MikkoPaunio

Ilmastouskonto on erityisen vaarallinen meidän leveysasteillamme

Valitettavasti tämä ilmastouskonto on erityisen vaarallinen yhteiskunnallinen ilmiö meidän leveysasteillamme.

Maailman johtavat astrofyysikot Isossa Britanniassa ovat nyt saattaneet löytää ensimmäistä kertaa matemaattiset keinot ennustaa auringonpilkkuaktiivisuutta luotettavasti. He ovat jakaneet mallinsa nyt tutkijayhteisölle koko maailmassa. Nyt he ennustavat auringon uinahtavan Suureen Minimiin (Grand Minimumiin) 2020 alkaen ja periodi kestää 2053 asti.

Edellinen Grand Minimum, joka on nimitetty noin sata vuotta sitten eläneen Maunderin pariskunnan mukaan Maunderin minimiksi, vaikutti 1600-luvun jälkipuoliskolla. 1695-7 suomalaisia kuoli 30 % koko väestöstä.

Kuvitelkaa, että meitä kuolisi parin seuraavan vuoden aikana 100 000 sijasta kaksi miljoonaa.

Suvivirsi muuten julkaistiin ensimmäistä kertaa virsikirjassa 1695. Tuonna vuonna tammikuussa tuli kevät ja kesäkuussa talvi.

Tietenkin nykyisen modernin infrastruktuurin ja teollisen elämänmuodon vuoksi haasteet tulevat olemaan paljon pienemmät kuin tuolloin, mutta niihin olisi jo nyt valmistauduttava. Luotettavan Energiahuollon varmistaminen on aivan ratkaisevassa asemassa. Vihreät energiaratkaisut eivät tähän kelpaa.

Northumbrian yliopiston professori Valentina  Zharkova totesi tämän linkietetyn jutun haastattelussa "ihmisen vaikutuksen ilmastoon olevan aivan olematon verrattuna auringon vaikutukseen. Silloin, kun napa-alueet maassa ovat sulaneet niin on käynyt myös Marsissa ja Jupiterissa on ollut myrskyjä enemmän viimeisen vuosikymmenen aikana kuin koskaan aiemmin".

Zharkova jatkoi: "Minä hyväksyn, että meidän tulee vähentää riippuvuuttamme fossiilisista energioista ja vähentää saastumista niin paljon kuin mahdollista, mutta ilmastomallit, joita on käytetty tämän politiikan tukemiseen ovat virheellisiä."

http://www.chroniclelive.co.uk/business/business-news/mini-ice-age-could...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän AlexiSusiluoto kuva
Alexi Susiluoto

Ilmeisesti alkuperäisen tutkimuksen tehnyt akateemikko ei tekisi ihan noin jyrkkiä johtopäätöksiä. Lisäksi hän painottaa oheisessa haastattelussa, että mahdollinen minijääkausi olisi suureksi hyödyksi taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, koska se antaisi meille jopa 30 vuotta lisää aikaa sopeutua.

http://www.iflscience.com/environment/mini-ice-age...

Käyttäjän AlexiSusiluoto kuva
Alexi Susiluoto

Ilmeisesti alkuperäisen tutkimuksen tehnyt akateemikko ei tekisi ihan noin jyrkkiä johtopäätöksiä. Lisäksi hän painottaa oheisessa haastattelussa, että mahdollinen minijääkausi olisi suureksi hyödyksi taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, koska se antaisi meille jopa 30 vuotta lisää aikaa sopeutua.

http://www.iflscience.com/environment/mini-ice-age...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ettäkö ihan uskonto? Mitkä ovat ilmastouskonnon pyhät tekstit, rituaalit, uskonnolliset hierarkiat, pyhät paikat ja etiikkasäännökset?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tässä IPCC:n pitkäaikaisen puheenjohtajan Rajendra Pachaurin erokirje YK:n pääsihteerille Ban Ki Moonille. Ks. erityisesti ensimmäisen sivun loppu. Luin muuten tämän seksihemmon kirjan "Return to Almora" mikä oli uskomattomuuden huippu. Yhdessä kohdassa kirjaa tämän maailman historian juhlituimman nobelisti (hän ei oikeasti ole saanut Nobel-palkintoa) masturboi viskihuuruihin sammuneen Sikhimiehen vieressä junan ensimmäisessä luokassa. Kirjan lopussa maailman kuulu alter ego (hän rakensi IPCC allegorian mietiskelyimperiumista) yrittää saada yhteyden Jumalaan foliohattu päässä (ei ole vitsi) ja tätä yhteyttä mitataan parapsykologisella skaalalla 1-100. Että tällaista skeidaa YK:n johdossa juhlitaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Luulisi akateemisesti ansioituneen blogistin ymmärtävän, ettei kirjoitusta, joka alkaa sanalla "ilmastouskonto", voi ottaa vakavasti.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tässä IPCC:n pitkäaikaisen puheenjohtajan Rajendra Pachaurin erokirje YK:n pääsihteerille Ban Ki Moonille. Ks. erityisesti ensimmäisen sivun loppu. Luin muuten tämän seksihemmon kirjan "Return to Almora" mikä oli uskomattomuuden huippu. Yhdessä kohdassa kirjaa tämän maailman historian juhlituimman nobelisti (hän ei oikeasti ole saanut Nobel-palkintoa) masturboi viskihuuruihin sammuneen Sikhimiehen vieressä junan ensimmäisessä luokassa. Kirjan lopussa maailman kuulu alter ego (hän rakensi IPCC allegorian mietiskelyimperiumista) yrittää saada yhteyden Jumalaan foliohattu päässä (ei ole vitsi) ja tätä yhteyttä mitataan parapsykologisella skaalalla 1-100. Että tällaista skeidaa YK:n johdossa juhlitaan. https://www.ipcc.ch/pdf/ar5/150224_pachauri_letter...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

ILMASTOUSKONTO TARKOITTAA JÄRJEN JA USKOMUSTEN VÄLISTÄ RISTIRIITAA

http://www.tapionajatukset.com/148

http://www.tapionajatukset.com/144

Auringon aktiivisuuden (magneettinen toiminta eli auringonpilkut) aleneminen voi todellakin tarkoittaa ns. pienen jääkauden aikaa tulevaisuudessa.

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana. Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta jo vuodesta 2014 asti sää kylmenee huomattavasti ja vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

OMAT LISÄYKSENI

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuone”teoria” perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.
Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta.

Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

ILMASTO VIILENEE ALKAEN VUODESTA 2017

Ilmastomalleja muun muassa Australialle laatinut tohtori David Evans uskoo, että ilmaston lämpenemisen ennusteissa on huomattava virhe, joka liioittelee kehitystä.

Evans on yksi maailman arvostetuimmista ilmastoasiantuntijoista. Evans väittää, että ilmaston lämpeneminen lakkaa ensi vuonna. Odotettavissa on ”minijääkausi” vuoteen 2030 mennessä.

Evans tyrmää ilmastotutkijoiden vakiomallin, joka johtaa hänen mukaansa liioiteltuihin päätelmiin ilmaston lämpenemisestä. Hän kutsuu kuviota älylliseksi pattitilanteeksi.

Empiirinen evidenssi ei vastaa vakiomallia.

”Silti ilmastotutkijat väittävät, että heidän laskelmansa hiilidioksidipitoisuuden vaikutuksesta ovat oikeita.”

Evans väittää löytäneensä kaksi syytä virheisiin.

VIRHE 1

Niistä ensimmäinen on huomattavasti yliarvioitu hiilidioksidin vaikutus lämpötilaan.

”Ei ole empiiristä näyttöä siitä, että kasvava hiilidioksidipitoisuus nostaa lämpötilaa maan pinnalla niin nopeasti kuin YK:n ilmastopaneeli (IPCC) ennustaa.”

”Hiilidioksidi kyllä vaikuttaa, mutta se on vain noin viidennes tai kymmenesosa siitä, mitä IPCC väittää.”

VIRHE 2

Hänen mukaansa toinen ongelma on se, että ennusteissa ei ole otettu huomioon ilmaston lämpenemisen pysähtymistä viimeisten 18 vuoden kuluessa.

http://www.express.co.uk/news/science/611111/Forme...

Suomalainen ilmastotutkija Antero Ollila:

”Mallien rakentamisessa on käytetty IPCC:n AR5-raportin mukaan yleensä CO2:n säteilypakotteelle arvoa, joka on omien tutkimuksieni mukaan lähes 100 % liian suuri johtuen veden vaikutuksesta laskentaan käytetyssä ilmakehässä. Sen lisäksi oletetaan ilmakehän suhteellisen kosteuden pysyvän vakiona ja jälleen vaikutus kaksinkertaistuu. Lopputulos on n. 3 kertaa liian suuri kasvihuonekaasujen vaikutus”.

Antero Ollila:

”Selvyyden vuoksi ilmoitan, että en ole ilmaston enkä ilmastonmuutoksen kieltäjä, joksi minua tavallisesti nimitetään englanninkielisillä nettisivustoilla. Olen eri mieltä IPCC:n kanssa siitä, kuinka paljon kasvihuonekaasut pystyvät nostamaan maapallon lämpötilaa. Olen julkaissut asiasta 10 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia viimeisen viiden vuoden aikana. ”

Antero Ollilan ilmastosivusto, jossa on tarkempaa tietoa ilmastonmuutoksesta:

www.climatexam.com

http://aveollila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219857-i...

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Kiitos viittauksesta puheenvuoroblogiini. Olen käyttänyt spektrianalyysitekniikkaa tutkiessani kasvihuonekaasujen vaikutusta. Kyllä kasvihuoneilmiö on tosiasia, ja siitä on useita näyttöjä. Avaruuteen säteilevä energiavuo 240 W/m2 tarkoittaa Max Planckin yhtälön mukaisesti n. -18 asteen lämpötilaa, mutta täältä maanpinnalta löytyykin n. +15 astetta. Selitys on kasvihuoneilmiö, joka toimii lämpöeristeen tapaan. Kyllä sekundäärinen lämpösäteily tosiaan säteilee kasvihuonekaasuista tasaisesti jokas suuntaan, ja kun se summeerataan, niin huomataan, että ylöspäin ja alaspäin säteilee yhtäpaljon. Jos näin ei olisi, niin eipä se sekindäärisäteily silloin säteilisi tasaisesti jokas suuntaan.

Yksi kasvihuoneilmiön seuraus on, että infrapunasäteilyä ilmakehästä säteilee maanpinnalle n. 345 W/m2. Sitä voi verrata auringosta tulevaan säteilyyn, joka on vain n. 165 W/m2 maanpinnalla ynnä ilmakehään absorboitunut noin 75 W/m2 eli yhteensä 240 W/m2.

Selvitin eilen Ilmatieteen laitoksen tutkijoiden julkaisuja. Saatavilla olevien tietojen mukaan näyttää siltä, että kaksi tutkijaa (Räisänen ja Uotila) on ollut paljonkin tekemisissä tietokonepohjaisten mallien kanssa. En löytänyt yhtään tutkimusta, jossa olisi käytetty spektrianalyysitekniikkaa kasvihuonekaasujen vaikutusten selvittämisessä. Suomalaiset tutkijat näyttävät keskittyneen aerosoleihin, partikkeleihin, kemiallisiin reaktioihin ja pilviin; samoin Ilmakehätieteiden osasto Helsingin yliopistossa.

Selvitykseni perusteella näyttää siltä, että saatan olla ainut ilmastonmuutosta tutkinut suomalainen, joka on käyttänyt spektrianalyysitekniikka kasvihuonekaasujen lämmitysvaikutusten selvittämiseen. Enpä tietenkään voi olla siitä täysin varma, mutta jos tiedät jotain asiasta, niin annapa vinkki. Spektrianalyysitekniikka on ainut tapa selvittää kasvihuonekaasujen lämmitysvaikutuksia ja myös tietokonemallit käyttävät spektrianalyysilla saatuja tuloksia. Syy on siinä, että tietokonemallit vaativat niin paljon laskentatehoa, että raskaat spektrianalyysilaskelmat eivät mahdu samaan ohjelmaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kait se on niin, että CO2 lämmittää vähän, mutta paljon vähemmän kuin alarmistit haluavat uskoa. Tuossa kuukausi pari sitten tuo irlantilainen mallittajaproffa (aivan mallittajien sisärengasta?) astui ulos kaapista ja kertoi omat laskelmansa, jotka tukevat Ollilan näkemyksiä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tässä artikkeli, joka sai aikoinaan minut hyvin mietteliääksi. Jaoin sen ilmastonmuutokseen sopeutumisen työryhmälle 2003. Ilmatieteenlaitoksen tutkijat vain tuhahtivat sille. Katsokaa kuvaa 2 ja kertokaa mulle, että auringon aktiivisuudella ja ilmastolla ei ole yhteyttä. Kalevi Mursula ja hänen tiiminsä lienevät arvostettuja astrofyysikoita. Ilmatieteen laitoksen hemmot muuten kertoivat, että mallit ennakoivat suurinta lämpenemistä talvella, Siperiassa ja yöllä. Ei kovin pelottavaa minusta.

http://cc.oulu.fi/~usoskin/personal/Sola2-PRL_rev.pdf

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Monet auringon aktiivisuutta kuvaavat mittaussuureet todistavat, etää aurinko on ollut erittäin aktiivinen sadan viimeisen vuoden aikana. Nyt aktiivisuus on kääntynyt jyrkkään laskuun. Elämme ratkaisun aikoja. Oma näkemykseni on, että vuoteen 2020 menessä moni asia on selvinnyt.

Minulla on joitakin kontakteja yliopisto-tutkijoihin. Tilanne on se, että jos tutkija ei ole virallisen totuuden eli kasvihuoneteorian kannattaja, niin suu täytyy olla erittäin tiukalla. Paras on vaieta ja välttää lopullisten johtopäätösten esittämistä omien tutkimusten perusteella. Muuten joudut mustalle listalle ja rahoitus loppuu, joka on tutkijan elinehto.

Suomi on myös tiedemaailmassa klubi, jonne mahtuu vain yksi totuus kerrallaan.

Pekka Iiskonmaki

Erinomainen plogi. Kiitos.

Olen tullut samoihin johtopäätöksiin, kun olen lukenut aasialaisia julkaisuja aiheesta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Missähän matemaatikko Zharkovan tutkimus on julkaistu?

Tällä foorumilla aikaisemmin:

http://haanpaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198365-uhk...

Sami Mattila

Vesi-höyry on yksi maailman tehokkaimmista kasvihuone-kaasuista. Tämän pitäisi kertoa ajattelevalle ihmiselle kaiken mitä tästä aiheesta tarvitsee tietää. -Sam

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset