MikkoPaunio

Vaietut ajatukseni leviävät nyt maailmalla

Kirjani "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" (Auditorium 2015) ajatukset, jotka on aktiivisesti vaiettu suomalaisessa julkisessa sanassa, ovat nyt saaneet maailmanlaajuista arvovaltaista tukea ja näkyvyyttä.

Maailma ei ole tuhoutumassa, eikä tuomiopäivä ole tulossa, mutta utopioihin perustuva populistinen vihreä kehityspolitiikka kyllä aiheuttaa paljon huolta ja murhetta seuraavina vuosikymmeninä ympäri maailmaa, erityisesti maailman köyhimpien keskuudessa. Meitä suomalaisiakin se kurittaa erityisesti ilmastonpolitiikan puitteissa.

The Global Warming Policy Foundation (GWPF) julkisti 18.1.2018 Lontoossa vastaraporttini https://www.thegwpf.org/content/uploads/2018/01/Paunio-PublicHealth.pdf arvostetun Lancet-lehden syksyllä julkaistuista ympäristöterveysraporteista. 

Lancetin poliittisesti värittyneillä raporteilla oli tarkoitus vaikuttaa merkittäviin YK:n 2017 syksyn ympäristökokouksien julkislausumiin (YK:n 23. ilmastokokous ja maailman ympäristöministereiden UNEA3-kokous)  ja esimerkiksi nyt käynnissä olevaan Davosin World Economic Forumin keskusteluteemoihin.

Kollegani ja Maailmanpankin pääjohtaja Jim Jong Kim  puhui eilen "Fixing pollution - A winning formula for health and wealth" ulostulon https://live.worldbank.org/fixing-pollution-for-health-and-wealth pohjalta nyt Davos'ssa ajatuksiaan maailman kehityksen suunnasta. Ajatukset ovat kutankuinkin suoraan kopioitu Lancetin saasteraportista. Maailmanpankin em. ulostulo tapahtui tasan viikkoa ennen kuin omat kriittiset ajatukset em. Lancetin raporteista julkisestiin.

Jim Jong Kim johtaa instituutiota, joka lähinnä keskittyy kehityksen vastaiseen työhön. Ollessani tuon instituution leivissä julkaisin samasta aihepiiristä yhdeksän vuotta sitten ympäristöterveysraportinhttp://documents.worldbank.org/curated/en/512861468313533832/Environmental-health-and-child-survival-epidemiology-economics-experiences, jossa ympäristöterveys nähdään ihan toisessa valossa kuin nyt Lancetin raportissa.

Vastaraportissa osoitan yksiselitteisesti, että KAIKISSA SUOMALAISISSAKIN TIEDOTUSVÄLINEISSÄ Lancetin raportin pohjalta viestitetty tieto yhdeksästä miljoonasta vuotuisesta teollisuussaastekuolemasta, perustui silmänkääntötemppuihin ja oli  yksinkertaisesti tekaistu. Erityisesti Lancetin saasteraportin globaali viestintä oli poliittisesti tarkoituksenhakuista, koska tarkkasilmäinen lukija kyllä kykeni raporttia lukemalla huomaamaan, että uutinen yhdeksästä miljoonasta teollisuussaastekuolemasta ei mitenkään voinut pitää paikaansa.

Lancetin raporteissa oli myös teollistumisen myötä tapahtunut valtava hyppäyksenomainen myönteinen kansanterveyden kehitys teollisuusmaissa sälytetty täysin virheellisesti 1960-luvun lopulta alkaneen ympäristöregulaation piikkiin ja siinä aktiivisesti "unohdettiin", että itse asiassa sen aiheutti toimiva vesi- ja sen edellyttämä sähköhuolto ja kohonnut elintaso. Näitä ei - tarpeettomina - enää Lancetin ja Maailmanpankin mukaan tarvita kehitysmaissa. Tarvitaan vain käsienpesua ja taistelua "saasteita" vastaan. 

GWPF koostuu mm. vaikutusvaltaisista Englannin parlamentin ylähuoneen jäsenistä ja GWPF:n tieteellisiin neuvonantajiin kuuluu mm. Albert Einsteinin oppituolin myöhemmin perinyt yhdysvaltalainen fyysikko Freeman Dyson. Lordi Donoughue (Työväenpuolue) kirjoitti vastaraporttiini vakavan vetoomuksen, että mahdollisimman moni lukisi ajatukseni, jotka löytyvät myös suomenkielisenä kirjastani.

Sain tilaa raporttini julkistamisen yhteydessä erittäin arvostetussa englantilaisessa The Spectator-lehdessä https://blogs.spectator.co.uk/2018/01/the-green-lobbys-energy-obsession-is-harming-the-worlds-poorest/. Maailmanlaajuisen lehdistötiedotteen myötä Englannin parlamentin ilmastonmuutosjulkaisu, newyorkilaiset, newjerseyläiset sekä illinois'ssa sijaitsevat TV-asemat, Business Insider ja konservatiitiviset julkaisut Keski-Lännessä ja Kanadassa julkaisivat vastaraporttini kriittisen sisällön.  

Koko anglosaksinen skeptikkoblogisto on noteerannut vastaraporttini. Yksi merkittävä CDU:hun ja FDP:hen sidoksissa oleva saksankielinen sivusto käänsi runsaasti tietoa vastaraportistani saksaksi. Suomessa olen kait epähenkilö julkisenj sanan väen piirissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kirjoitat nyt läpiä päähäsi siinä mielessä, että maailma on lähempänä kattavaa tuhoa kuin koskaan ennen.

Ympäristön tuhoutuminen, ilmaston muutosten seuraukset, väestön järjetön kasvu ja sodat ovat kyllä massiivisia riskejä.

Olet ymmärtänyt positiiviseksi asiaksi jopa kansanterveyden kehityksen. Sehän ei sitä ole ilman, että väestön nykyinenkin määrä saadaan laskettua pienemmäksi.

Väestöräjähdys on ihmiskunnan kaikkien ongelmien äiti. Siihen eli vapaaseen oikeuteen lisääntyä koskemattomana ihmisoikeutena on saatava muutos ja pian. Sellaiseen oikeuteen ei meillä enää varaa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Juha. Kommenttisi kuulostaa sen verran oudolta, että pitää ihan tarkistaa, että mitä tarkoitat. Sain sen kuvan, että olet lähellä Linkolan ajatusmaailmaa, jossa kaikki asiat, jotka lisäävät kuolleisuutta kuten ilmastonmuutos ja nälänhätä, ovat itse asiassa tervetutulleita, koska sillä tavalla maapallon väestömäärä kääntyy laskuun.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

No en nyt kyllä tuota tarkoittanut lainkaan, enkä tiedä mistä tällaisen käsityksen sait. Maapallolla ja ihmisillä on historiaan nähden auvoisa tulevaisuus, joskin Afrikan väestökehitys tuo Euroopalle huomattavat poliittiset haasteet. Meidän ei tule aktiivisesti estää heidän taloudellista kehitystä nykyisellä vihreällä kehityspolitiikkalla.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #4

Hei Mikko. Esitin kysymykseni Juha Hämäläiselle, mutta hän ei ole toistaiseksi vastannut. Olen lukenut blogisi ja myös aikaisemman blogisi tästä asiasta ja se osoittaa kiistatta maailman ehkä arvostuimman terveydenalan lehden syyllistyneen tuloksien tietoiseen vääristelyyn. Kyseessä on osa vihreää ideologiaa, jossa tällainen menettely näyttää olevan varsin tavallista.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Olen etsinyt Vihreä Valhe kirjaasi, mutta toistaiseksi en ole löytänyt. Mistä sen voi ostaa tai tilata?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

maksaa 25 euroa sisältäen postikulut ja omistuskirjoituksen. Lähetä tilaus tuija.paunio@hotmail.com ks. myös mun fb aikajana

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset