MikkoPaunio

Totuusmedian ehdokas Timo Harakka hävisi valemedialle

Luontokerhossa pohdimme, miten estää kunnianarvoisan SDP:n luisuminen Timo Harakan mahdollisen puheenjohtajuuden myötä muun Länsi-Euroopan tapaan corbyniläisille ääripunavihreille populistisille voimille. Hanke sai koodinimen "Operaatio Varis". Tehtävä oli haastava, koska Timon katu-uskottavuus oli nousussa ja hänen oma puolueensa eli Totuusmedia (YLE ja HS) oli jo tukevasti asemoitumassa joulukuussa hänen taakseen.

Sitten eräällä luontokerholaisella välähti. "Hei, mutta oliko se vuosi 1995 tai 1996, kun luin hilpeän Timo Harakan kolumnin Imagelehdestä "Päivä Demarina". Sitten hänellä välähti lisää, mutta kaikkihan on kerrottu hänen jo unohdetussa kirjassaan "Viemärirotta". Siinähän oli julkaistu ne kaikki pöyristyttävyydet, mitä hän oli demareista kirjoittanut ja ajatellut osallistuttuaan anonyymisti SDP:n periaateohjelmaprosessia avittaneeseen kirjoituskilpailuun.

Timo Harakka voitti kisan ja sai Demarilehden legendaariselta kolumnistilta Aimo Kairamolta palkintorahat ja porttikiellon SDP:n seuraavaan puoluekokoukseen.  Myöhemmin Aimo Kairamo kuvaili Timo Harakkaa kolumnissaan Demarissa, että Timo Harakka on "pikku tuholainen" ja "itkeskelyjensä välillä tämä Harakka on kova poika”

No sitten hankittiin Viemärirotta ja kirjoitin luontokerholaisten pyynnöstä tähän blogiin Timo Harakan itse tosin pääasiassa hyvällä maulla ja dramaturgin ammattitaidolla kirjoittamat pöyristyttävät ajatukset demareista. Nämä pöyristyttävät sanat demareista levisivät salamana kaikkien puoluekokousvaltuutettujen tietoon, mikä tuli http://areena.yle.fi/1-3777985 (ks. 25,30 min kohdalta) hyvin YLE:n A-studiossa ilmi.

Samaisessa A-studiossa presidentintekijä (Tarja Halonen) Markku J Jääskeläinen teeskenteli Timo Harakan kampanjapäällikkönä, että nyt on valittu harkitseva kampanjalinja, koska ei haluta avata edellisessä puoluekokouksessa syntyneitä haavoja.

Luontokerho oli tehnyt valemedian avulla sakin ja matin, eikä Harakan kampanjalla ollut mitään tehtävissä.

Pikkulintujen kautta kuulin, että Markku J Jääskeläinen ei ollut oikein tykännyt Uuden Suomen Blogissa avaamaani Timo Harakan sielunmaisemaa, jonka yksi lause on muuten toistaiseksi jäänyt täysin huomiotta.

"Päivä demarina" esseen lopussa moraalisessa demareiden tuomiossaan Timo Harakka taklaa äärivasemmalta vanhaan tyyliin kansanvaltaisia sosialidemokraatteja: 

"Työn ja pääoman ristiriita on eskaloitunut valtaviin mittasuhteisiin: työttömyyden ja kansainvälisen pääoman ristiriidaksi. Sitä ei ratkaista enää väkivallattomin keinoin.”

Timo Harakka itse kuvaa hienosti parodian keinoin Viemärirotta kirjassaan, kuinka vihreät syntyivät ja yhä edelleen elävät median kanssa symbioosissa. Ilman totuusmediassa vaikuttavia puolueen toimitsijoita  eli toimittajia ei vihreillä Suomessa olisi kuin prosentin pari kannatus.

Vaikka Timo Harakan ajatukset piotallouden ja muiden vihreiden kotkostusten tavoin on kaivettu historian roskatunkiolta, oli hänellä perusteellisen ympäristökasvatuksen kouluissa saaneilta nuorilta ihmisiltä SDP:ssä vankkaa kannatusta ja ne koettiin raikkaina avauksina yhteiskuntaan.

Timo Harakalla oli suunnitelmat taskussa kovasta kampanjasta, jotka hän joutui hautaamaan, koska valemediassa oli julkaistu hänen hyvin kompremettoivat tekstinsä ja niitä ei saatu kumittamallakaan pois. Hommaa hieman hidasti se, että kirja oli kadonnut Pasilan kirjojen varmuusvarastosta toimivasta kirjastosta.

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta totuusmedia suojeli Timo Harakkaa SDP:n puheenjohtajakisan aikana kuten se suojeli "Maailmanpankin varakuvernööriä" Pekka Haavistoa http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197883-maailmanpankin-varaku... viime presidentin vaalien aikana ja hänen pöyristyttävyyksiä ei Verkkouutisten ja Suomen Kuvalehden lisäksi julkaistu totuusmediassa lainkaan em. pientä YLE:n A-studion välähdystä lukuunottamatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Minä olen toverien valintaan oikein tyytyväinen. Opposiossa olo sen kuin jatkuu....

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Veikkaan, että myös Perttu Hillmanin IL-kirjoitus vaikutti osaltaan lopputulokseen:

http://blogit.iltalehti.fi/perttu-hillman/2016/12/...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo oli Pertulta hyvä kirjoitus. Olen seurannut hänen kannanottojaan Helsingin holtittomasta suunnittelusta tarkkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset