MikkoPaunio

Maailmanpankin varakuvernööri lähtee presidentinvaalikisaan

Pekka Haavisto esitteli itsensä säännöllisesti erilaisissa kehityspoliittisissa seminaareissa ympäri maailmaa mm. Maailmanpankin varakuvernööriksi. Fysiikasta väitelleelle Angela Merkelille luovuttamassaan kirjassa hän kehui olevansa useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva luennoitsija ja professori.

Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä lainkaan tutkijameriittejä.

Pekka Haaviston "Maailmanpankin varakuvernööriys" on perua siitä, että hän oli osallistunut Bretton-Woods instituutioiden kevätkokoukseen Suomen kehitysministerinä.

Suomen varsinainen Maailmanpankin kuvernööri on Suomen valtiovarainministeri. En ole koskaan nähnyt kenenkään suomalaisen ex-valtionvarainministerin kertoneen olleensa Maailmanpankin kuvernööri.

Pekka Haavisto on toistuvasti käyttänyt CV:ssään ilmaisua "Vice Governor of World Bank" (huom. ilman "the" artikkelia).

Ainoa virallinen dokumentti, missä Pekka Haaviston "Maailmanpankin varakuvernööriys" on "oikein" kirjoitettu, on hänen EU:n virallinen nimityskirjansa EU:n Darfur-edustajaksi. Siinä tämä kyseenalainen "toimi" oli siis "oikein" aukikirjoitettu "Deputy Governor to the World Bank". Siitä ei voi saada - toisin kuin "of World Bank" ilmaisusta - käsitystä, että Haavistolla olisi ollut merkittävä työtehtävä Maailmanpankissa..

Pekka Haavisto ei muuten tohtinut / uskaltanut ilmoittaa valitsijoilleen EU-Darfur suurlähettiläsnimityksen yhteydessä hänen "valtavien" ansioidensa joukossa koulutustaan: ylioppilas.

http://reliefweb.int/report/sudan/javier-solana-welcomes-todays-appointm...  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Jos kerran on niin kuin herrat tässä todistavat, miksi Haavistolle on ollut tärkeää laittaa tällaisia asioita CV:hen ja jättää sieltä pois arkaluontoisia asioita? Max Jakobsson teki näyttävän ulkopoliittisen uran ylioppilaspohjalta, mutta ei hän tällaisia poskettomuuksia ihmisille itsestään kertonut.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Klikkaa tuota linkkiä tuossa blogin lopussa.....

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minä klikkasin. Sivua ei löytynyt.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

http://reliefweb.int/report/sudan/javier-solana-we...

Tässä kerrotaan Haaviston CV:n sisällöstä, mutta tämä ei ole hänen varsinainen CV. Niitä kyllä löytää helposti kuukkeloimalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Professori" Pekka Haavistosta on aiemmin tehty tutkintapyyntö hänen CV:ssä (väärin) käyttämiensä tittelien, "visiting professor, University of Bristol", vuoksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Esimerkkejä "Google kääntäjän" tuloksista englannista suomeen:

vice = vara-
governor = kuvernööri
vice governor = vice kuvernööri
deputy governor = varapääjohtaja

... ja toiseen suuntaan:

maaherra = governor
pääjohtaja = director general
varapääjohtaja = Deputy Director-General
kuvernööri = governor
varakuvernööri = lieutenant governor

Kiinnostavaa, että ilmaus "vice governor" jää käytännössä vaille suomennosta!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Google-kääntäjähän on surkea. Mutta koetapa kääntää "pahekuvernööri" englanniksi!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juuri tätä Haavisto on ajanut takaa.

Risto Salonen

Jatkoa käännöksiin

Avioliitto=marriage
Aito avioliitto=genuine marriage
Parisuhde=relationship
Rekisteröity parisuhde=registered partnership

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Blogistin jo kaksi kehnonpuoleista kirjaakin tuottanut viherviha ei ota laantuakseen. Omien väitteiden tukeminen linkkejä antamalla on siinä mielessä ongelmallista, että joku voi ihan oikeasti lukea niiden linkkien takana olevan materiaalin.

Yllä annetussa linkissä mainitaan Maailmanpankki tasan yhden kerran, tämmöisessä lauseessa: "As Minister for Development Co-operation, he was a Governor of the Asian Development Bank and a Deputy Governor to the World Bank." Kyseinen "varakuvernööriys" tuli siis kehitysministerin tehtävien mukana. Sitä vastoin Paunio ei antanut yhtään Haaviston CV:tä, jossa tämä tehtävä mainittaisiin - kenties siksi, että niitä ei ole olemassakaan.

Haaviston CV hänen omilta kotisivuiltaan:
http://www.pekkahaavisto.fi/cv/

Haavisto eduskunnan sivuilla:
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Puheenvuoron Keskusteluohjeissa kielletään valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen. "Kuukkeloi itse" ei ole mikään argumentti.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Vihreän liiton jäsen Jussi Salminen on tyypillinen esimerkki vihreästä toimijasta, joka asettuu moraalisesti toisen ihmisen yläpuolelle vailla mandaattia luonnolta, josta hän viime kädessä moraalisen ylemmyytensä ja halveksuntansa minua kohtaan kaivaa. Näinhän te vihreät mm. tyrmäätte kaiken keskustelun ulkomaalaiskysykyksestäkin. Eri mieliset ovat vain vihaa täynnä olevia ihmisiä.

En ymmärrä, miksi Jussi Salminen postaa Pekka Haaviston nykyiset viralliset CV:t. Eihän niissä tietenkään noita yli 8-17 vuoden takaisia tolkuttomuuksia ole.

http://wsds.teriin.org/2005/speakers/pekkahaavisto...

https://www.e3g.org/docs/Venice_Meeting_Participan...

Mielenkiintoista sen sijaan on, että kotisivullaan Pekka Haavisto nostaa esiin Saksan kestävän kehityksen vuoden 2013 arvioinnin, johon hän on sallistunut yhtenä paneelin jäsenenä.

Hän ei kuitenkaan mainitse virallisessa CV:ssään aiempaa vuoden 2009 9. vertaisarviota CV:ssään, josta häneltä on edelleen dokumentti sivuillaan http://www.pekkahaavisto.fi/saksalaista-kestavaa-k...

Tässä 9. vertaisarviossa hän luovuttaa "Muttille" dokumenttia yhdessä muiden arvioitsijoiden kanssa ja hän esittelee itsensä Muttille useiden kansainvälisten instituutioiden vierailevaksi luennoitsijaksi ja professoriksi.

Ote Haaviston CV:stä Muttille luovutetussa kirjassa:
"Afterwards, acting as a visiting researcher and pro­fessor at a number of international institutes..."

http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_up...

Herkullinen valokuva, jossa ansioitunut "akateemikkomme" on luovuttamassa kirjaa Muttille on ilmeisesti poistettu viralliselta sivulta.... http://www.nachhaltigkeitsrat.de/termine/veranstal... , mutta internetistä ei saa kamaa kumittamallakaan pois.

http://www.eco-world.de/scripts/basics/econews/bas...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset