MikkoPaunio

Valtamedia romahtamassa - Clintonin Canossan matka vasta alkamassa

Olen seurannut tarkkaan USA:n vaaleja ja Elisan tarjoama CNN on lähes taukoamatta ollut päällä. Matias Turkkila on mielestäni täysin oikeassa tuoreessa analyysissään, että Hillary Clintonin Canossan matka on vasta alkamassa ja että läntisen valtamedian missiojournalismi (Goljat) on kohdannut kuolettavasti kiven linkoavan Daavidin eli Internetin. https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-nei...

Vaikka valtamedia koettaa selittää Trumpin saaneen jatkuvasti kaikkia muita enemmän kuuluvuutta ja näkyvyyttä, se on huono puolustus sille, kuinka suurta valtaa käyttävä valtamedia on nyt käynyt ja käy yhä kiihtyvällä vimmalla Trumpin kimppuun ja on jo monta päivää unohtanut Clintonia vastaan esitetyt erittäin vakavat syytökset valtiollisten sähköpostien holtittomasta säilyttämisestä ja Wikileaks-paljastukset. Turkkila kuvaa sen erittäin hyvin blogissaan.

Kalle Konttinen niminen fb-kaveri esitti eilen vetoa. Hän veikkaa Clintonskan voittavan ja laittaa 100 euroa peliin. Itse ounastelen, että Trump saattaa hyvinkin voittaa. Laskin tämän sivun pohjalta vedonlyöntilukujen suhteen, jonka mukaan ok olen pelissä, mutta jos voitan, maksat 330 euroa. http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/ Tätä kirjoittaessa Kalle ei ole vielä vastannut tarjoukseeni.

Em. mainitun ruman kampanjoinnin lisäksi valtamedia käyttää hienovaraista ja intelligenssiin vetoavaa valehtelua.

Tästä artikkelista näkyy tämä hienovarainen manipulaatio huipussaan. Turkkila nimeää artikkelissaan Politicon erääksi keskeiseksi valtamedian hävyttömistä toimijoista. Tässä artikkelissa on "täysin puolueettomasti" tutkittu, että "social desirability mode effect'ä" ei ole USAn elektoraatissa olemassakaan, vaikka tutkimuksessa myönnetään sen olevan selvän hyvinkoulutetuilla ja collegeopiskelijoilla myös tässä tutkimuksessa. http://www.politico.com/story/2016/11/poll-shy-voters-trump-230667

Edellä mainittu efekti tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät uskalla kertoa valtamedian paineessa kannattavansa Trumpia kuin anonyymeissä online-mielipidetiedusteluissa. Niitä on tässä tutkimuksessa verrattu ihmisen tekemiin haastatteluihin. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa hyvin koulutettujen todennköisten äänestäjien keskuudessa Trumpin kannatus on selvästi pienempi ihmishaastatteluissa verrattuna anonyymeihin online-mittauksiin. Tämä tutkimus on tehty noin tuhannen otoksilla.

Olen numeroiden kanssa leikkinyt koko urani ajan ja voin todeta, että näin pienillä otoksilla tällaisen johtopäätöksen eli em. efektin olemassa olon kieltäminen tai sen poissulkeminen on silkkaa valehtelua tai niinkuin hienosti sanotaan muunnellun totuuden edistämistä ja siten poliittista manipulaatiota.

Kamppailu käydään käydään Battleground osavaltioissa, eikä tällaiset pienet satunnaisotantaan koko USA:n väestöstä perustuvat tutkimukset voi mitenkään napata em. efektiä, eikä se poliittisista syistä ole ollut tarkoituskaan.

Tarkoitus on ollut vain kusettaa kansaa.

Jo nyt ovat eräät keskeiset toimijat veikanneet, että Rust Beltiltä voi tulla ihan mitä tahansa. Siellä Clintonska on tarjonnut työläisille työn sijasta nöyryyttäviä sosiaalisia ohjelmia.

Brexit oli ennen kaikkea spatiaalinen tai paikallinen ilmiö, jossa Walesin kääntyminen EU:ta vastaan johtui ilmastopolitiikan (EU:n yhteisrintama Pariisin sopimuksessa) aiheuttamasta Walesin terästeollisuuden alasajosta.

Walesissa kannatettiin ennen EU:ta tukevasti Skotlannin tapaan, mutta TATA-Steelin alasajo ja ulosliputus Kiinaan oli liikaa walesiläisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olisiko USAn äänestäjien näkökulmasta kysymys lokalisaatiosta (Trump) vastaan globalisaatio (Clinton). Iso raha ja valtamedia on itsestäänselvästi globalisaation kannalla. Toinen asia on mitä Trump aikoo tehdä jos presidentiksi päätyy, mutta tuossa ei äänestäjillä ole juuri vaihtoehtoja.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Clintonia vastaan esitetyt erittäin vakavat syytteet ja Wikileaks-paljastukset."

Tämä onkin se perusjuttu, miksi Trumppi saa maanvyörymäisen voiton.Perusjenkit ovat todella raivoissaan, jos H. Clintonia ei saada vastuuseen ja poseen tekosistaan. Se on aiheuttanut niin paljon vihaa establishmenttiä kohtaan, että ihmiset aivan "hattuillaksen" ja protestina äänestävät Trumppia. Ei siis siksi, että pitäisivät häntä minään kovinkaan kummoisena ehdokkaana.

Sitä kyllä ihmettelen, miksi blogisti seuraa CNN:ää, sehän on todettu olevan "Clinton News Network", eli puhtaan propagandistinen media, joka on puolensa valinnut.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Miksi en seuraisi sitäkin? Se on ainoa amerikkalainen valtamedia, joka täällä näkyy. On mielenkiintoista, miten he propagandansa vievät nyt äärimmäisyyteen. "Tasapainoituskin" on huolella harkittua.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Käyttäisit kuitenkin syytöksetsanaa, vai onko jo syyte nostettu ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:n presidentti Donald Trump nostaa syytteen Hillary Clintonia vastaan.

P.S. Tätä syytettä ei ole vielä nostettu erään pienen yksityiskohdan vuoksi.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tässä 11 min. pätkässä tietoa Clintonin taustoista ja kamppanjan rahoittajista.

https://www.youtube.com/watch?v=yfa7UpM8QiQ

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Äsken CNN:n kommentoija latasi konekiväärimäisesti Clintonin progapandaa ja kohta tulee joku professori kertomaan, että Trumpilla ei ole teoreettisiakaan mahdollisuuksia tulla valituksi. Tällaista "puolueetonta" tavaraa tulee nyt 24/7 CNN:ltä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tässä tietoa vaalin tuloksen ounastelusta pahimmin Obaman ilmastopolitiikan runnomalla alueella. Clintonska on juuri tänne luvannut nöyryyttäviä sosiaaliohjelmia työn sijaan. http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-...

Risto Laine

Meillä myös media ja eräät "asiantuntijat" kailottavat yhdestä tuutista, että Trump on uhka USAn turvallisuudelle ja koko maailmalle ;)

Kun taas FBI:n mukaan Clintonin salaiset tiedostot on hakkeroitu ainakin viiden ulkovallan toimesta, vuotaen siten kaikki salaisuudet potentiaalisille vihollisille.

Se on kuinka halutaan asiat nähdä.

Samaiset asiantuntijat sanovat että Trumpilla ei ole mitään politiikkaa, mutta kumminkin kritisoivat sitä :D Aivan Ufo porukkaa.

Eikä heillä ole kantaa Clintonin politiikkaan, vaan "hän on kokenut" tyyliset lauseet hallitsee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tarvitse kuin kuunnella yksi tai kaksi Trumpin puhetta, niin huomaa, että ei ole enää miehellä kaikki inkkarit kanootissa.

Vaikea noita puheita on hymyilemättä kuunnella, sellaista tarinaa sieltä tulee, ettei noihin voi uskoa kuin Amerikkalainen.

Sitä minä en koko aikana ole ymmärtänyt, miten tämä herättää Suomessakin jotain ihme vastakkainasettelua.

Ihan sama kumpi pöljä valitaan, ei mee yöunet, ja tuskin menee muillakaan Suomalaisilla. Se nyt kuitenkin täytyy sanoa, että toisella noista on sentään vielä hieman järkeä päässä.

Timo Erkinheimo

Voisiko joku kertoa mitä pahaa Clinton on tehnyt? Monet toistavat mantran lailla Clintonin pahuutta. FBI ei ainakaan tutkimuksissaan ole havainnut laittomuuksia. Nyt avattu uusi tutkinta koskee avustajan aviopuolisoa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mä luin se heinäkuisen FBIn pääjohtajan kirjeen. Silloin hän antoi kovat moitteet Clintonskalle, että oli huolimattomasti säilyttänyt meilejään, mutta totesi, että silloin ei ollut aineistoa syytteeseen asti. Nyt siis avustajan ja hänen sekstaajamiehen laptopilta on löytynyt valtavasti State Deptin meilejä ja ensimmäisen metatietoanalyysin mukaan siellä on kymmeniä tuhansia State Deptin meilejä. Sitten kokonaan on toinen asia, että kolme FBIn aluetoimistoa on tutkinut Clinton Foundationin rahankäyttöä. Clintonska on pyytänyt satoja miljoonia Foundationille myöntäessään audiensseja ulkomaisille toimijoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset