MikkoPaunio

BBC ja ilmastonmuutos - Kolmoispetos

Englantilainen ympäristöjournalisti Christopher Booker on julkaissut Margaret Thatcherin entisen valtionvarainministerin Nigel Lawsonin johtaman the Global Warming Policy Foundationin sivuilla massiiviseen todistusaineistoon perustuvan blogini otsikon mukaisen raportin BBC:n ilmastonmuutokseen liittyvästä kymmeniä vuosia jatkuneesta virheellisestä ja jopa petoksellisesta uutisoinnista. http://www.thegwpf.org/images/stories/gwpf-reports/booker-bbc.pdf

BBC:n politiikkana on ollut tieten tahtoen pelotella ihmisiä, jotta he hyväksyisivät paremmin ilmastopolitiikan massiiviset yhteiskunnalliset kustannukset kannettavaksi. BBC on myös systemaattisesti vähätellyt näitä massiivisia kustannuksia. Raporttia lukiessa tulee väkisin mieleen Göbbelsin maksiimi, jonka mukaan ”mitä suurempi valhe sitä vaikeampi sitä on kumota”.

Esipuheen raporttiin on kirjoittanut jo vuonna 2011 kuollut Sir Antony Jay, joka toimi BBC:n journalistina 1950- ja 1960-luvuilla.

Raportti antaa hyvin surullisen ja ankean kuvan länsimaisen journalismin lippulaivan eetoksesta ja sisällä vallitsevasta punavihreästä ideologisesta asenteellisuudesta, jolla on ollut valtava vaikutus tiedonvälitykseen ympäri maailmaa mukaan lukien meidän Yleisradiomme uutisointi ja ohjelmien hankintapolitiikka. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220929-ylen-david-livingstone-dokumentti-valheellinen

BBC:n valhekampanjoinnilla on ollut myös massiivinen vaikutus kansainväliseen ympäristöpolitiikkaan ja solmittuihin ympäristösopimuksiin, joita BBC on ajanut kuin käärmettä pyssyyn.

”Liberaalin” eliitin hallitsema julkinen sana on BBC:n esimerkillä ja johdolla luonut myytit yksituumaisesta tieteestä ja maapallon tuhon enteistä valheellisin keinoin. Loppu tulemana me rämmimme syvällä taloudellisessa ahdingossa ja keskusteluilmapiirissä, jossa maamme hyvinvoinnin selkäranka eli teollisuus ja sen edut ovat julistettu kiroukseen.

Sanan liberaalin laitoin lainausmerkkeihin, koska itsensä liberaaleiksi julistaneet ihmiset eivät voi sietää eivätkä sallia vastakkaisia mielipiteitä maahanmuutosta, ympäristöstä, transsukupuolisuudesta, homoudesta, ilmastonmuutoksesta ja Israelin valtion politiikasta, vaikka perustelut olisivat mielipiteelle moitteettomat ja jopa poliittisesti korrektit.

Meidän on ihan turha tämän raportin jälkeen nauraa venäläisten valtiollisten TV-kanavien propagandalle, kun oma pesä on näin perusteellisesti saastunut.

YLE on viime vuoden aikana tehnyt paljon mainekampanjointia ja julkaissut itsekehuvia filminpätkiä YLE:n uutistoimituksen ja yksittäisten toimittajien jopa sankarimaisesta pienen ihmisen puolella olosta. Suomalainen julkinen sana on pitkälti yhtynyt kuoroon ja uutisoinut kärkkäästi kaikki ulkomaiset ja kotimaiset tutkimukset suomalaisen kovin yksiäänisen lehdistön lahjomattomuudesta ja luotettavuudesta, vaikka sama BBC:tä runteleva tauti on tarttunut jo kauan sitten myös Suomessa suurimpaan osaan toimittajakunnastamme.

Lopuksi vinkkinä niille kansanedustajille, jotka istuvat YLE:n hallintoneuvostossa - mutta myös YLE-veromannan ulkopuolella kärvistelevälle median toimijoille -, että erityisesti he lukisivat Sir Antony Jay’n esipuheen. Siinä on nimittäin erittäin hyvät tasapainoiset ehdotukset BBC:n sekä YLE:n roolin pienentämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä. Suomessa uutisoidaan ainoastaan merijään väheneminen pohjoisessa eikä jäämassan lisääntymistä etelässä. Ja hyvä, että näin päin. Muutenhan pallomme keikahtaisi ylösalaisin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ja samaa koskee myös muita aiheita.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

En kuitenkaan välttämättä rakentaisi ihan rantaan. Ans kattoo nyt mitä tuolla "suurella jäätiköllä" jatkossa tapahtuu ;O http://www.iflscience.com/environment/beautiful-bl...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

# 3.
Vaasan seudulla voi vielä rakentaa vesirajaan. Maa nousee merta nopeammin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakaan Kemissä ei uskalla rakentaa vesirajaan, kun viikon myrkyää etelästä, niin vesinousee Pajusaaren tiellekin.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Yle ja Hesari ovat pahimmat ilmastonmuutospelottelun levittäjät. Asialla tuntuvat olevan tiedetoimittajat, joiden poliittinen aatemaailma on puna-vihreeä pääsääntöisesti.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

No ihan nopean wikivilkaisun mukaan tämä Booker myös kieltää asbestin ja passiivisen tupakoinnin haitallisuuden sekä evoluution. Uskottava kaveri?

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Global Warming Policy Foundationin kirjoittama yhteenveto on mukavaa luettavaa niille, jotka pitkään ovat seuranneet asiaa.

Varsin monet tunnetut asiat ja tiedemiehet vilahtavat ohi luettaessa tätä julkaisua.

Mutta mitään loppua tälle riitelylle ilmastomuutokseta ei ole näköpiirissä. Pääasia olisi kuitenkin, että pätevät tiedemiehet ja asiaa tutkivat, saisi keroa tutkimuksistaan yleisölle, ilman että tarvitsee pelätä poliittisia vastatoimenpiteittä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilmastonmuutoksia on ollut miljoonia vuosia mutta aiemmin sillä ei osattu rahastaa.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Tuolloin ei ihmisellä ollut ilmastonmuutoksiin osuutta. Kuten ei ollut osuutta ilmakehän syntyynkään. Rahakin on keksitty vastikään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tuolloin ei ihmisellä ollut ilmastonmuutoksiin osuutta."

Anekauppaa on ollut ennenkin ja luonnonoikuilla on ihmisiä peloteltu oman vallan tukemiseksi ei kuitenkaan näin laajasti ja järjestelmällisesti. Maailmanlopulla pelottelu on vanha keksintö.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa Vastaus kommenttiin #11

Maailmanlopuilla pelottelu on vanha keksintö. Maailmanloppukaan ei ole uusi asia, vaan moni maailma tai kulttuuri on aikojen kuluessa hävinnyt, mikä ekokatastrofiin, mikä sotiin, mikä mihinkin. On ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että tositoimiin ryhdytään liian myöhään.

Vakuutuksia otetaan paljon pienemmän todennäköisyyden (ja pienemmän odotettavissa olevan vahingon) riskeihin kustannuksia surematta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin meillä oli 60-70 kymmenvuvun vaiteessa jykkä muutos kahtenavuotena soiden ojittamisella, samoin pohjavedenpinnan laskuun, myös Lähi-idässä metsien hakkuut ovat vaikuttaneet jyrkästi ilmastonmuutokseen ja humuksen huuhtoutumiseen.

Käyttäjän JuhaParviainen11 kuva
Juha Parviainen

Ilmastonmuutos lienee tosiasia. Sen syistä taas voidaan keskustella. Luonnonlista vai osittain/kokonaan ihmisen toimista johtuvaa? Useinhan totuus on monien tekiöiden summa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset