MikkoPaunio

Kuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää

  • Kuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää

Saksan Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit.

Heillä oli runsaasti yhteisiä tavoitteita: antiamerikkalaisuus, ydinvoiman vastaisuus, antikonsumerismi, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen "tiede", kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta ym. ym.

Oheisessa kuvassa on Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto: Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Haussleiter kumppaneineen (useat heistä olivat antroposofiaan eli Rudolph Steinerin mystiikkaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin suojatteja) olivat edellisenä vuonna itse asiassa perustaneet jo ensimmäisen vihreän puolueen Saksaan.

Rajoitettu skandaali puhkesi 1980 Der Spiegel-lehden paljastettua Haussleiterin edesottamukset, että myös sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä.

Tämän lopulta Spiegel-skandaalin myötä pitkin hampain Saksan vihreistä ulosheitetyn porukan merkitys puolueen linjauksille oli hyvin suuri:

August Haussleiter vanhana lehtimiehenä oli tuolloin ja myös paljastumisensa jälkeen pitkään vihreiden viikkolehden päätoimittaja. Hänen kynästään myös syntyi Offenbachissa vihreiden maailmanlaajuiset neljä ohjelmallista pilaria, joista yksi on väkivallattomuus! Nämä Haussleiterin kynästä syntyneet ohjelmalliset pilarit näkyvät valokuvassa lähes kokonaisuudessaan!

Hän oli vielä 1987 Saksan vihreiden edustajana Baijerin osavaltioparlamentissa ja hänellä oli pitkään virallisia toimeksiantoja puolueen sisällä mm. sovittelutehtäviä liittyen vihreille vaikeaan kysymykseen puheenjohtajien kierrättämisestä.

Petra Kelly oli rauhanliikkeen ikoneja. Hän menehtyi väkivaltaisesti noin 10 vuotta myöhemmin aviomiehensä ammuttua Kellyn. Kellyn aviomies oli Bundeswehrin evp kenraali Gert Bastian, joka oli siirtynyt rauhanliikkeeseen keskimatkan ydinohjusdebatin aikana. Murha-aamuna Gert Bastian oli Rupert Darwall'n hiljattain julkaistun kirjan Vihreä Tyrannia (Green Tyranny) mukaan saanut soiton Vihreiden liittopäiväedustajien ryhmästä. Bastianille oli kerrottu tuona aamuna, että hän oli paljastunut Itä-Saksan turvallisuuspalvelun (STASI) agentiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

DDR hajoamisen aikoihin myös Stasi aloitti yhteistyön vihreiden kanssa.

Aika hardcore-settiä on vihreiden takana.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuttua houretta, on kyllä jäänyt pahan kerran levy päälle. Aivan kaikille ihmisille esim. nuo 1970-80 -lukujen vaihteen jutut eivät ole ollenkaan noin valtavan tärkeitä.

Ihan ensiksi voisi todistaa otsikon väitteen. Luulisi olevan varmaa ja helppoa, kun se on niin pokkana heti otsikossa esitetty.
.........
Apropos: Onko muuten poliittisen kannan vaihtaminen jotenkin epäaitoa ja aina väärin? Senhän tuo hra August teki pitkän elämänsä aikana varsin moneen kertaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kohta menee vetoomuksessamme 10 000 latausta rikki ja tieto steinerhuuhaan tunketumiseasta, OPSaan ja OPH:een leviää erityisesti opettajakunnan keskuudessa. Näin se käy :)

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit."

Väite 1 on tuttu netin ihmemaailmasta (ilman lähteitä kuinkas muutenkaan), mutta väite 2 onkin jo ihan uutta. Kiehtovaksi menevät nämä väitteet.

Muutenkin väitteet tässä artikkelissa ovat niin paksuja että lähteitä vaadittaisiin.

"Onko muuten poliittisen kannan vaihtaminen jotenkin epäaitoa ja aina väärin"
Eihän se ole.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Eihän tämä ole edes kiistanalaista tietoa poliittisessa historiassa. Ihan outoja kommentteja hyvät herrat.

Kieltämättä tässä on joutunut hieman kertaamaan aihetta, koska vihreitä kohdellaan edelleen silkkihansikkain mediassa. Kirjastani löytyvät tarkat kirjallisuusviitteet akateemisiin julkaisuihin.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"Kirjastani löytyvät tarkat kirjallisuusviitteet akateemisiin julkaisuihin."
En nyt lupaa että luen, mutta pyydän että mainostat: Kirjan nimi ja ISBN-numero?

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #8

Jospa vastaan tähän:
Vihreä valhe
ISBN-13: 9789527043479, ISBN-10: 9527043476

Kustannusosakeyhtiö Auditorium, 2015.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi Vastaus kommenttiin #11

No niin, tämähän on se klassikkoteos jonka nimeen olen törmännyt aiemminkin. Miksi ihmeessä en ole aiemmin lukenut sitä? Pitäisi lukea ja havainnoida enemmän ja hölistä vähemmän, varsinkin netissä.

Anteeksipyyntöni ennakkoluuloistani Pauniolle, ja kiitokset Erkkilälle vastauksesta kysymyksestäni. Minäpä kirjaan kirjan nimen ja ISBN:n ylös muistivihkoon ja koitan joko lainata kirjan kirjastosta tai ostaa kirjan itselleni. Siis seuraavan kerran tässä kuussa, kun saan rahaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #11

Kiitos. Alaotsikko vielä: Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Esitäpä sitten enempiä kiemurtelematta se akateeminen kirjallisuusviite otsikollesi. Aloitetaan vaikka siitä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #12

Miksi ihmeessä. Eikös se ole muutenkin ilmiselvää, ettei siihen tarvita mitää lisätodisteita....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Vahvat kuvitelmasi riittävät todisteeksi? Heh, sinullahan pitäisi olla vahva tieteellinen koulutus...
Sinulla siis ei ole yhtään todistetta mistään tällaisesta vaatimuksesta tai toiveesta? No, se siitä uskottavuudesta sitten, taas kerran.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #19

Mulla todella on vahva ja perusteellinen tieteellinen koulutus ja myös ymmärrys.

Juttuni otsikko perustuu siihen "tieteelliseen" päättelyy, jonka mukaan valokuva on äärimmäisen kompremettoiva poliittisesti. Et sinä mitään vertaisarvioitua artikkelia tämän todistamiseksi tarvitse.

Sehän on itsestään selvyys, vai väitätkö, että vihreät mainostamalla sitä ja siihen liittyvää tarinaa ahkerasti, voittaisivat seuraavat vaalit?

Myös vihreiden Saksan vihreiden kammottavat pedofiliasekoilut on lakaistu samalla tavalla maton alle kuin tuo valokuva ja siihen liittyvä tarina.

Voit varmaan tilata tuon Olsenin kirjoittaman kirjan Amazonin kautta jos aihe kiinnostaa.

Voi niitä lapsiparkoja, joita opetat. Onneksi aina on luokassa, jotka eivät opettajien hölmöjä ympäristöoppeja purematta niele.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Nyt sekoilet pahasti menemällä henkilökohtaisuuksiin.

Tiedätkö Mikko, että sinulle, loppumattomalle ristiretkellesi ja paranoideille salaliittoteorioillesi nauretaan aivan yleisesti?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #29

Sinähän ne henkilökohtaisuudet aloitit.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #29

Jos kerran kaikki nauraa, miksi kirjoittelet niin arvostelevasti ja tuhlaat aikaasi kylähullun kanssa?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #12

Tässä nyt eräs viite, josta löytyy paljon asiaa, josta kirjoitan. Kirjassani on kymmeniä viitteitä tähän teemaan.

Jonathan Olsen. Nature and Nationalism - Right-Wing Ecology and the Politics of Identity in Contemporary Germany. St Martin's Press, New York 1999.

Kirjoittaja on Marylandin yliopistossa poliittisesta historiasta väitellyt tutkija. Tämä kirja perustuu hänen väitöskirjaansa.

Kirjan kirjoittamisen aikaan Olsen oli poliittisen historian apulaisprofessori Wisconsin-Parkside yliopistossa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #20

Kiemurtelu vain jatkuu! Lyöhän nyt vain pöytään se todiste otsikkosi pöyhkeälle väitteelle.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #26

Kommentti 27:ssä vaatimasti "tieteellinen" perustelu...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Niin, vaihtoivathan meidänkin taistolaiset ja heidän lapsensa runsaslukuisesti vihreisiin ja pesivät siellä edelleen. Siksikin on käsittämätöntä, että puolue ylipäänsä luetaan ei-sosialistiseen leiriin.

Hieno kirjoitus Mikolta. Asia ei uutta, mutta faktat on syytä palauttaa aina välillä mieliin.

Käyttäjän Jukkaakula kuva
Jukka Aakula

Kannattaa tutustua ihan Wikipedian artikkeleihin. Se on ihan tunnettu asia että jonkun verran oli natseja mukana korkeassakin asemassa mm. parlamentin jäsenenä.

Siitä en osaa sanoa mikä prosentti vihreiden perustajista oli heitä.

https://en.wikipedia.org/wiki/August_Hau%C3%9Fleiter

Ei kaikki ole salaliittoteorioita vaikka siltä kuullostaisi.

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Ihailen Vihreää liikettä eniten juuri siksi, ettei sillä ole fundamentalistista ideologiaa, jota pyrittäisiin toteuttamaan välittämättä reaalimaailman faktoista ja/tai niiden muuttumisesta. Me joka ikinen tulemme jostakin menneiden sukupolvien taustasta, ja varhaislapsuudessamme olemme voineet joutua imemään vaikutteita nykyisin paheksuttavina pidettävistä aatesuunnista. Uusiin ajatuksiin tulemista nuorena pidetään luonnollisena henkisenä kasvuna. Miksi vanhemman ihmisen "takin kääntö" olisi vähemmän suotavaa?

Inhoan elämäntapavalmentajia. Kun yhteisörakenteet puristavat yksilön kestämättömään tilanteeseen, ei auta opetella ajattelemaan positiivisesti, että esimerkiksi ilman työttömän perusturvaa ei enää söisi ollenkaan. En pidä "jari sarasvoita" vahingollisinakaan, vetäkööt voittonsa muiden osaamattomuudesta elää tasapainoisesti järjellä ja tunteella. Ja voivat he herättää sellaisia ahaa!-elämyksiäkin kuin minä sain vuosia sitten kuunnellessani puolella korvalla radiota, ohjelmaa jota en jälkikäteen löytänyt Yle Areenasta. Eräs hyvän elämisen opettaja sanoi lauseen: "Älä syytä itseäsi siitä, ettet nähnyt pimeässä". Siinä kiteytyy viisaus, että ihminen voi ajatella vain sen tietämyksen ja elämänkokemuksen valossa, mitä hänellä on itse koettuna tai omassa elintilassaan näkyvissä. Lapsi voi nähdä vain hyvin kapean kaistaleen todellisuudesta tiukan uskonnollisen opin tai ihmisarvoa kunnioittamattoman talousajattelun keskellä.

Eiköhän "marxismiin (vai 'marxismi-leninismiin'?) pettyneitä äärivasemmistolaisia ja vanhoja natseja" löydy itse kustakin poliittisesta suuntauksesta? Monet idealismit – niin uskonnolliset, poliittiset, eettiset kuin käytännön tapakulttuuriin liittyvät – risteytyvät jokaisen ihmisen mielessä. Jos hirttäydytään lähtökohtaisesti niistä johonkin nimettyyn (esim. vapaa markkinatalous, sosialismi, yksijumalainen uskonto, henkilökohtainen usko ja mahdollinen jumalsuhde, mihinkään yliluonnolliseen uskomattomuus, rahan ansaitsemisen ensisijaisuus koko maapallon luonnonkokonaisuuden kestävyydestä piittaamatta tai riitojen ratkaiseminen aina rauhallisesti ystävyydessä), joudutaan helposti napit vastakkain toisella lailla asiat näkevien kanssa. Vuoropuhelussa Vihreät ovat toimija, joka ajattelee globaalisti, koko Maan elonkehän hyvän tulevaisuuden kannalta. Huono ekologinen tulevaisuus kolahtaa ensiksi ja kovimmin ihmislajiin.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Marjatta Laiho: "Ihailen Vihreää liikettä eniten juuri siksi, ettei sillä ole fundamentalistista ideologiaa, jota pyrittäisiin toteuttamaan välittämättä reaalimaailman faktoista ja/tai niiden muuttumisesta."

Se on kukkua, ettei vihreässä liikkeessä ole fundamentalistista ideologiaa. Kaikkien modernien vihereiden puolueiden äitinä pidetyssä Saksan Die Grünen -porukassa oli 80-luvulla erittäin vahva fundamentalistinen siipi, ihan tällä nimelläkin. Puolueen sisäinen jako "fundeihin" ja "realoihin" (siis realisteihin) oli kaikkien tuntema ja puolueen itsensäkin myöntämä. Realistit ovat pitkään olleet niskan päällä, mutta kyllä fundamentalistisia piirteitä vieläkin vähintään pinnan alta löytyy. Vihreät "fundit" lähestyivät kaikkia kysymyksiä ahtaan putkinäköisesti ideologian ehdoilla eivätkä olleet valmiitä pienimpiinkään kompromisseihin. Väkivalta kukki vähintään retorisella tasolla ja toisinaan se purkautui avoimeksi katuväkivallaksi. He olivat siis suorastaan koulukirjaesimerkki ideologisesta fundamentalismista.

Suomen vihreissä fundeja on kieltämättä ollut vähemmän, ja meillä heitä kai löytyy lähinnä varsinaisen vihreän puolueen ulkopuolelta ns. syväekologisista ryhmistä, linkolalaisista ja mitä näitä nyt on.

http://www.welt.de/politik/article2066424/Keine-Re...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

"Ihailen Vihreää liikettä eniten juuri siksi, ettei sillä ole fundamentalistista ideologiaa, jota pyrittäisiin toteuttamaan välittämättä reaalimaailman faktoista ja/tai niiden muuttumisesta."

No, heh heh. Hiilidioksidivouhkaus, ydinvoimavastaisuus, vaikka turvallisella ydinvoimalla voisi vähentää hiidioksidivouhkausta.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

"Ihailen Vihreää liikettä eniten juuri siksi, ettei sillä ole fundamentalistista ideologiaa, jota pyrittäisiin toteuttamaan välittämättä reaalimaailman faktoista ja/tai niiden muuttumisesta."

Joskus Suomen puolueen perustamisen aikoina saattoi olla näin. Puolue on nyt lähtenyt vasemmistopopulismin tielle (miltei sisällissodan luokkataisteluretoriikkaa myöten). Pelkistämään kestävyysvajeeseen liittyviä ongelmia ja demonisoimaan hallituspuolueita kaikkien Suomen ongelmien äidiksi ja isäksi. No, kannatus senkun nousee. Ne puoluetta äänestävät "akateemiset naiset" ottavat vastaan tämän kaiken. Siispä samaa metodia tiedossa lienee jatkossakin.

Kuten Jyrki Lehtola kirjoitti: Tärkein ratkaisu ongelmiin on oman moraalisen ylemmyydentunteen säilyttäminen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kyllähän natsien maailmankuvassa oli selkeitä yhtymäkohtia vihreisiin, joten monet rakennuspalikat voidaan olettaa olevan sieltä lähtöisin. Olihan mm. Hitler ja Himmler kasvissyöjiä, eläinten oikeuksien puolustajia ja luonnonsuojelijoita. Göring kielsi eläinkokeet ja rangaistuksena sen rikkomisesta oli keskitysleiri. Ja kun ajatellaan tätä taustaa vasten nykyistä vihreää ihmisarvoa, jossa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, niin jos missä, natsi-Saksassa se oli totta.

Lyhyt tiivistelmä aiheesta:
http://www.kaltio.fi/vanhat/index8e29.html

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vihreät ovat toimija, joka ajattelee globaalisti, koko Maan elonkehän hyvän tulevaisuuden kannalta"

Todellisuudessa vaikutukset ovat päinvastaiset, siirtämällä haittaveroilla puhtaampaa teollisuutta Euroopasta ja Yhdysvalloista kehittyviin maihin aiheuttavat vihreät lisää päästöja globaalisti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Missä maassa vihreät ovat olleet niin suuri valtapuolue, että ovat tuon voineet tehdä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei vihreillä tarvinnut valtaa olla koska ylikansalliset yhtiöt huomasivat että vihreä aate teollisuuden siirtämisestä kehittyviin maihin sopii heille kuin nenä päähän, siellä ei ole turhia työturvallisuuslakeja eikä mitään ongelmaa päästöistä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #13

Ettäkö ihan tosissaan uskot, että suursijoittajat ym. oikeasti olisivat noin ajatelleet? Huh, huh. No missä kohtaa sadussasi on sitten erityisesti vihreiden vika, että valmistavaa teollisuutta on siirretty Euroopasta mm. Kiinaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"No missä kohtaa sadussasi on sitten erityisesti vihreiden vika, että valmistavaa teollisuutta on siirretty Euroopasta mm. Kiinaan?"

Euroopan hirttäytyminen päästöoikeuksiin, kalliiseen uusiutuvaan energiaan, tukipolitiikkaan, ohjaavat energiaverot ja direktiivit. Tämä ei ole satua ja tulokset näkyvät teollisuuden siirtymisenä maihin joissa ei ole vastaavia rajoitteita. Kiinassa ei pelotella vihreiden maailmanlopulla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin se menee! Negatiivisesta kehityksestä ei välitetä, kun ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ei ole näyttöä? Taloudellisen kehityksen tasaaminen on tavoitteena tärkeämpi. " Natural flows are not known with sufficient precision to determine the sources of carbon that have caused atmospheric CO2 to rise since 1750. This conclusion is consistent with the findings of a previous paper that year to year changes in atmospheric CO2 are unrelated to the rate of anthropogenic emissions (Munshi, Responsiveness of Atmospheric CO2 to Anthropogenic Emissions: A Note, 2015)." http://poseidon01.ssrn.com/delivery.php?ID=9350270...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin näin. EU on pahassa kriisissä kun otti tosissaan tämän vihreän narratiivin maailman tuhoutumisesta.

Risto Laine

Taitaa muuten olla vielä tuolla Yle Areenassa "berliinin muuri" DDR:n Stasi kenraalin haastattelu, kun häneltä kysyttiin mitä kommunistipuoleen jälkeen?.
Hän vastasi: Alamme tekemään yhteistyötä sisarpuolueemme Vihreiden kanssa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo mä muistan erään neuvostoliittolaisen diplomaatin, joka piti tiiviisti yhteyttä nuorisopoliitikkoihin. Hän etsi kovasti yhteistyötä 1980-luvun lopussa vihreiden kanssa ja Gorbatshov myönsi hetkeksi Greenpeacelle diplomaattisen statuksen Moskovaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Muistaakseni itänaapurin turvallisuuspalvelut olivat kovin tiiviissä yhteistyössä suomalaisten kärkipoliitikkojen kanssa. Mm demareiden kanssa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #37

Muistan hyvin ajan. Ihan totta kirjoitat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En ole mikään vihreiden vihamies, mutta 70-luvulla nuoriso-ja ay-politiikassa demarina mukana olleena tunnistan vihreiden tavan tehdä politiikkaa kuten kommunistien "stalinisti-siipi" teki aikoinaan. "Emme ole oikealla tai vasemmalla, vaan edellä" on suoraan kopioitu "stallareiden" näkemyksestä, että ainoa viisaus on heillä. "Stalinistiset" nuoret olivat aikoinaan hyvin usein perheistä joissa nälkä ja puute oli tuntematon käsitys, mallia "Nalle" Wahlroos. Tämänpäivän vihreät koostuu pääosin ihmisistä, jotka saavat toimeentulonsa veronmaksajien rahoista, ymmärtämättä, että ilman vientituloa ei nykyisenkaltaista, mm. koulutus-ja terveydennuoltoa ole mahdollista ylläpitää.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Vihreät käyttävät myös täsmälleen samaa taktiikkaa. Kaikkien nousevien päiden kaulat on katkaistava heti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mihin puolueeseen kuvittelette Suomen vanhojen natsien sodan jälkeen siirtyneen?

Itse en siinä panisi veikkausrahojani likoon vihreiden puolesta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mihin puolueseen liittyivät monet vanhat kommunistit neuvostoliiton ja aatteen romahdettua? Ainakin ihan tämmöisen sivustaseuraajan kokemuksen perusteella useat päätyivät vihreisiin. Pari ihan lapsuuden tuttakin. Toki he eivät nousseet ihan eturiiviin, mutta kunnallispolitiikoiksi kuitenkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin yhden tiedän siirtyneet kommunistipuolueeseen ettei joutuisi sotarikoksista tuomiolle.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Jarno Pennanen oli aikanaan hyvin tunnettu vasemmistolainen intellektuelli ja kulttuuripersoona. Vähemmän tunnetaan hänen natsisympatioitaan. Hän ei varsinaisesti tokikaan ollut "vanha natsi" (sellaisiahan ylipäätään oli Suomessa minimaalisen vähän sodan jälkeen, siitä syystä että heitä oli ollut minimaalisen vähän myös ennen sotaa).

Mutta Pennanen siis yhtä kaikki flirttaili natsisminkin kanssa yhdessä vaiheessa. Hän oli vuoden 1940 paikkeilla lähellä Teo Snelmannin (joka oli yksi näistä harvoista suomalaisista tosinatseista) johtamaa Suomen kansallissosialistista työliittoa. Pennanen anoi peräti järjestön jäsenyyttä, sivumennen sanoen yhdessä Olavi Paavolaisen kanssa, mutta se torjuttiin hänen epäilyttävän menneisyytensä takia. 30-luvullahan Pennanen oli toiminut kommmunistien eri bulvaaniorganisaatioissa ja ollut muutenkin aktiivinen toimija äärivasemmistolaisissa kulttuuripiireissä. Vuonna 1945 Pennanen sitten liittyi SKDL:oon eli käytännössä kommunisteihin. Tämmöinen sukkulointi äärivasemmiston ja äärioikeiston välillä ei ole niin tavatonta, kuin suvakit haluaisivat uskoa. Ei meillä sen enempää kuin muuallakaan.

Pennasen natsilarppauksesta kerrotaan ainakin Panu Rajalan Olavi Paavolaisen elämäkerrassa. Sen sijaan Ylen Pennas-dokumentissa sitä ei taideta mainittavammin käsitellä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/henkisen-t...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Niin Suomessa ei edes ollut natseja kuin kourallinen toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa. Suomalaiset äärioikeistolaiset eivät ymmärtäneet natsismista mitään. Erityisesti suomalaisia äärioikeistolaisia olisi järkyttänyt natsien kristinuskonvastaisuus. SS organissoi mm. Kirchen Austritt eli eroa kirkosta kampanjan 1930-luvun puolivälissä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#40:
Varmasti aivan hyvä veikkaus. Vihreä liitto kun perustettiin 42 vuotta sodan jälkeen.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Mikään puolue ei ole jäsentensä eikä edes johtajiensa taustojen ja erehdysten summa. Niiden perusteella ei pidä päätellä mitään. (Paitsi että ne, joiden taustalla on erehdyksiä, ovat saattavat joskus olla kokeneempia ja luotettavampia ihmisiä.) Puolueita pitäisi arvioida niiden nykyisten saavutusten ja tavoitteiden kautta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tämä vuoksi kirjani uuden Vihreän Valheen 2015 (Auditorium) alaotsikko on "Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja MURHEELLISET SEURAUKSET". "Vihreän politiikan saavutukset" teos on yhtä paksu kuin "Biafran keittokirja" tai "Hitlerin hyvät teot".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Puolueita pitäisi arvioida niiden nykyisten saavutusten ja tavoitteiden kautta."

Minä ainakin arvioin heitä juuri tavoitteidensa kautta, tuhota länsimainen markkinatalous.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Naomi Kleinin uusin "Tämä muuttaa kaiken" ei ollut vielä julkaistu, kun kirjoitin kirjani. Kuitenkin luin tämän kirjan emnbryon eli New Statesmanissä julkaistun artikkelin, jota siteerasin kirjassani. Se on juuri niinkuin kirjoitat. Naomille suurin syyllinen oli Adam Smith ja höyrykoneen keksijät. Eli vihreys tulee nyt muuntumaan ja entistä politisoidummaksi ilmiöksi ja laitavasemmisto on nyt tässä degrowth muunnosvaiheessa menossa kohti totaalista umpikujaa - jälleen kerran.

Tietenkin Naomi Kleinin kirja arvioitiin koko sivulla HS:ssa visionääriseksi puheenvuoroksi.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Vihreät de Gröna =)

Nykyään mukana olevat eivät tiedä mistä se tulee ja ketkä ovat olleet kätilöinä tämän "liberaalin" liikkeen synnytyksessä.

Keskustelin erään suomalaisen toimittjan kanssa erään hänen kirjoituksen jälkeen jossa hän hyökkäsi rajusti vihreitä vastaan. Tiedustelin hänen lähteitään koska syytökset olivat sen verran rajuja että en itse niitä uskaltaisi huudella ellei perälauta olisi kunnossa.

Hän kertoi vierailleensa STASIN arkistoissa sekä keskustelleensa arkiston indententin sekä muutaman entisen STASIlaisen kanssa.

Hänen mukaaansa Saksan vihreä aate rakennettiin vasemmistoterrosristi järjestö Baader-Meinhoff kyhäelmän perään kun siitä alkoi puhti loppua. Stasi kuitenkin ymmärsi että ihmisten ampuminen ja terrori ei tule saamaan suurta kannatusta joten he rakensivat ilmiön joka perustuu tunteisiin, erityisesti nuorten ja naisten tunteisiin. Kukapa ei haluaisi pelastaaa maailmaa omille lapsillemme ja tämän ajatuksen ympärille ruvettiin kehittämään jos jonkinlaista "evidenssiä".

Suomessa vihreä aate on voimakkaillimaan yliopistoissa. VIhreiden kannatus romahtaa kun vedetään ympyrä 10km yliopistorakennuksesta ja mennään tuon suojavyöhykkeen ulkopuolelle.

Miksi? Koska vihreillä on unelma mutta heillä ei ole realismia. He eivät ole pahemmin asuneet mailla ja mannuilla eivätkä tunne olosuhteita. He ovat istuneet kauhtuneet villapaidat päällä yliopistojen kahviloissa ja kehittäneet fantasian siiä kuinka maaseutu on autioitettava ja Suomi voi rajoittamalla omia kasvihuonepäästöjään pelastaa planeetan ja koko universumin.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

En voisi olla enempää samaa mieltä. Ks. myös edellä Gorbatshov-kommenttini.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kaikkein järkyttävin piirre vihreissä, paitsi että ovat valmiita myymään periaatteensa heti jos siitä on tarjolla tarpeeksi iso palkko, on se, että he esittävät olevana liberaaleja ja suvaitsevia.

Silti eduskuntaan nousunda jälkeen Vihreät ovat tehneet eniten kieltäviä lakialoitteita.
Toisinsanoen arvoliberaalit haluavat kieltää kaiken sellaisen mikä ei sovi heidän liberaaliin maailmankuvaan tai on muuten vain uhkaksi heidän asemalleen.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Jarmo, osuit naulankantaa. Ilmiö on molemmin puolin Atlanttia ja tämä "liberaali" vihreys uhkaa nyt mm. sananvapautta. Esim. http://www.the-american-interest.com/2016/08/05/af...

Meidän valtamedia käsittää sananvapauden vain ideologisten silmälasien läpi ja se ei esimerkiksi tarkoita vääristellyn ympäristöön liittyvän tiedon oikaisemista vaan sen aktiivista levittämistä. Postasin tästä viikkon sitten Tuulia Thynellin keksiessä omasta päästään YLE:n aamu-uutisten kemikaalicoctail uutisen kärjen.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Suomen mediakenttä on pitkälti iso vitsi. Saksan uutisista ei täällä puhuta mitään koska meillä ei ole tarpeeksi hyvin Saksaa osaavia toimittajia.

Päätoimttajat kyyttäävät seläntakana mitä kirjoitat ja jos se on hallitsijoitamme kritisoivaa niin olet nopeasti isoissa ongelmissa.

Jos ei uhkailu riitä niin sitten tulee kenkää. Milläs maksat asuntolainat sitten? Tuohon pelkoon kontrolli perustuukin + egoiluun. Saska Saarikoski on tyyppi esimerkki siitä kun on siistä pyöriä piireissä ja kemuissa ryystäen ilmaista viinaa isän haamu takana ja krapuloissaan vääntää joku teksti hyysäriin.

KUn käy Suomi areenassa katsomassa tuota "eliitin" spedeilyä niin selviää hyvin nopeasti miksi tämä maa on sinä tilassa missä se nyt on.

Käyttäjän KariArvola kuva
Kari Arvola

Pikku juttu varmaan isossa raamissa, mutta Saksan vihreän puolueen nimi on Bündnis 90/Die Grünen, ei kirjoituksessa mainittu. Die Grünen perustettiin 1980 Karlsruhessa, Bündnis 90 1991 Potsdamissa. Näiden kahden liikkeen yhdistyminen tapahtui 1993 Leipzigissa. Mikon lähteissä on jotakin vialla, kun perusfaktat ovat vinksallaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Unohdit Haussleiterin porukoineen perustaneen muistaakseni jo 1978 vihreän puolueen, joka yhdistyi vihreisiin 1979 Offenbachissa. Täytyy myöntää, että sotkuista on. Et myöskään maininnut Herbert Gruhliä, joka oikeistovihreänä perusti myös uuden puolueenm,mutta oli mukana Offenbachissa muistaakseni. Koska on sotkuista, nomenklatuurassa voi olla häilyvyyttä, mutta perusasiassa ei.

Tuossa valokuvassa, joka on otettu 1979 Offenbachissa on puheenjohtajiston taustalla poliittisen yhteenliittymän nimenä Die Gruenen ja muuten siinä on otteita niistä neljästä vihreästä ohjelmallisesta peruspilarista, jotka Haussleiter kokoukselle väsäsi ja jotka hyväksyttiin siellä tiukassa tilanteessa.

Tämä nomenklatuurakeskustelu on vain yritys hämätä viedä asiaa pois itse asiasta....

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Kiitos Mikko Paimio hyvästä artikkelista! Avasi ainakin minun silmiäni, vaikka onhan tuo nykyinenkin vihreitten touhu Suomessakin täyttä utopiaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suosittelen siirtymistä sci-fi-kirjallisuuden pariin, sillä sellaista huttua tulee näemmä helposti tuotettua.

Tämä voittaa jo liki oikeamedian, ja kansalaisen höpötykset.

Totuutta tässä blogissa ei ole yhtään, mutta kun se lämmittää omaa egoa, sillä on terveydellisiä vaikutuksia.

Kun kovasti uskoo johonkin, se voi vaikka jouluna muuttua todeksi.

Jatka uskomista, jos siltä tuntuu.

Oikeiden tieteellisten linkkien esittäminen on täysin Huhtasaaren tasolla, ja sen tasonhan meistä jokainen tietää.

Onnea, ja menestystä.

Tämä piristi aamua, kyllä huomaa, että kouluts ei anna välttämättä viisautta. :)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ihan mielenkiinnosta. Kun myyt vanhoja kirjoja, luetko niitä koskaan? Mikä tuossa blogissani ei pidä paikkaansa. Kerro edes yksi asia. Kävin kovan kisan tuosta viimeisestä väittämästä Safkiksen kanssa. Se oli silloin kirjeenvaihtajana Berliinissä. Kerroin kuitenkin kirjallisen lähteen ja sen, että kirjoittaja on respektaabeli tsurnalisti ja kirjoittaa mm. Wall Street Journaliin. Lopulta Safkis myönsi, että mahdollista, että tämä "hyödyllinen idiootti" on voinut olla Stasin kanssa jossain kompuksessa. Piti sitä aluksi mahdottomana ajatuksena.

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

Kunnon viherkomukkapetterin kaiken tyhjentävä kommentti ! Kun ei ole mitään todellista, niin kunnon viherkomukat huitovat näin laajasti !

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo toi divarinpitäjä on aika heikko tapaus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset