MikkoPaunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

Olen alle kopypeistannut EU:n Ulkoasiain Neuvoston virallisesta Pekka Haaviston Darfur-suurlähettiläsnimityspäätöksestä tehdyn lehdistötiedotteen liitteen eli Pekka Haaviston CV:n. 

Komission esittelymuistio ja sen liitteenä ollut Pekka Haaviston CV on poistettu netistä tuntemattomasta syystä.

Neuvoston nimityspäätöstiedotteen ja komission esittelytiedotteen liitteiden Pekka Haaviston CV:tä koskevat tiedot ovat identtiset eli Ulkoasiain Neuvosto on kopioinut ne komission ulkoasiainsihteeristöltä (minulla on kopio komission esittelymuistion tiedotteesta).

Pekka Haaviston koulutus ei ole näiden dokumenttien perusteella ollut tiedossa sen enempää nimityspäätöstä esittelevällä orgaanilla eli komissiolla kuin päätöksen tehneillä EU:n ulkoministereilläkään.

Pekka Haavisto kuitenkin väittää Iltalehdelle antamassaan haastattelussa viime heinäkuussa antaneensa nämä tiedot komissiolle jollain merkillisellä tavalla, joka ei selviä Iltalehden jutusta. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707212200236379_pi.shtml

Iltalehti kertoo, että se on nähnyt todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä".

Niiden pitäisi kuitenkin osoittaa, että EU:n komission ja päätöstä tehneiden EU:n ulkoministereiden olleen tietoisia siitä, että Pekka Haavisto ei täyttänyt Darfur-suurlähettiläsviran kelpoissuusvaatiomukset. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:191A:0001:0006:FI:PDF  

En voi mitenkään ymmärtää, miten Iltalehti on nähnyt lähes mahdottomalta tuntuvat todisteet.

Miksi komissio olisi osallistunut Pekka Haaviston kanssa kimppaan erehdyttääkseen EU:n ulkoministerit?

Tai jos EU:n ulkoministerikokouksen Pekka Haaviston nimityspäätöksestä annetussa tiedotteessa ja sen liitteenä olevassa Pekka Haavistoa koskevissa tiedoissa ei mainita hänen koulutustaan, niin miten ihmeessä Iltalehti on voinut nähdä todisteita siitä, että EU:n ulkoministerit olisivat olleet tietoisia päätöstä tehdessään, että Pekka Haavisto oli epäpätevä po. virkaan?

En ole varma, mutta otaksun, että silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja vei Pekka Haavistoa koskevan Darfur-suurlähettilyysehdokkuutta koskevan ehdotuksensa ainakin ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ministerivaliokuntaan eli UTVA:aan ja ehkäpä myös valtioneuvostoon saadakseen ns. selkänojaa ehdotukselleen.

Kun Suomen päättävät elimet olivat hyväksyneet Pekka Haaviston ehdokkuuden, Suomen ulkoministeriö  toimitti Euroopan Unionin komission silloiselle korkealle edustajalle (= EU:n "ulkoministeri") Javier Solanalle Pekka Haaviston ehdokkuutta koskevat asiakirjat. Javier Solana johti tuolloin EU:n ulkoasiain DG:tä.

Luonnollisesti Pekka Haavisto on viime kädessä ollut poliittisessa vastuussa itseään koskevien tietojen oikeellisuudesta, joilla hän ansaitsi ison tukun rahaa ja paljon poliittista vaikutusvaltaa ja avitti häntä saamaan uskottavan presidenttiehdokkuuden ja lopulta yli miljoona ääntä suomalaisilta.

Pidän hyvin mahdollisena, että ulkoministeri Erkki Tuomioja ei tiennyt, että Pekka Haavistolta puuttui Darfur-virkaan vaadittava korkeakoulututkinto.  Se, että Pekka Haavisto on ylioppilas koulutukseltaan tuli ns. yleiseen tietoon vasta vuoden 2012 presidentin vaalien alla.

MR. PEKKA HAAVISTO

Mr. Haavisto is a former Finnish Minister for Environment and Development Co-operation. He has been a member of the Finnish Parliament and is currently a member of the Helsinki City Council and a spokesperson for the European Greens.

Mr. Pekka Haavisto has chaired several post-conflict assessments for the United Nations Environment Programme (UNEP). These include assessments in the Balkans after the Kosovo conflict, in Afghanistan, in Iraq, in Liberia and in the Palestinian Occupied Territories. He has also chaired the United Nations Environment Programme's depleted uranium assessment work. He is currently also responsible for UNEP's assessment work in the Great Lakes area.

Mr. Haavisto has recently facilitated talks between Israel and the Palestinian Authority as well as between Iran and Iraq on re-establishing cross-border environmental cooperation.

He has also been a member of the UN Global Compact Dialogue, a member of Professor Jeffrey Sachs' Millennium Project Task Force and a Member of the Panel of Eminent Personalities on desertification prior to the Johannesburg World Summit on Sustainable Development, WSSD. He has chaired the review of the Arctic Council and is currently chairing the external evaluation of United Nations Economic Commission for Europe, UNECE.

He has been a Visiting Researcher at the Finnish Institute for International Affairs and a Visiting Professor to the University of Bristol. He is a Visiting Lecturer to the University of Helsinki and to the NATO School in Oberammergau.

Mr. Haavisto has been a parliamentary delegate to the Nordic Council and an election observer for the OSCE in Estonia and in Russia. As Minister for Development Co-operation, he was a Governor of the Asian Development Bank and a Deputy Governor to the World Bank. He was born in 1958. He speaks Finnish, English, Swedish and French (basics).

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Asiaa sivuten, Haaviston cv:sä lukee että "Koulutus: ylioppilas 1976 (Munkkivuoren yhteiskoulu)".
http://www.pekkahaavisto.fi/cv/

Milloin ja missä hän on esiintynyt viimeksi valtiotieteiden ylioppilaana?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kokeilin googlaamalla:varmaan löytyy muitakin...

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707212200236...

.."ään, jossa paino on diplomaattisella ja poliittisella kokemuksella. Hain samalla CV:llä, jota olen aina käyttänyt. Siinä lukee, että olen valtiotieteiden ylioppilas. Tehtävä ei ollut akateeminen, vaan edellytti poliittista ja diplomaattista kokemusta. Olen siis kertonut, että olen koulutukseltani ylioppilas."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ehdokas-p...

"Koulutus: valtiotieteiden ylioppilas"

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Googlasin samoja mutta noissa puhuttaneen 5 vuotta sitten vallinneesta tilanteesta?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #12

Kyllä niinkin arvovaltainen lehti kuin "Vauva" tituleerasi Haavisto VY:na v. 2017:

https://www.vauva.fi/keskustelu/2932464/mitakohan-...

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Pekka Haaviston nimityspäätöstä, CV :tä ja opintoja koskevat faktat ovat jo varmaankin tulleet lukijoille tutuiksi, useampaan otteeseen. -Kannattaako samaa tarinaa julistaa yhä uudelleen ja uudelleen, maailman tappiin saakka?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Voi voi, Paunion eräänlainen ristiretki Haavistoa vastaan saa jo maanisia piirteitä. Tämä on ainoa teema josta hän kirjoittaa. Onko Pekka Haavisto jotenkin loukannut Pauniota, kun tuo marina jatkuu kerrasta toiseen.
Lainataan tässä erästä artikkelia, joka kertonee Paunion mielentilasta.

"Mania (maanisuus) on mielialahäiriö, jossa mieliala on epänormaalisti ja pysyvästi kohonneena ja kiihtyneenä mielialana, jota jatkuu vähintään viikon. Mieliala voi olla myös ärtyisä. Maanisessa tilassa oleva henkilö voi ajautua hakemaan mielihyvää tavoilla, joista on hänelle itselleen haittaa."

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Pauniolla on ollut yleensä Vihreitä vastaan jotain hampaankolossa jo vuosikymmeniä. Kenties hänen kirjoituksissaan on joukossa asiaakin, mutta sikäli kun näin on, se hukkuu tuohon maanisuuteen tai kaikesta läpi paistavaan asenteellisuuteen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minulle tulee mieleen että tässä piestään kuollutta hevosta.
Linkkasin ylempänä Haaviston CV:n hänen omilta sivuiltaan, ja ainakin nyt presidentinvaalien alla koulutus on kerrottu rehellisesti ja oikein: ylioppilas.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?" /Mikko Paunio

Muistutetaan blogistia myös länsimaista oikeudenkäyntimenettelyä koskevista periaatteista:

"Syyttömyysolettama on keskeinen rikoksesta epäillyn oikeusturvan tae. Sen mukaan jokaista rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen. Syylliseksi toteaminen edellyttää menettelyä, joka takaa epäiltynä olevalle todelliset mahdollisuudet torjua puolustautumalla häneen kohdistuvat epäilykset. Syyttömyysolettamaa koskeva nimenomainen määräys sisältyy Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6.2 artiklaan ja kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen 14.2 artiklaan."

http://korkeinoikeus.fi/fi/index/muutoksenhakijall...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onko rehellisiä poliitikkoja olemassa? Siinä mielessä komppaan anarkisteja, jotta poliitikoksi ryhtymisen motiivihan on vallanhalu, mikä muukaan? Olin aikanani itse idealistinen SKDL:n sosialisti, nk. aleniuslainen, mutta politiikassa tomiessani kauhistuin vallan tavoittelua. Sen jälkeen en pitkään äänestänyt, kunnes PS alkoi uhata Suomea, ajattelin, jotta pakko äänesää. Nyt voinee taas lopettaa äänestämisen, ja sanoutua irti dummokratiasta.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#5

"... jotta poliitikoksi ryhtymisen motiivihan on vallanhalu, mikä muukaan." /Pekka Roponen

Toivottavassti lainaus ei ole psykiatrin (näin olen ymmärtänyt) ammatillinen mielipide. Eikö politiikkaa siis ole mahdollista tehdä myös rakkaudesta ja intohimosta, eikä ainoastaan vallanhalusta? - Mutta ehkä olen idealisti?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Politiikan tutkiminen kuuluu psykiatriaan vain siinä tapauksessa, että sitä pidetään sairautena. Politiikassa pärjää psykopaatti, eikä sitä varsinaisesti sairautena pidetä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Politiikka ja urheilu pätevöittävät siinä missä korkeakoulutkin.

Aktiivinen toiminta politiikassa tai menestys huippu-urheilussa ovat nostaneet sankan joukon ihmisiä yhteiskunnallisesti merkittäviin tehtäviin.

Niitä voitaneenkin pitää vaihtoehtoisina reitteinä mm. valtion "poliittisiin" päällikkövirkoihin haettaessa.

Kolmas tapa nousta yhteiskunnallisesti hierarkiassa on myydä yrityksensä ulkomaille ja sen jälkeen toimia ansaitusti kaiken alan asiantuntijana.

Eräs menestysresepti on myös käydä kokkikoulu. Em. koulutus pätevöittää ainakin TV:n perusteella moneen muuhunkin kuin ruoanlaittoon.

PS. tunnen erään ikiopiskelijan, joka tietää paljon, mutta ei osaa mitään...

Mitä pidemmälle elämässään pääsee, sen vähemmän tarvitsee osatakaan, koska osaavien alamaisten määrä lisääntyy porras portaalta.

Tämän huomasi aikoinaan jo 1600-luvilla elänyt Axel Oxenstierna, joka opasti poikaansa lentävällä lauseella: "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.”

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mielensä pahoittajille tiedoksi, että tämän päiväisen blogini tarkoitus oli tehdä lukijoille selväksi juurta jaksaen, että Iltalehdellä ei voi olla todisteita Pekka Haaviston "syyttömyydestä".

Tuota Iltalehden heinäkuista juttua, jossa Haaviosto on "tuskaantunut Paunioon" on journalistien piirissä käytetty tekosyynä sille, että Pekka Haaviston "kepposta" ei kaivella. Kaikki on hyvin.

Jos kaikki on hyvin vieläpä Iltalehden antaessa hyväksyntänsä, miksi hän ei käytä kaikkia näitä kv-ympyröissä käyttämiään epiteettejä hyväksi nyt vaalikampanjassa.

En minä tätä nyt tällä kertaa käynnistänyt tätä Haavisto-keskustelua, vaan päätoimittaja Huusko, josta hänelle aidot kiitokset. Voipi olla, että hänellä oli ketunhäntä kainalossa kuten on esitetty muutamaan otteeseen fb-keskusteluissa. Tosin hänen väitteensä, että olisin levitellyt valeuutisia ei nyt sitten pitäneetkään paikkansa.

Korostan myös, että Pekka Haaviston kohdalla ei ollut lopulta kyse rikosoikeudellisesta petoksesta, koska EU:n petosvirasto Olaf totesi nimityksen olleen viime kädessä poliittinen.

Poliittinen vastuu on kuitenkin raskas ja Pekka Haaviston kepposen pitäisi olla aidosti presidentinvaalikeskusteluissa ja uutisoinnissa ja kommentoinnissa, jos pidämme kuvitelmaa yllä siitä, että meillä on vapaa ja riippumatonta julkinen sana. Toistaiseksi tästä ei näy merkkiäkään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En aio perehtyä asiaan, koska se täysin tuulesta temmattu. Mutta niille, jotka tutkivat työkseen Pekka Haaviston elämää ja uraa, annan vihjeenä vielä seuraavaa:

1. Yleensä työnhaussa ei riitä vakuuttelu, että on tutkinto. Ainakin minulta on aina vaadittu myös tutkintotodistukset, vaikka kyse on ollut Haaviston toimiin verrattuna suhteellisen vähäpätöisistä viroista. Jos työnantaja edellyttää tutkintoa, mutta ei vaadi siitä todistusta nähtäväkseen, on työnantaja harvinaisen inkompetentti.

2. Työnantajalla on oikeus tehdä poikkeuksia ja joustaa ilmoitetuista kelpoisuusvaatimuksista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Työnantaja ei voi joustaa ilmoitetuista kelpoisuusvaatimuksista, tai joustamisvara on erittäin kapea jos kysymys on viran täyttämisestä.

Virkaan voidaan nimittää muodollisesti epäpätevä henkilö vain siinä tapauksessa, että virka on ehdottomasti täytettävä ja virkaan pätevää ei ole saatavilla, tällöin voidaan nimittää määräaikaisesti myös virkaan pätevoittävien opintojen loppuvaiheessa oleva opiskelija, jolla on riittävä määrä opintopisteitä.
Henkilöstöpulaa ei voi lievittää ottamalla kesäpoliiseiksi porukkaa pystymetsästä, tai sosiaalityöntekijöitä sossun luukun väärältä puolelta, mutta esim. poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita voidaan käyttää hätätilanteessa määräaikaisena työvoimana siinä missä gradua-vajaa valmiita yhteiskuntatieteilijöitä määräaikaisina sossuina.

Yksityissektorilla firma taas voi rekrytoida kenet haluaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Varmaan YK ja EU käyvät tästä lähtien sinulta kysymässä, kenet mihinkin puuhaan saa nimittää. Aivan absurdia tuoda Suomen julkisen sektorin säädökset tähän keskusteluun.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

On siis ok johtaa työnantajaa harhaan työhön pyrittäessä? On oikein olla kertomatta tosiasioita, kun on mahdollisuus saada puoli miljoonaa euroa?`Toisaalta tiedät kaiken tästä vaikka kerskut että et tunne asiaa? En ymmärrä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sitä harhautusta ei nyt vai ole näyttää toteen. Väärinkäsityksesi johtuen "visiting professor" -tittelin merkityksestä on kerrottu moneen otteeseen ja olet Mikko kiistatta väärässä. Asia ei muuksi muutu vaikka toistaisit tämän väitteesi kuinka monta kertaa tahansa.

Tämä sanoen totean samalla, että en varsinaisesti koe sen enempää sympatioita Pekka Haavistoa kohtaan enkä ole hänen kannattajiaan. Mutta kritiikki joka perustuu tahalliseen väärinymmärtämiseen on hyvin falskia, kohdistuu se sitten keneen tahansa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #18

Se visiting professuuri on ihan sivujuttu. Kun lopulta Bristolin yliopistosta saatiin 2012 vaalien alla "todisteet" että Haavisto on "oikeasti ollut vieraileva professori siellä" asia kuitattiin Haaviston eduksi. Sillä ei ole mitään tekemistä tämän "kepposen" kanssa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Onko Haavistolle tarjottu puoli miljoonaa euroa?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #19

Haavisto ansaitsi noin puoli miljoonaa puhtaana käteen kepposellaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #21

Mistä ja milloin Haavistolle on maksettu puhtaana käteen puoli miljoonaa? Puhtaana käteen tarkoittaa yleensä ns. pimeätä tuloa. Paunion tekstit alkavat hipoa kunnianloukkausta ja herjausta. Jatka samalla linjalla.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #22

Hyvä Reijo Kallinen, kehotan sinua lukemaan tekstini ennen kuin alat kiljumaan kunnianloukkauksista. Olen kertonut EUSR suurlähettilään palkan olleen korkeinta mahdollista liksaa vaativan paikan lisineen mitä EUn komissiot maksaa työntekijöilleen. EUn palkoista maksetaan hyvin pienet verot jos ollenkaan tässä tapauksessa. Siitä se puoli miljoonaa syntyy jos ajatellaan että Haavisto sai palkkaa aina seuraajansa aloittamaan hetkeen asti eli 1.5.2007 asti.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ks. edellisen blogini linkki Haaviston tanskalaisen ammattidiplomaattiseuraajan CV:hen, jossa hän aivan ensimmäiseksi normaalissa järjestyksessä antaa perustietojen jälkeen totuudenmukaiset tiedot koulutukselstaan. Miten luulisitte komission eli esittelijän ja EUn ulkoministereiden eli päätöksentekijöiden heidän suhtauneen Haaviston ehdokkuuteen jos siinä olisi normaaliin ja totuuden mukaisesti lukenut education: matriculation examination at Munkkivuori High School ja tämän jälkeen nämä fantastiset professuurit ja tutkijuudet joita vielä on höystetty Maailmanpankin ja Aasian kehityspankin varakuvernöörititteleillä. Olisiko nimitys mennyt läpi tai olisiko komissio edes tehnyt nimitysesityksen tai edes että ulkoministeri Tuomioja olisi viaivautunut esitystä tehdä Suomen hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle elimille Haaviston ehdokkuudesta. Enpä usko. En muuten ole koskaan nähnyt kenenkään nimikirjaotetta koskaan enkä milloinkaan ilman koulutustietoja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Edelleen, jos väität että Haavisto on vääristellyt oppiarvonsa niin todistustaakka näyttää sellainen dokumentti on sinulla. "En usko" tai "miten luulisitte" ei ole mikään peruste saman asian jankkaamisesta vuosien ajan.

Näkisin mielelläni sellaisen cv:n. Kuten sanottu, väärinkäsityksesi vierailevasta professorista oppiarvona on kumottu kerta toisensa jälkeen. Voisit esimerkiksi myöntää olleesi väärässä, kuten oikea mediat (ei Oikea Media) tekee.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

En ole väittänyt Pekka Haaviston vääristelleen oppiarvoaan tai tarkemmin koulutustaan hän on vain pyrkinyt pitämään salassa koulutuksensa. Olen kyllä taipuvainen aidosti akateemisia ansioita puurtaneena pitämään hänen Bristol-professuuriaan naurettavana juttuna.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Pitämään salassa että hän on ylioppilas?

Eli koko ongelma on siinä, että Haavisto ei ole aina kertonut olevansa ylioppilas, jonka hän ainakin nyt cv:ssään kertoo. Eli olet vuosia tolkuttanut jostain jossa ei loppujen lopuksi ole mitään ongelmaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #27

Arvon Janne Salonen, et taida olla ihan kartalla nyt siitä mistä peistä taitetaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #28

Myönnän etten ole. Olen kuvitellut että olet syyttänyt Haavistoa oppiarvonsa väärentämisestä, nyt käy ilmi että mitään sellaista ei ole sinunkaan mukaasi tapahtunut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ketä ihan aikuisten oikeesti tällainenkin asia kiinnostaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hyvä kysymys. Itse tiedän paljonkin asioita joita Haavistossa ja vihreissä voi arvostella, ja olen arvostellutkin. Tämä Paunion ristiretki on nyt vaan ihan tikusta asiaa jos kärkenä tosiaan on se, onko Haavisto jossain kertonut olevansa ylioppilas vai ei ja jonka spekulointi on Paunion omaa keksintöä.

Esittelyssään Paunio kertoo valmistuneensa Helsingin yliopistosta terveydenhuollon erikoislääkärinä mutta ei mainitse mitään ylioppilastutkinnostaan. Voimmeko alkaa spekuloimaan että hän on väärentänyt paperinsa päästäkseen yliopistoon, kukaties vaikka väittänyt olevansa ylioppilas? Paunion on nyt syytä esittää hakemuksensa opiskelijaksi ja todistaa, että mukana on ollut ylioppilastodistus (jos nyt sellaista on).

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Taas ihan asian vierestä. En ole varma että näin pöhelöä argumenttia katsotaan hyvällä Haaviston kampanjatoimistossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #32

Minua ei kiinnosta mitä Haaviston kampanjatoimistossa ajatellaan.
Voitko todistaa että olet kertonut jossain olevasi ylioppilas? Tämähän on se jota edellytät toisilta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #33

Hohhoijaa lopetan tämän Treen maisterin kanssa sanailun tähän.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Tottakai lopetat. Onhan se ihan asiatonta että joku pyytää sinua perustelemaan väitteesi. Olen varma että sellaista ei tapahdu "oikeamediassa".

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Haluan kuitenkin kompata Pauniota sen verran, että minunkin mielestäni Haaviston CV, edellä esitetyssä muodossa, vaikuttaa melko erikoiselta. Voidaan tietysti keskustella loputtomiin, ainakin jossain järkevissä rajoissa, siitä onko kysymyksessä kuitenkaan ollut tahallisen epäselvästi laadittu CV. Itse en osaa pitää koko asiaa kovinkaan kummallisena.

Vrt. esimerkin vuoksi perinteiseen CV :n.

https://www.vlada.cz/en/clenove-vlady/premier/zivo...

https://eng.forsaetisraduneyti.is/minister/cv/

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ai että harhauttamalla tienaa puolimiljoonaa euroa ja saa rutkasti poliittista uskottavuutta ei vaikuta kovin kummoiselta. Tuossa englesmannin vapaamuotoisessa CVssä hemmo kertoo heti koulutuksensa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#39

"...harhauttamalla tienaa puolimiljoonaa euroa ja saa rutkasti poliittista uskottavuutta ..." /Mikko Paunio

Haaviston poliittisesta uskottavuudesta on jo merkittävä osa hävinnyt, tämän jupakan mukana. Mielestäni tässä olisi monella muullakin taholla kuin vain Haavistolla peiliin katsomisen paikka. Hänen CV :llään ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä faktantarkistuksesta läpi, mikäli sitä ei olisi jossain vaiheessa katsottu läpi sormien. Joten mitäpä siitä sen enempää, elämä (varsinkaan poliittinen sellainen) ei vain ole reilua. Haaviston lisäksi löytyy monta muutakin (poliittista) toimijaa, joiden ansioluettelon marginaaliin sopisi laittaa useampikin kysymysmerkki.

"Tuossa englesmannin vapaamuotoisessa CVssä hemmo kertoo heti koulutuksensa..." /Mikko Paunio

Niinpä, laitoinkin kommenttiini #36 linkin pariinkin normaalimpaan CV :n.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #40

Kaikissa muissa maissa pienemmistäkin pölhöilyistä on tullut heti punainen kortti ja poistuminen takavasemmalle pois politiikasta. Viimeiset esimerkit löytyvät Saksasta (eräs Merkelin ministeri lensi kuin leppäkeihäs) ja Tsekistä. En nyt ehdi kaivaa niitä linkkejä. Ja kuten Oikean Median kesäkuun lopun blogissani totesin jonkun muun kuin vihreän puolueen toimija olisi aikaa sitten saanut viiden vuoden kakun sähkötuolissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset