MikkoPaunio

Hävetkää HS ja YLE

Ennustin oikein, että Rust Beltiltä pamahtaa. Obaman ympäristö- ja energiapolitiikka sekä Bill Clintonin Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus NAFTA aiheuttivat sen, että työläiset hylkäsivät punavihreät clintoniitit.

Demokraatit pitivät palomuurina MIchigania ja Wisconsinia ja Clintonska ei viitsinyt edes käydä Wisconsinissa. Eihän ne Wisconsinin työläiset ole tämän uuden ajan näkijöitä ja tekijöitä tässä zero-growth vihermaailmassa. Ne ovat sellaisia "basket of deplorables" (surkea ihmisjoukko) tapaisia surkimuksia. Tämän "basket of deplorables" sammakon suusta päästäminen oli suurin Clintonskan punavihreän kampanjan virhe. Se paljasti eliitin suhtautumisen tavallisiin työtä tekeviin ihmisiin.

Tämäkään ei riittänyt, vaan tavalliset Trumpin kannattajat leimattiin surutta ku klux klanilaisiksi, natseiksi, rasisteiksi ja ties miksi.

Kun tätä kirjoitan, on CNN:llä tieto, että Hillary Clinton ei suostu myöntämään tappiotaan. Hän sanoi yhdistävänsä maan presidenttinä, mutta nyt tappion kärsineenä ei ole enää yhdistämisprojektissa mukana. Valtamediat ovat hiljaa, mutta tavallinen kansa puhisee kiukkua, koska jos Trump ei olisi vastaavassa kohdassa myöntänyt tappiota, huuto ja mekastus valtamediassa olisi valtava.

Tämä kristallipalloon kurkistusjuttuni julkaistiin viime lauantaina, kun mielipidetiedustelut ennustivat Clintonille 46-42 voittoa. Mediapoliittinen eliitti pyrki myös likaisin keinoin "tiedettä" hyväksi käyttämällä väittää, että Brexit ei voi toistua USA:ssa.  http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225577-valtamedia-romahtamas... Ne ennustivat sitä aivan loppuun asti jopa niin, että eilen galluppien sanottiin notkahtaneen Clintonille edulliseen suuntaan.

Mm. sosiaalidemokraattien tulisi nyt vakavasti miettiä näitä ympäristö- ja energia-asioita uusiksi ja ottaa järki käteen. Saas nähdä onko siihen kykyä. Voipi olla, että turha on toivo?

Tuo kristallipalloennustukseni keikkui pitkään Uuden Suomen blogin ykkösluettuna juttuna.

Hävetkää HS ja YLE. Olette osallistuneet mediapoliittisen eliitin hölmöimmästä hölmöimpään parjauskampanjaan osana läntisen maailman "liberaalin" valtamedian yhteistä kuoroa. Nyt tuli kuonoon oikein isän kädestä.

Myös Matias Turkkila näki oikein, mitä oli tuleva. https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-nei...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tämä saattaa olla vähän epäreilua Trumpin kannalta, mutta en voi olla miettimättä, että näinhän se A. Hitlerkin nousi valtaan...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mutta kun A. Hitler ei todellakaan noussut "näin" valtaan. Tutustu historiaan, niin saat mielipiteillesi faktuaalista tukea.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Hitler pääsi valtaan voittamalla vaalit. Ja vaalit hän voitti köykäisillä lupauksilla, luomalla vihollisen sekä taitavalla retoriikalla.

Joten kyllä, olen tutustunut historiaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Jos olet, niin itedät ettei se ihan noin helposti mennnyt. NSDAP ei saanut missään vaaleissa kuin noin kolmanneksen kansan äänistä, eli vertaus vähintäänkin ontuu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kari H.,

Kylläkin epäreilua, mutta myös epäasiallista ja tietämättömyyteen perustuvaa arviointia.

P.S. Lukeminen kannattaa aina.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Lueppas Kari vähän tarkemmin Hitlerin ja Saksan hisoria ja puhu vasta sitten.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

YLEn Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Pönttinen on lisännyt uusia sanoja sanavarastoonsa. Ööö..aaaa...niiiiiiiin...uuuu...aaaa..ööööö.

Leikki sikseen. On törkeää miten valtamedia rummuttaa nyt huolta etupiirijaosta, palaako se, hyökkääkö Venäjä jo tunnin päästä. Surkein suoritus tuli YLE femmiltä jossa jo mainittiiin että Putin on vaalien tulosten takana.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Yleisradio oli koko pitkäbn vaalikampanjan aikana niin ulkona kuin olla ja voi. YLE pitäisi lakkauttaa, se olisi parasta mitä sille voi tehdä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

No tottakai oli. Poliittisesti ohjattu propagandatoimisto joka suolsi itäisen puistokadun toiveita.

YLE ei ole ongelma vaan sen hallinto. Se pitäisi muuttaa BBCn kaltaiseksi yleisradiotaloksi.

Eero Mattila

Tässä on kyllä vakavan pohdinnan aihetta Ylen hallintoneuvostolle, joka koostuu poliitikoista.
- Voiko uutisten päätoimittaja, joka täysin sokeasti kääntää selkänsä todellisuudelle ja asettuu avoimesti vieraan valtion vaaleissa toisen ehdokkaan puolelle ja tuottaa puolueellista uutisointia jatkaa tehtävässään.
- Kyse ei ole yhden päätoimittajan uskottavuudesta vaan koko Yleisradion uskottavuudesta.
- Valveutuneet kansalaiset ovat jo pitkään olleet selvillä ettei Ylen uutisointi täytä Ylesiradiolaissa määriteltyjä tavoitteita:

Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:
1) tukea kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia;

Kun Ylen toiminta on turvattu verovaroilla olisi aika turvata myös Ylen tuottaman ohjelmiston laatu ja tasapuolisuus. Voisi vaikka miettiä...
- Kaikki johtavassa asemassa olevat toimituksellisessa vastuussa olevat tehtävät määräaikaisiksi.
- Puolueellisen ja propagandistisen materiaalin levittäminen pitäisi olla Yleisradioyhtiössä irtisanomisperuste.
- Toimittajien henkilökohtainen mielipiteen ilmaisu ja työssä tehtävä uutisointi täytyy erottaa selkeästi toisistaan. Oman mielipiteen ilmaisu työtehtävissä tulisi rajata hyvin tarkasti.

Tärkein tavoite olisi Yleisradion ohjelmatoiminnan ja erityisesti uutistoiminnan uskottavuuden palautus.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Olisi korkea aika perustaa ohjelmaneuvosto uudelleen. Voitaisiin ainakin antaa suoraa palautetta pahimmista ylilyönneistä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Olen samaa mieltä. YLE:n väki ei tajua, kuinka irtaantuneita he ovat todellisuudesta.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Ennen - olen muistavinani- median , siis lehdistön ja TV/Radion uutisia/ajankohtaisohjelmia kutsuttiin " tiedon välitykseksi".

STT lienee Suomen TietoToimisto.

Tieto-sana on kärsinyt valtavan inflaation viime aikoina.

Eero Mattila

"Tiedon välittämisestä" on tullut "tiedon värittämistä".
- Vaikka se kuulostaa vitsiltä, asia on erittäin vakava. Tiedon värittämistä on myös kaikissa Suomen kunnissa. Kunnallisestakaan päätöksenteosta ei saada "värittämätöntä" tietoa, vaikka se olisi demokratian kannalta ensiarvoisen tärkeä asia. Miksi maksetaan lehdistötukea? Pitäisikö se poistaa kaikilta valhemedioilta, jotka itseasiassa jakavat omistajiensa/vallankäyttäjiensä propagandaa ?
- Kuvaava esimerkki poliittisen eliitin rappiosta on mm. presidentti Ahtisaaren kannanotto kansanäänestystä vastaan. Luulisin, että 10 vuotta sitten sosiaalidemokraatti, joka lausuu tällaista olisi viety pakkohoitoon nyt hän saa Nobelin-rauhanpalkinnon....

Toni Seppänen

Mikä gallupeissa, mediassa ja analyyseissä meni jälleen pieleen uutisoitessa Yhdysvaltain presidentinvaaleista?

Ei mikään muu mennyt pieleen kuin se että tietoinen Trumpin vastainen propagointi ei toiminut.

Helvetin kova homma että Trump voitti vanhan vallan ja koko koneiston joka oli häntä vastaan.

Kuplat puhkeaa siellä sun täällä, paise paiseelta.

Hyvät (tyhmät) ihmiset ovat jälleen pöyristyneitä ja heidän maailmankuvansa järisee sekä ääni värisee.

Ihmiset eivät halua heille tuputettua monikulttuurista globalisaatiohöttöä, he haluavat terveitä yhtenäiskulttuurisia vahvoja kansallisvaltioita!

Sitä viestiä puskee ympäri maailman, se on tervetullutta ja tervettä.

Kiitos patriootit, kiitos isänmaalliset ja kansallismieliset.

Epäonnistuneiden galluppien sarja: #Jytky2011 #Jytky2015 #Brexit #Trump2016

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Äläs nyt, Yle kuitenkin osoittaa katumusta kun on laittanut mustan suruliputuksen vaalisivuille - aivan kuten brexitinkin jälkeen.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Hahhah ... No tosiaankin! U s k o m a t o n t a!

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Olen samaa mieltä kuin kirjoittaja.

Gallupien ennusteet kumosi media omalla Trump-vastaisuudellaan.

Katselin juuri televisiosta, kun Trump piti voitonpuheen, jossa hän julisti yhteistyökykyä ja halusi yhdistää kansakuntaa.

Yhteistyötä korostanut Clinton taas näyttää menevän kuin hiiri koloonsa, ja media jatkaa kansakunnan jakamista...

Oma analyysini tuossa:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225760-b...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tyypillistä YLe-asennetta ja loppuun asti toivotonta änkyröintiä vaalitulosta vastaan :

Yle-uutisissa uutistenlukija ensin uutisoi , että Trump on "julistautunut" USA:n seuraavaksi presidentiksi , "vaikka ääntenlaskenta on vielä kesken".

Seuraavaksi uutistenlukija kertoi, että Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt onnittelunsa USA:n seuraavalle presidentille Donald Trumpille.

Puuttui enää, että Ylen uutistenlukija olisi seuraavaksi kummastellut, että Niinistö on lähettänyt Trumpille onnittelunsa , vaikka ääntenlaskenta on vielä kesken.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Erittäin hyvä ja ytimekäs blogi.

Suomalaiset tiedotusvälineet ja poliitikot saisivat hävetä. Ja poliitikikot voisivat miettiä, mitä tuo Clintonin puolesta ennakkohuuto vaikutti Suomen ja USA: n suhteisiin.

Huusko olisi saanut myös ajatella tuon bloginsa otsikkoa ja miettiä rakentavamman otsikon. Nyt se repii ja pyrkii jakamaan ihmisiä valkoisiin ja värillisiin. Kyllä Trump on nyt koko USA: n presidentti. Se suomalaistenkin pitäisi myöntää ja tunnustaa, vaikka se tuntuisi kuinka vastenmieliseltä. Ja vaikka demokraatit asian USA: ssa kuin kieltäisivät.

Onnittelen Trumpia ja meitä muutamia täällä, jotka tiesivät/ arvasivat Trumpin voiton.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kiitos onnitteluista, Reino. Monen kuukauden ajan kirjoitin lukuisia kommentteja Trumpin voitosta ja sain ivailuja siitä.

Ja olin lopulta veikannut oikeaa hevosta.Youtuben sadat clipit ja niiden kommentoinnit antoivat oikean kuvan siitä, miten jenkit ajattelevat. Niistä oli helppo päätellä Trumpin kannatus.

Marko Parkkola

Käsi ylös ketkä ovat pettyneitä, kun tästä ei nousekaan kolmas valtakunta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Nyt olisi tärkeintä, että joku taho perustaisi nopeasti vaihtoehtoisen tiedotusvälineen tämä punavihreän kuoron kilpailijaksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset