MikkoPaunio

Tuulivoimamätäpaise puhkaistiin LeFigarosssa 4.9.2015

Ranskan johtavassa sanomalehdessä LeFigarossa julkaistiin perjantaina laaja artikkeli tuulivoiman ympärille pesiytyneestä laajasta rikollisuudesta ja piittaamattomuudesta. http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2015/09/04/01016-20150904ARTFIG0...

Vihreät kaverikapitalistit ovat Ranskassa kompromettoineet mm. tervedydensuojelun ja saaneet suuria summia köyhtyvän valtion kassasta viilaamalla syöttötariffia. Tarina piirtää kuvan lohduttomasta vuosia jatkuneesta hallinnollisesta mielivallasta ja loputtomasta ahneudesta.

Ranskan tarina on hyvin samanlainen vielä puhkaisemattoman suomalaisen skandaalin kanssa. 

Muistutan, että suomalaiset kaverikapitalistit ajoivat piittamattomasti terveydensuojelun intressin yli valtioneuvoston säätäessä tuulivoiman melunormit ja sosiaali- ja terveysministeriön virkamies jätti juuri säädettyyn valtioneuvoston tuulivoimameluasetuksen mietintöön hyvin harvinaisen eriävän mielipiteen.

Mikäli terveydensuojelun intressit olisivat tulleet huomioiduksi, tuulivoimaloita ei olisi saanut rakentaa niin lähelle pysyvää asutusta kuin nyt on määritelty hiljan hyväksytyssä valtioneuvoston asetuksessa.

Kaverikapitalisteille ei terveydensuojeleminen kelvannut, koska tällöin olisi pitänyt rakentaa lisää infrastruktuuria ja vuotuinen pääoman tuotto olisi esimerkiksi saattanut pudota 50 %:sta 40:een.

Lukekaa hyvät ihmiset lisää vihreän kaverikapitalismin synnystä ja sen historiasta uudesta "Vihreä Valhe - Valheen Sysimustat Juuret, Sen Salakavalat Lonkerot ja Murheellisete Seuraukset" Auditorium 2015. Suomen julkinen sana on halunnut vaieta kirjan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ranskassa journalismi on ollut skarppina korruption suhteen! Valtaa pitäviä arvostellaan ja väärinkäytösepäilyjä tuodaan päivänvaloon ihan toisella tavalla kuin täällä kotoisessa Suomessa.

”Rahaa oli jaossa niin paljon, että setelitukkuja pystyi levittämään kuntiin niin paljon, että päätös sai suuren vimman taakseen. Kutsun tätä ilmiötä sillä termillä jonka määritelmät se mielestäni täyttää: lahjonta ja korruptio.”

http://www.francetvinfo.fr/societe/justice/parcs-e...
[Le Service central de prévention de la corruption pointe la multiplication des "prises illégales d'intérêts" d'élus locaux impliqués dans le développement de la filière éolienne, relève "Le Figaro".]

"Le SCPC met aussi en avant la pression exercée par les opérateurs éoliens sur les élus à travers des "chartes morales d'étroites collaborations". Il se dit "destinataire d'un nombre croissant de procédures engagées" portant sur des "dérives graves entraînant des recours devant les juridictions administratives" et des "plaintes déposées auprès de plusieurs parquets". Plusieurs élus ont déjà été condamnés, notamment en Haute-Loire et dans l'Orne. "

Ranskassa on jo useita korruptoituneita virkamiehiä tuomittu oikeudenkäynneissä koskien paikallisten virkamiesten edistettyä tuulivoimarakentamista korruptoituneilla menetelmillä.

Suomen Porissa ja Luvialla kuvio, jossa kunnan virkamiehet yhdessä omistamansa energiaosakeyhtiön ja paikallisten rahoittajien yhteistyöllä kaavoitetaan tuulivoimakaavoja paikallisiin metsiin, tulisi tutkia perinpohjin, varsinkin kun valtion ylin johto edistää toimillaan tuulivoimaloita.

Tapani Lahnakoski

Suomessa lähdetään siitä, että kun täällä ei korruptiota ole, niin ei ole. Piste!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin, Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa.

Tapani Lahnakoski

Espoossa jo vuosikymmeniä sitten rakennuslupa irtosi puhelinsoitolla, jos pieni maksu oli hoidettu. Rakennuslautakuntakin pystyi kokoontumaan, vaikka ei mitään kokouspuhelimia oltu keksittykään.

Lauri Wirén

Ne myllythän on pultattu jalustaan. Eikö reipas mies ja jakoavain voi hoitaa hommaa.

Tapani Lahnakoski

Oletko reipas mies? Minun isoimman jakarini leukaväli on muistaakseni 70 mm, veikkaan, että ei riitä tämän reippaan miehen välineeksi.

Dynamiitti on tietysti helpompi jakoavain, jos reippaalla miehellä on sitä saatavilla.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tuulivoiman syöttötariffit tekevät todella pahaa yhteiskunnallemme, vieläpä juuri nyt kun kaikki mahdolliset paukut olisi sijoitettava uuden energian tuotteistukseen.

Siis LENR-energian, jota valtiollisesti tutkitaan jo Venäjällä, Japanissa, Intiassa.

Jos uusilla ilmiöillä synnytetty lämpöenergia on edes mahdollista, on tuo otettava huomioon. Mutta nyt viimeisen tutkimuksen mukaan tuo on jopa todennäköistä, on aiheeseen pakko tavalla tai toisella varautua?

Tässä yksityisen kokeilijan mittauksia,
aiheeseen syventyneemmät saattavat huomata kiinnostavaksi:

https://youtu.be/31_9ryU7xyw?t=264

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kuka tietää kuinka monta tuulivoimalaa maailmassa on?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Luettuani Mikon kirjoituksen uskallan taas kerran -ja aina vaan vahvemalla syyllä - uudistaa "etsintäkuulutukseni":

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tukivahti" pääsi lehtiin: http://www.talouselama.fi/uutiset/67+++suomen+suur...

TuuliWatti Oy:n sivuilta: "Suominen peräänkuuluttaa myös selkeyttä tuulivoiman syöttötariffikysymykseen? onhan kotimainen puhdas uusiutuva energia yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista? Tuulivoimarakentaminen on päässyt Suomessa hyvään vauhtiin, mikä on jo parantanut vaihtotasetta, lisännyt maamme energiaomavaraisuutta sekä luonut aivan uudenlaista osaamista ja uusia työpaikkoja.

Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että tuulivoiman rakentamiselle luodaan entistä kustannustehokkaampi kannustin. Näin rakentaminen jatkuu tulevaisuudessakin saumattomasti ja samalla alan osaaminen kehittyy ja työllistävä vaikutus kasvaa."

Lisätietoja
TuuliWatti Oy, toimitusjohtaja Jari Suominen, 010 557 2371, jari.suominen@tuuliwatti.fi"

- Pelkkää faktaa ja syväluotaavia referenssejä. Ei vain kertonut, miten ihminen voi vajota noin syvälle... http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Hieno homma, että Talouselämä julkisti tämän pellervolaisen eettisen vihreän kaverikapitalismin ihmiskasvoisen puolensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset