MikkoPaunio

Pekka Haavisto: "Mea Culpa" "Tunnustan syyllisyyteni"

  • Pekka Haavisto: "Mea Culpa" "Tunnustan syyllisyyteni"

Vuonna 2013 Saksan 15. kestävän kehityksen vuosiraportissa Pekka Haavistoa luonnehditaan seuraavasti:

"Pekka Haavisto, Member of the Finnish Parliament for the Green Party, former Finnish Minister of the Environment and Development Co-operation, former EU Special Representative for Sudan and Darfur, former leader of UNEP post-conflict environmental assessments and projects."

http://www.nachhaltigkeitsrat.de/uploads/media/20130925_Peer_Review_Sust...

Hän ei - toisin kuin samaisessa vuoden 2009 raportissa - enää siis kerro olevansa "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva tutkija ja professori", eli Pekka Haavisto tunnustaa syyllisyytensä eli "Mea Culpa". Virallisessa CV:ssään hän "unohtaa" mainita 9. vertaisarvioinnin. Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä yhtään tieteellistä julkaisua.

http://www.pekkahaavisto.fi/cv/

Oheisessa valokuvassa riemumaisterimme on yhdessä muun tiimin kanssa luovuttamassa 9. vertaisarviota Saksan kestävän kehityksen politiikasta Muttille vuonna 2009. Kun katsoo muun tiimin osaamisprofiilia, käy ilmeiseksi, että Haavisto on valittu edustamaan nimenomaan akateemista maailmaa tiimiin.

http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publika...

Tässä vielä synopsis Pekka Haaviston epärehellisyydestä:

1. Pekka Haavisto suurentelee systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään noin 2003-2009 paikkeilla erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä. Hän kertoo köyhissä maissa vieraillessaan olleensa urallaan mm. Maailmanpankin varakuvernööri.

http://wsds.teriin.org/2005/speakers/pekkahaavisto.htm

https://www.e3g.org/docs/Venice_Meeting_Participant_Biographies.pdf

http://www.afes-press.de/pdf/Sec_Env_Med_1095.pdf

2. Pekka Haavisto jättää kertomatta koulutuksensa, kun hän ja ulkoministeri Erkki Tuomioja saa suostuteltua  Javier Solanan esittelemään Pekka Haaviston Darfur nimityksen EU:n ulkoaisiainneuvostolle. Jos Pekka Haavisto olisi kertonut Darfur-nimityksen yhteydessä koulutuksensa (=ylioppilas) CV:ssään, hänen korttitalomainen erehdytys olisi paljastunut. Eihän "moninkertainen professori ja vieraileva tutkija lukuisissa kansainvälisissä instituutioissa" voi mitenkään olla henkilö ilman akateemista loppututkintoa.

En ole aiemmin koskaan nähnyt, että ansioluettelosta puuttuisi koulutus. Darfur nimityksen rahallinen arvo Pekka Haavistolle lienee ollut noin puoli miljoonaa euroa. Hän sai EU:n korkeinta virkapalkkaa ja hankalan asemapaikan lisät.

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/declara...

3. Hän sumeilematta puhuu palturia oppineisuudestaan Saksan Liittokanslerille Angela Merkelille 2009.

Tänään Pekka Haavisto on ollut kuulemma huolissaan radiossa "USA:n likaisen vaalikampanjakulttuurin rantautumisesta Suomeen".

Jos hän on tällä tarkoittanut tätä blogiani, ei voi kuin ihmetellä hänen häpyään, koska hän on syyllistynyt luomaan systemaattisesti todellisuudelle vieraan fantastisen kuvan itsestään ulkomaisille toimijoille. Sitten, kun pää on tullut vetävän käteen eli valhe on alkanut paljastua, hän ei enää ole uskaltanut jatkaa samalla tyylillä, vaan pyrkii siivoamaan jälkiään.

Suomalaisilla on oikeus tietää. Josko totuusmedia voisi tässä asiassa toimia niin, että nämä päättömyydet ja Pekka Haaviston epärehellisyys saataisiin kansalaisten tietoon laajasti.

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamatokin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Tekevälle sattuu ja tapauhtuu.".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olemattomien tai suurenneltujen ansioiden listaaminen viralliseen CV:hen ei kuitenkaan tapahdu vahingossa. Toiminta on ollut systemaattista.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin näin. Systemaattista.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Hänen taitonsa ovat välittömästi havaittavissa, ei niin kuin meidän oppineiden kohdalla CV:n pimennoissa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Vastaan niinkuin eräille muillekin saman argumentin tekijöille. Jos kerran näin on, miksi ihmeessä hän tarvitsee tätä merkillistä itsetehostusta?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Pidän samanlaisena häpeäpilkkuna ja poliittisena rimanalituksena Oras Tykkysen nimittämistä Sitran vanhemmaksi neuvonantajaksi, joka käsittääkseni tarkoittaa jotain Neuvostoliiton aikaista politrukkimaista tutkimuksen poliittista ohjausta. Tynkkynen on koulutukseltaan tiedotusopin maisteri ja tehnyt gradunsa aiheesta "Lihavien representaatio tv-sarjoissa".

Samanlainen poliittinen rimanalitus ja koulutuksen aliarviointi on Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtaja vastuualueena kaupunkisuunnittelu. Sinnemäki on koulutukseltaan hum.kandi ja tehnyt jonkinlaisen opinnäytteen muistelmakirjallisuudesta. Ei siis hajuakaan kaupunkisuunnittelusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Samanlainen poliittinen rimanalitus ja koulutuksen aliarviointi on Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtaja vastuualueena kaupunkisuunnittelu."

Varsinkin, kun samalla virasta potkittiin pois diplomi-insinööri, jolla oli alan koulutus ja pitkäaikainen kokemus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olihan Stalinin akateemikkona Lyssenko, joka keksi risteyttää vehnän ja juolavehnän.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Totuusmedia HS on alkanut puffata Annia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En ota kantaa Haaviston uraan tai titteleihin. Huomautan vain alustukseen sisältyvästä yleisestä väärinkäsityksestä:

"Eihän "moninkertainen professori ja vieraileva tutkija lukuisissa kansainvälisissä instituutioissa" voi mitenkään olla henkilö ilman akateemista loppututkintoa."

Tietenkin voi. Moniin alempiin yliopistojen opetusvirkoihin on sinänsä järkevästi asetettu täsmälliset pätevyysvaatimukset. Suomessakaan, varsinaisista sivistysmaista puhumattakaan, professorilta ei kuitenkaan vaadita minkäänlaista tutkintoa. Tietenkään. Professoriksi pitää voida nimittää tai kutsua alan asiantuntija tuollaisista muodollisuuksista välittämättä.

Useimmissa tapauksissa olisi toki hyvä, jos professori osaisi lukea ja kirjoittaa jonkin verran, mutta ei silläkään nyt hirveästi väliä ole, jos hänen alansa sattuu olemaan esimerkiksi matematiikka, musiikki tai kuvataide. Empiirisissä tieteissä tutkijan ammattitaitoon kuuluu kirjoittaminen.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Jotta voisi olla professori, on täytynyt käydä läpi virantäyttöprosessin. Haavistolla ei ole tällaista taustaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tunnet varmaan läpikotaisin kaikkien englanninkielisten maiden jokaisen oppilaitoksen jokaisen rekrytointiprosessin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #26

Missä englanninkielisessä maassa Haavisto on nimitetty professoriksi? Tarkoitan todellisuudessa, ei hänen omissa papereissaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Bristolin yliopiston tiedottaja Matt Morrison vastaa tiedusteluun:

"Olen saanut vahvistuksen kyseiseltä yliopiston osastolta, että Mr Haavisto nimitettiin "Benjamin Meaker Visiting Professor"iksi alkuvuodesta 2002, mutta hän ei ollut yliopiston henkilökunnan (virallinen tai muodollinen) jäsen."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Suomessa käytetään akateemisia nimikkeitä saksalaisen kulttuurimme armeijamaisen käytännön mukaisesti. Ranskankielisissä maissa professeuriksi ja englanninkielisissä maissa professoriksi kutsutaan kaikenlaisia opettajia ja asiantuntijoita, joiden asiaosaaminen tunnustetaan joskus hyvinkin tilapäisissä hankkeissa.

Haavisto luennoi ainakin Bristolin yliopistossa maaliskuusta toukokuuhun 2002.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #29

Hän sai tämän "professuurin" ilman akateemisia opintoja ja tutkijameriittejä (ei siis yhtään vertaisarvioitua julkaisua) ilmeisesti pelkällä häikäisevällä älyllään. Eija-Riitta Korhola muuten kertoi mulle, että tämä akateemisuuden puute ilmeisesti syö miestä, koska Eija-Riitta Korholan minulle kertoman mukaan Haavisto oli yrittänyt päästä johonkin Helsingin yliopiston tohtoriohjelmaan erivapaudella. Tämä oli kuitenkin liian paksua jopa häntä tukeneille proffille, keitä he nyt sitten olivatkaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

Suomessahan tässä ollaan, ja pakko on tosiaan ihmetellä tuota poliitikon akateemisuuden tarvetta. Luulisi ministeriydessä, päätoimittajuudessa ja sen sellaisessa riittävän cv-aineksia.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #32

Joo olen tätä urakalla miettinyt ja aikoinaan tämän herran touhuja seuraillut Hämäläisessä Osakunnassa. Jotain isäsuhteeseen liittyvää, mene ja tiedä.....

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitäs tykkäät Soinista, joka kutsuu itseään politiikan tutkijaksi sillä perusteella, että on tehnyt 1980-luvun lopulla keskinkertaisen gradun populismista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Soini, jos kuka, on politiikan tutkija. Et varmaan kysynyt minulta, mutta en tykkää Soinista ollenkaan. Hyvä ulkoministeri hän on.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Komppaan sinua kaikessa muussa, mutta politiikan tutkija se ei kyllä ole sen enempää kuin minä ulkoministeri.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Se? No enemmän kouluttautunut kuin moni muu. Harmillista, eikö totta?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #14

Joo on tainut ylioppilaslakki päässä kulkea kesälaitumella muutaman kerran...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Mitään harmillista siinä ei ole. Eikä maisterit nyt niin harvinaisia eduskunnassa enää nykyään ole. Mutta politiikan tutkija se ei ole. Esim. Markku Jokisipilä on.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Mikko : Linkkasin juttusi muutamaan paikkaan vähän ´kieli poskella´:

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---P%C3%A4%C3%...

Täällä ´vierailijoiden kommenttiosioon´:

https://www.facebook.com/Haminanvihreat/

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mainiota. Tietoa riemumaisterimme maailmanmatkoista on syytäkin levitellä... :)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Haminan Vihreiden sivuilla se ei enää tietenkään ollut....

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kyllä se löytyy sieltä : oikealla on palkki, jossa otsikko " Vierailijoiden julkaisut" ; muotoilin sen niin, ettei se heti lentäisi pihalle....

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo vastaus oli, että kaikki mitä kirjoitin on vain "mielipiteitä".

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #22

Näinhän ne väittää, huomasit varmaan etten saanut- useista yrityksistäni huolimatta - vastausta ´kauhisteluilleni´ Haaviston vaatimattomasta oppiarvosta : mutta toivottavasti jonkun pieni vihersydän alkaa hieman miettiä, minkälaisen porukan kanssa on venettä viemässä kohti putousta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #23

Maamme henkinen ilmapiiri on hieman hakusessa.....

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Politiikassa kaikki on mahdollista, mutta varsin pätevältä hän vaikuttaa tehtäviinsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset