MikkoPaunio

YLE-vero pois

Tämä kansalaisaloite YLE-veron poistamiseksi on mainio juttu: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

Tietenkin allekirjoittaneella on oma lehmä ojassa, koska kirjani Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) on kiellettyä samizdat-kirjallisuutta YLE (TASS) toimittajien keskuudessa.

Kirjoitin kirjaa 15 vuotta. Sen dokumentaatio perustuu noin 600 lähdeviitteeseen kertoo vihreän narratiivin onttouden ja valheellisuuden. Se olisikin täysin naurettavaa, ellei sillä perusteltaisi mm. Suomen energia- ja jätepolitiikkaa sekä maailman köyhiä kurjistavaa "kehitys"politiikkaa YK:ssa.

YLE:n toimituspolitiikka on pitänyt huolen, että päivän perusepistola jokaisessa YLE:n aamu-TV:ssä ja uutislähetyksessä on vihreä sanoma. Tänään oli vuorossa huijauspuffaus liikenteen korkean panostusarvon (ei siis jalostusarvon) biopolttoaineista, jota käsittelen pitkään kirjassani. 

YLE on siis toimituspolitiikalla pitänyt huolen, että kirjastani ei saa suurelle yleisölle hiiskua sanaakaan.

Olen tästä YLE:nkin "puolueettomasta" uutisoinnista ja aiheiden ja toimittajien valinnoista kirjoittanut tähänkin blogiin aika paljon. Tämän sarjani YLE:kin kritisoivista kolumneistani aloitti tarina ylioppilas Pekka Haavistosta, joka on itselleen Angela Merkelille (tohtorin tutkinto kvanttikemiasta) kertonut olevansa "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva luennoitsija ja professori sekä myös Maailmanpankin varakuvernööri. Tämä megaluokan hölmöily on jätetty valtamediassa ja YLE:ssä kertomatta suurelle yleisölle.

Ei muuta kuin kaikki joukolla allekirjoittamaan. HS:n tilauksen lopetin samoista syistä yli 10 vuotta sitten, mutta YLE-veroa en ole toistaiseksi voinut Suomen kansalaisena välttämään. Nyt siihen siis avautuu mahdollisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén
Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Ehkä pieni maksu Ylelle voisi olla paikallaan mikäli se toteuttaisi vain sitä, että olisi jonkinlainen tiedotuskanava kansalaisille, ja kaikkien kuultavissa, niin ja puolueeton. Mutta nykyinen ohjelmataso ei edellytä mitään tukea, joten kävin antamassa "ääneni".

anita frisk

Blogistin esittelyssä oli kovasti erilaisia meriittejä ja hyvänä näin tuon epidemiologian. Jos hän siis sitä käytännössä tutkii eikä vaan dosenttina siitä luennoi. Henk.koht. olen sitä mieltä, että jos lääkäreitä koulutetaan, heitä pitäisi kouluttaa meitä potilaita varten tai tutkimaan asioita jotka edistäisivät ihmisten hyvinvointia. En ole koskaan ymmärtänyt tätä "hallintolääkäri"-nimikettä. Lääkärit esim. sairaaloiden talousjohtajina, no joo. Vielä pahempi olisi kirurgit.

Vaikka tässä blogissa olikin hieman lapsellista kaunaa - kuten hän itse myönsikin - periaatteesta olen samaa mieltä. Yle-vero on taas yksi suuri moka. Me, jotka jouduimme sietämään ns. Repo-radion ja sen tuottaman neukkupropagandan 60-70-luvuilla, olemme aika allergisia valtion yksituumaiseen pakkosytöttöön. Joku sai sinne tehtäviin syötettyä sen toisen hymnin, monikulttuurisuuden. Ja sitä nyt sitten jauhetaan joka ikisessä ohjelmassa, hyvässä hengessä. Esitellään Mohiksen jalkaan tullutta järkyttävää rakkoa sen sijaan että tehtäisiin analyysiä Syyrian tilanteesta. Koko homma on human interest-roskaa sensijaan että annettaisiin tietoa mitä ja miksi. Kaipaan niitä entisajan litkiviä mutta tutkivia journalisteja.

Miten sivistävä sitten YLE on? Järkyttävä määrä uusintoja, n. 40 prossaa, kesällä 60 vähintään. Huikea satsaus kakkosella sellaisiin huippujuttuihin kuin nuorisosarja Uusi elämä tai Vihreät en-nyt-muista mikä. Molemmat ikiomaa sikakallista tuotantoa, joiden katsojaluvut eivät kanavaa helli. Jos Teeman halvalla ostettuja Kaurismäkiä tai 1930-leffoja ei viitsi katsella, moukka olet. Ruotsinkielisille tarkoitettua femmaa eivät edes katso se heille kohdistettu ryhmä, paitsi jos tulee hyvä skandidekkari joka tulee yleensä maikkarilta tai avalta.

Ylen tehtävät tulee määritellä uudestaan. Ei tässä ole varsinaisesti kyse siitä, mitä maksaa ja kuka maksaa, vaan siitä, että valtiollista propagandaa ei tässä maassa enää tarvita.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Hieno kommentti. Meitä valtiolääkäreitä on ollut pieni osa lääkärikunnasta ennaltaehkäisyn palveluksessa noin 150 vuotta. Olen tehnyt tutkimusta myös pitkän pätkän erityisesti tartuntatautien vastaisessa työssä. Tästä kerron myös kirjassani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset