamia sivuja käsittävien ohjeiden pääteema on, että lait ja esivalta ovat kansan parhaaksi ja että valtaa ei saa käyttää väärin. - Kuinka alas annetaan moraalin vajota ennen kuin puhdistus aloitetaan. "Väärin saatu ei ole saatua" - Syöttötariffi alas!
http://www.oikeus.fi/fi/index/esitteet/olauspetrin...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt rakennettavien voimaloiden tuet kerätään vuosien mittaan kuluttajilta.

– Tuulivoiman yritystuet ovat tänä vuonna vain vähän yli sata miljoonaa euroa. Nyt on investoitu jo yli miljardilla ja se maksetaan velkana pois yhteiskunnan toimesta tulevan 12 vuoden kuluessa, Pitkäranta laskee.

http://yle.fi/uutiset/tuulivoima__tyollistaja_vai_...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei pidä heittäytyä avuttomaksi. Hiildioksidihumpalla höynäytetyt rahat pitää vaatia takaisin korkojen kera tai....

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Olen tietenkin samaa mieltä kanssasi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset