MikkoPaunio

Helsingin läpimätä Opetusvirasto

Salapoliisityömme, joka paljastaa Helsingin Opetusviraston läpimädän virastokulttuuriin ja sinne pesiytyneen mielivaltaisen ja huonon johtamisen julkaistaan 17.10.2016. Poliisi aloittaa tutkinnan Suomen kenties kaikkien aikojen suurimmassa korruptioskandaalissa marraskuun alussa.

http://tuijapaunio.kotisivukone.com/blogi/2016/10/17/13186

Vakavasti sairaan lapsemme puolesta tehtyä päättäjille kohdistettua vetoomusta ja salapoliisiraporttiamme on ladattu kohta 14 000 kertaa.

Mitä ilmeisimmin juuri maamme opettajat latailevat sitä ahkerasti, koska siinä on myös hyvin arkaluontoista yksityiskohtaista tietoa sammutetuin lyhdyin Suomen uuteen peruskoulun opetussuunnitelmaan (OPS) ujutetusta steinerpedagogiikasta.

Linjajohtajat Liisa Pohjolainen (lukiot ja aikuiskoulutus) ja Marjo Kyllönen (perusopetus) ovat rintarinnan huhtikuuhun 2015 asti johtaneet Helsingin koulujen IT-hankintojen ohjausta ja tuoreempaa 2020 luvulle ulottuvaa digiloikkaohjelmaa.

Nyt vangittuna oleva Hannu Suoniemi on ostanut laitteet ja ohjelmat loikkimista varten. Hän on myös istunut samoissa ohjaus- ja työryhmissä Pohjolaisen ja Kyllösen kanssa.

Helsingin opettajien keskuudessa on nyt raivo revennyt ja syystä. http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005053291.html

Liisa Pohjolainen ja Marjo Kyllönen istuvat ja ovat istuneet johtopaikoilla erilaisissa toimikunnissa, ohjaus- ja työryhmissä ja koulutustilaisuuksissa, jotka ohjaavat digiloikkaa ja koulujen IT-hankintoja. Hankintojen ohjaus ja digiloikan johtaminen on ollut mielivaltaista ja satunnaista eilisen Helsingin Sanomien jutun perusteella.

Marjo Kyllösen väitöskirjassa "Tulevaisuuden koulu ja johtaminen" ubiikkiyhteiskunta ja digiloikka ovat väittelijän pedagogisen ideologian vuoksi aivan keskeisellä sijalla.

Tampereen yliopiston rehtori tutkii pyynnöstämme satoja syntaksti- ja lyöntivirheitä sisältävään väitöskirjaan liittyvää tiedevilppiä. Marjo Kyllönen on mainostanut julkisesti saaneensa väitöskirjasta erinomaisen arvosanan. Hän sai tästä väitöskirjastaan 3/5 arvosanan eli kyseessä oli keskinkertainen väitöskirja.

Tampereen yliopiston sisäiset prosessit pettivät pahasti, eikä tälle Tulevaisuuden tutkimuksen alaan kuuluvalle väitöskirjalle olisi koskaan pitänyt myöntää painatuslupaa sen kaikinpuolisen kelvottomuuden vuoksi.

Huhtikuussa 2015 Liisa Pohjolainen nimitetään virastopäälliköksi ja Hannu Suoniemi jatkaa epäiltyä varastamista vuoden 2016 alkuun asti, jolloin Pohjolainen muuttaa Suoniemen virkanimikettä. Tämä päätös ilmeisesti lopetti Suoniemeltä epäillyt "lisätienistit". Pohjolainen on kiistänyt tienneensä mitään Suoniemeen nyt liitetyistä epäillyistä ennen kuin poliisi ilmoitti hänelle tutkinnan alkamisesta marraskuun alussa 2016.

Huhtikuusta 2015 vuoden 2016 alkuun asti Pohjolaisella on virastopäällikkönä rahan käytön suhteen valvontavastuu, joka oli aikaisemmin 2015 eläköityneellä Rauno Jarnilalla.

Olimme kesällä 2014 kirjeitse lähestyneet apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasta (sd), opetuslautakunnan puheenjohtajaa Minerva Krohnia (vihr), kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Tatu Rauhamäkeä (kok) ja virastopäällikkö Rauno Jarnilaa (kok), että poikamme jopa hengenvaaraan johtanut 31.10.2013 koulupelosta johtunut karkaaminen olisi tutkittu Opetusviraston sisäisen tarkastuksen toimesta.

Mitään ei tapahtunut eli EVVVK.

Liisa Pohjolainen nimitetään myöhäissyksyllä Helsingin opetus- ja sivistystoimen toimialajohtajaksi.

Ilmeisesti Rauno Jarnilan pitkän virastopäällikkyyden aikana Opetusvirasto rämettyi ja syntyi korruption mahdollistanut suosikkijärjestelmä ja pelon ilmapiiri, josta meidän perhe sai kärsiä kolmen vuoden julman ja  käsittämättömän piinan, jonka maamme oikeusjärjestelmä vieläpä siunasi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Puhummeko samasta asiasta, joka koski myös korruptiota? Tästä ei muistaakseni juuri ääntä pidetty...
zzz333.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234404-opetusvirastosta-kuuluu-kummia-rikoksen-suuruus-jo-9-miljoonaa-euroa

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En saanut tuota antamaani linkkiä auki, mutta tässä osakopio asiasta suoraan vanhasta blogistani. Antanee jo kuvan mistä puhutaan.

28.3.2017 18:19 kaija kelhu 41 kommenttia

Selitys tämäkin. Opetusviraston mukaan on kyse pitkään jatkuneesta "Lain ja ohjeiden vastaisesta menettelystä". Nyt juuri äsken uutisissa mainittu rikoksella aikaan saatu summa on kohonnut jo yhdeksään miljoonaan euroon.
Vuosilta 2012-2016 summa oli vähän yli neljä miljoonaa. Sillä summalla on hankittu atk-laitteita ja tarvikkeita, opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen kertoi taannoin Ylelle.
Nyt summa olisi kasvanut siitäkin huimasti ja huuli pyöreänä sitä tässä koko kansa luultavasti ihmettelee, näin ainakin luulisin. Miten näin on ylipäätään voinut tapahtua?
Helsingin poliisi luonnehtii tätä tapausta kaikkien aikojen suuremmaksi korruptiotutkinnaksi. Siis meillä voi opetusvirastossa tilata surutta myytäväksi miljoonilla esimerkiksi juuri tietotekniikkaa, eikä kukaan katso perään, että mihin ne hankinnat oikeasti joutuvat?
Onko meillä ylipäätään jotain valvontaa, jos tilattu summa ei yllä tuon yli 30 000 euron, joka on sallittu määrä työntekijän yksin hoidettavaksi. Tämän yli yhdeksänmiljoonan summan suuruuden huomioon ottaen, niin Suoniemen käsien kautta on kulkenut jatkuva virta laitteita ja laskuja, joita kukaan ei ole kaivannut, puhumattakaan tarkastanut. Olenko jotain mahdollisesti ymmärtänyt nyt väärin?"....

Huomasin muuten vasta nyt, että sinun blogisi on myöskin vanha blogi, joten turhaan minä sitä enää kommentoin:) Lienee kuumuuden aiheuttamaa "tyhmyyttä" minulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset