MikkoPaunio

Biotalouden ahdinko syvenee syvenemistään.....

Edellisessä blogissani kerroin tiivistetysti uudesta Chathamhouse-raportista, joka vääntää globaalin keskustelun erityisesti puun käyttämisestä energiatarpeisiimme aivan uuteen uskoon. Nyt Christopher Booker kertoo Daily Mailissä saman murheellisen tarinan, mutta paljastaa erittäin mielenkiintoisia tietoja raportin kirjoittajasta ja vastemielisestä ylätason vehkeilystä taloudellisen edun saamiseksi "vihreästä" politiikasta, joka maksetaan suoraan köyhtyvän veronmaksajan ja valtion kukkarosta.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4255010/Idiocy-replacing-coal-po...

Duncan Brack oli vankilaan liikennerikkomuksesta joutuneen liberaalipuolueen ex-ilmastoministeri Chris Huhnen neuvonantaja ja suoraan vastuussa tehdyistä mittavista bioenergiatalouden virheistä, joista suurin on Yorkshiressä sijaitsevan Drax-nimisen kivhiililauhdevoimalan konvertoiminen polttamaan pääasiassa amerikkalaisesta runkopuusta valmistettua pellettiä. Suuri osa tästä pelletistä on peräisin arvokkaista Kaakkois-USA:n metsistä. 

Duncan Brack on siis muuttanut käsitystään puun energiankäytöstä 180 astetta ja pitää sitä nyt käytännössä ympäristörikoksena.  

Christopher Booker kertoo erittäin kiinnostavia yksityiskohtia vihreiden päättäjien tavasta siirtyä tienaamaan suuria summia köyhtyvältä veronmaksajalta regulaatiolla synnytetystä viherbisneksestä, olipa se sitten bioenergiaa tai muuta uusiutuvaa energiaa.

Heti vankilasta päästyään Chris Huhne ryhtyi Zilkha Biomass Energy'n hallituksen puheenjohtajaksi. Hän pääsi nopeutetusti vankilasta. Hän kykeni ilmiömäisesti ja lähes kaikkien hämmästykseksi sysäämään vakavan liikennerikkomuksensa vaimonsa syyksi. Zilkha tuo pellettiä Amerikoista mm. Drax-laitokselle. 

Bookerin mukaan lähes kaikki ilmasto- ympäristö- ja energiaministerit ovat ministerikautensa päätteeksi siirtyneet nauttimaan vihreällä regulaatiolla synnytettyjä veronmaksajien kustantamia pikavoittoja.   

Näihin kuuluu ex-ympäristöministeri Charles Hendry, ex-energiaministeri Ed Davey ja ex-energiaministeri lordi Greg Barker.

Christopher Booker kirjoittaa myös aivan hiljan paljastuneesta Pohjois-Irlannin puupellettiskandaalista, joka muistuttaa Suomen tuulivoiman syöttötariffin kaltaista ohjelmaa, jossa reippaille "yrittäjille" oli tarjolla ilmaista rahaa miljardin punnan arvosta.

"Yrittäjät" eli kaverikapitalistit saivat fyrkat ja kansalaiset saivat maksaa laskun ei pelkästään rahalla vaan myös hengellään, koska puun pienpoltto on erittäin saastuttavaa.

Kerroin uudessa vaiennetussa kirjassani (Vihreä Valhe -Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015) käytännössä kaikki biotalouden vääristymät hyvissä ajoin jo ennen kuin nykyisen hallituksen ohjelma valmistui.

Nyt Booker kertoo em. pellettisirkusten lisäksi suuria tukijaisia nauttivien biokaasulaitosten vakavista ympäristönsuojelullisista ongelmista, jotka liittyvät niiden jätevesipäästöihin. Otin myös nämä näkökohdat esiin kirjassani.

Olisiko meillä myös syytä vihdoin ryhtyä keskustelemaan esimerkiksi siitä, oliko Carl Haglundin siirtyminen bioenergiatoimija Sunshine Kaidi New Energy Groupin varatoimitusjohtajaksi ihan ok? Tai siitä ovatko päättäjätahot hyötyneet niistä sadoista miljoonista, jotka on Suomen valtio kerännyt veronmaksajilta ja mitä ei ole saanut kasaan kassan ammottaessa tyhjyyttään - lainannut kansainvälisiltä sijoittajilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin kyllä kansa maksaa, kaikesta yhteiskunnallisesta toiminnasta. Ei ole ketään muuta maksajaa.

Nyt on vain rahat käytetty eri tarkoituksiin kuin mihin niitä on kerätty. Teiden ylläpitoon on autoilijoilta kerätty rahaa, teiden ylläpitoon vaan ei raha riitä.

Sähkön hinnassa on veroja, joita kerätään tuulivoimaloiden rakentamista varten. Nyt vaan ei ole tuulivoimaloita siihen tahtiin noussut kuin oli suunniteltu! Kiitos aktiivisten kansalaisten jatkuvasta valitusrumbasta. Joten taas jää rahaa muuhun käyttöön etc.

Booker on jatkuvasti nostanut epäkohtia esille, ei ehkä ole ennen niin otettu tosissaan, mutta nyt ovat toiset tuulet puhaltamassa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

On tää metkaa. Tarvittiin se, että luonnonsuojelujärjestöt tajuisivat vihdoin tehneensä karhunpalveluksen ympäristönsuojelulle. En voi ymmärtää tätä kollektiivista sokeutta, jota totuusmedia on ylläpitänyt.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Luonnonsuojelujärjestöillä on sytytys myöhäisellä, ylipäänsä hyvä että ymmärtävät.

Laumasieluisuus on nyt ollut valttia, on pelastettu maailmaa lämpenemiseltä ja on voitu sitä taustaa vastaan hyväksyä heikennyksiä luonnon monimuotoisuuteen etc.

Jälkikäteen vasta nousee mekkalaa ja kalabaliikkia asioista, eli reagoidaan asioihin pikemminkin kuin esim. suojellaan luontoa, mikä olisi luonnonsuojelujärjestön ensisijainen tehtävä.

Heikennykset terveellisen ympäristön suhteen on niinikään käsittämätöntä idiotismia, meluhaitasta on tulossa yhteiskunnissa suurimpia ympäristö- ja terveyshaittoja, ei näköjään ketään haittaa. Sitten vasta kun lasketaan sairaanhoitomenoja ja työpoissaoloja aletaan ymmärtämään ongelman laajuus, noin ikäänkuin jälkijättöisesti.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

VIHREÄ IDEOLOGIA

UHKAKUVIEN LUOMINEN JA MAAPALLON ”PELASTAMINEN” HYÖDYTTÄÄ MONIA

Välitön hyöty: Ilmastotutkijat saavat toimeentulon (apurahat, virat, palkkiot jne,)

Lähitulevaisuuden hyödyt: Viherpunasuvakki-pelottelijat ”kääntävät takkinsa” sopivassa vaiheessa ja siirtyvät bisnekseen ja hyviin virkoihin.

Poliitikkojen hyödyt: Kansalaisten ohjaaminen ”oikeisiin tekoihin” (kurissa pitäminen)

Ympäristöjärjestöjen julkisuuskuvaa ja suosiota pitävät yllä ”hyödylliset idiootit”

Median ”pelottelutoimittajat” ilahduttavat ”viherpuna-päätoimittajia” ja saavat etuuksia onnistuneista propagandajutuistaan

(LUETTELOA voisi jatkaa vaikka loputtomiin)

VUOSI 2017

Alla oleva kommentti ERK-blogista kertoo jo paljon vihreästä ideologista:

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231115-...

”Vihreään ideologiaan näyttää oleellisesti kuuluvan ajatus, että heidän pitää pelastaa maailma, sillä oikealla tiedolla joka juuri heillä on. Se tieto on ruvennut vaihtumaan liian tiehään tahtiin, jotta se oli millään lailla uskottava esimerkiksi energia-asioissa. Sama pätee ilmastonmuutosasiaan. Maailmaa pelastavat vihreän ideologian kannattajat tukevat täysimääräisesti ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta vähät välittämättä, vaikka kyseinen malli antaa jo nyt tuloksia, jotka osoittavat 50 % liian korkeaa lämpötilaa mittauksiin verrattuna.

Vihreistä on lisäksi tullut blogin osoittamalla tavalla 5. kolonna, joka pyrkii saamaan Suomen maksumieheksi joka asiassa, vaikka Suomi on lähes millä mittarilla tahansa hoitanut ympäristöasiat paljon paremmin kuin muut Euroopan maat. Satu Hassin piikkiin lasken Itämeren alueella tapahtuvan laivojen päästöjen kiristämisen. Vihreät ovat "Isänmaan asialla"?

SATUILUA

Ei ole ensimmäinen kerta, kun vihreä poliitikko satuilee ulkomailla kotimaastaan pannen sen huonoon valoon – siinä toivossa, että kantelusta seuraisi Brysselin suunnalta tulevia lisäpaineita. Yhdeksänkymmentäluvulla se saattoi toimiakin.

Mutta nyt kun suomalaispoliitikko levittää disinformaatiota eurokraattien vakiolukemistoon kuuluvassa uutiskirjeessä otsikolla: “Mitä Suomi ei halua sinun tietävän metsistään”, tämä panettelu on vain hassua.

Satu Hassi kirjoittaa, että Suomi yrittää välttää oikeaa laskentatapaa metsätalouteen liittyvistä päästöistään “pyytäen EU:ta valkopesemään nämä lisääntyvät hakkuut sen kasvihuonekaasutaseissa, ikään kuin niitä ei tapahtuisikaan.”

Ikävä kyllä tämä salaliittoteoreetikko antaa Suomen linjasta virhetietoa. Suomi ei ole salaillut eikä piilotellut mitään. Suomi on johdonmukaisesti pyrkinyt muistuttamaan EU-lainsäätäjiä ja YK:n ilmastopaneelia, että metsätalouteen liittyvien hiilinielujen laskentatavat tulisi perustua parhaaseen saatavilla olevaan tieteelliseen tietoon todellisesta metsänkasvusta. Tämä luonnontieteelliseen nieluun pohjaava kanta on ollut julkinen ja perusteltu. Komission alustavissa laskelmissa oli toisenlainen lähtökohta: arviot perustuivat historiallisiin hakkuisiin, ja käytetty vertailukohta eli viitevuosijakso sattui olemaan Suomen kannalta epäedullinen.

VUOSI 2010

SUOMEN ENERGIAPOLITIIKAN HARHARETKET

http://www.tapionajatukset.com/94

PALUU VUOTEEN 2017

ILMASTOVOUHOTUS

TIIVISTELMÄ

ILMASTOVOUHOTUS ON ISO VITSI, MUTTA VIHREILLE SE ON USKONTO

Yle-toimittaja Jenni Frilanderin uskontunnustus. Toimittajat keskustelevat ilmastonmuutoksesta. Ilmastovouhotuksesta kehittyi kauhea parku.

Vihertävien toimittajien on vaikea myöntää, että EU:n ilmastopolitiikka on päästöjä lisäävä (saastuttajat siirtyvät ulkomaille), kuten Eija-Riitta Korholan väitöskirjassa on osoitettu. He eivät myöskään tajua, että heidän suomalaisille vaatimansa ”ilmastoteot” eivät ”pelasta ” planeetta Maata.

Maapallo tekee sen aivan itse, termodynamiikan ja säteilyfysiikan lakien mukaisesti : meidän pallomme pukkaa ylimääräisen lämmön meriin ja avaruuteen.

Sitä paitsi, puut, pensaat ja muut kasvit hyötyvät hiilidioksi
dista, koska se lisää lisää kasvua ja näin ollen uusia hiilinieluja.

Planeetta Maalla on omat fysikaalis-kemiallisessa todellisuudessa toimivat mekanismit, kyllä siinä ihmisen teot ovat mitättömiä vaikutukseltaan.

Esimerkiksi verrattuna avaruudellisiin tekijöihin (aurinkosäteily, auringonpilkkujen magneettiset vaikutukset pilvisyyteen) tai maankuoren alaisiin vaikutuksiin (tulivuorten purkaukset, kuuma magma, geoterminen lämpö).

Medialla on myös taipumus hehkuttaa Ei Nino-ilmiön aiheuttamia ”lämpöpiikkejä” uusina lämpöennätyksinä tai peräti ”jatkuvasti kiihtyvänä lämpenemisenä” jonka seurauksena on ”ilmastokatastrofi”.

LÄHTEET

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ilmastovouhotus-...

http://yle.fi/uutiset/3-9435708

https://roskasaitti.wordpress.com/2017/02/03/toimi...

http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/ilmasto...

HESARIN ”ILMASTOHÄLYTYS” ja SEN ANYLYSOINTIA

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005060643...

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230206-il...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Yhdyn käsitykseesi. Hyvää diskussiota.

Pekka Iiskonmaki

Huuhaa on aina huuhaata, vaikka nimi vaihtuisi.

VIHREÄ LIIKE JA DDR

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/...

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuur...

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa. Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä

DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

http://tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/06/vih...

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Täällä puhutaan vihreiden havahtumisesta ongelmiin bioenergiassa ja puhutaan heidän pitkästä sytytyksestä. Kuinkas pitkät piuhat on sitten ruskeaoikeistolla, kun hallitus kok, kesk, ps ajaa edelleen bioenergiaa kärkihankkeenaan? Mm Sipilän Fortel Invest on tehnyt merkittäviä tappioita bioenergiasijoituksissaan jo Sipilän ollessa johdossa. Nyt hallitus pelaa pokeria bioenergia kärkihankkeenaan.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ihan ok, mutta tuntuu, että KEPU vie kaikkia kuin pässiä narusta. Jos vielä saavat Malmin lentokentän suojelulla äänet stadista, alkaa ahdistaa. Eikö kaupunkilaisten pitäisi ryhdystäytyä. Kannatan itse Malmin lentokentän säilyttämistä.

Ville Valkama

Eiköhän tähän joku tolkku saada nopeallakin aika välillä.

Istuttaisiinkos kahville joku päivä?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #9

Ensi viikko on paha. Sähköposti on outlook.com.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset