MOT paljasti hyvin Suomen energiastrategian olemattomuuden

Eilinen YLE:n MOT-ohjelma oli todella virkistävä poikkeus YLE:n viestinnässä. Kyseessä oli kelpo annos hyvää ympäristöasioihin liittyvää tutkivaa journalismia. Olen tosin jo puolitoista vuotta sitten julkaistussa Vihreä Valhe (Auditorium) YLE:nkin vaikenemassa kirjassani kertonut lukijoille eiliset MOT:n paljastukset.

Keskeisin eilinen paljastus oli että SSS/SOS-hallituksen hahmottelema Suomen Pariisin sopimuksen noudattamisstrategia päästökaupan ulkopuolella lepää pitkälti liikenteen biopolttoaineiden käytön epärealistiseen ja hyvin kalliiseen lisäämiseen niin kuin hallitusohjelmaan on präntätty. Tämän vahvisti jälleen eilisessä ohjelmassa haastateltu ministeri Mykkänen.

Epärealismi johtuu perimmältään siitä, että bioenergian potentiaali on niin pieni kuten eilen eilisessä MOT:ssä viestitettiin. Tämä ei kuitenkaan estä SSS/SOS-hallituksen aikeita pistää suomalaiset kyykkyyn ja nostaa bensan hintaa parilla eurolla tai lisätä roimasti erilaisia tuotantotukia uuden sukupolven liikenteen biopolttoaineiden valmistukselle.

Liikenteen biopolttoaineille joudutaan antamaan todennäköisesti roimat veroedut, etteivät kansalaiset nouse heti kapinaan bensan hinnan noustessa esimerkiksi 4 euroon litralta. Verottaja ei todennäköisesti saa enää samaa kassavirtaa bensa-asemilta kuin tänään.

Aivan oikein MOT viestitti eilen, että mantran omaiseesti hoetut uuden sukupolven liikenteen biopolttoaineet ovat vain tapa tuhota Suomen metsiä ja lisätä kasvihuonekaasupäästöjä.

Suomi joutuu liikenteen biopolttoainenälässään tuhoamaan myös muidenkin maiden metsiä. Carl Haglundin lobbaaman kammottavan miljardiluokan Kemin biodiesel-hankkeen, Kaidin, edustaja kertoi MOT:sssä, että he suunnittelevat puumassan tuontia mahdollisesti myös ulkomailta. Tämä tarkoittaisi puun tuontia tänne vihreän kullan maahan esimerkiksi Kanadasta tai Venäjältä tahi Baltiasta tai Valko-Venäjältä?

Liettua muuten polttaa jo puolet Valko-Venäjän metsistä sen suljettua Ignalinan ydinvoimalansa!

Myös Helsingin vihreiden innoittamana rakennettavien päästökaupan piiriin kuuluvien biovoimaloiden polttoaine tuodaan ulkomailta.

Meillä on viime päivinä hurrattu Englantiin toimitettavaa isoa biomassan polttokattilan vientikauppaa, vaikka kattila todennäköisesti haukkaa jopa kymmeniä prosentteja Englannin metsien vuotuisesta kasvusta. Eipä siinä enää paljoa CO2:ta niellä Brexit-maassakaan.

Aivan erinomaisti MOT on paljasti hallitusohjelman mukaisen biotalouden kehitysputkessa olevat jopa parin miljardin mahdolliset virheinvestoinnit jo tehtyjen miljardiluokan biojätteiden virheinvestointien päälle. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/12/suomeen-suunnitteilla-toistakymmenta-biopolttoainehanketta Nämä investoinnit tarvitsevat toteutuakseen 20-30 % veronmaksajien maksamat tuet.

Sitä en kyllä MOT-ymmärtänyt, miksi muut – esimerkiksi yhdyskuntien biojätteestä valmistetut – kuin metsäpohjaiset liikenteen biopolttoaineet olisivat hyvä juttu, vaikka MOT taisi kertoa, että niiden pontentiaali on vielä metsäpohjaisia polttoaineita kertaluokkaa pienempi.

Ehkä keskeisin puute ohjelmassa oli se, että keskusteltaessa nyt EU:ssa biomassojen kestävyyskriteereistä, SSS/SOS hallitus on nyt täysin yksin eikä yksikään jäsenmaa tue Suomen utooppisia pyrkimyksiä polttaa maamme metsät maanteillämme ja ympäristöjärjestöt haluavat kieltää sen kokonaan. Maamme harrastaa impivaaralaista energia- ja ilmastopolitiikkaa.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu