MikkoPaunio

Talouselämä raotti Pekka Haaviston syntisäkkiä - Silkkihansikkain

Talouselämä raotti nyt perjantaina presidentinvaalien viime metreillä hieman Pekka Haaviston alhaista moraalia https://www.talouselama.fi/uutiset/pekka-haavisto-jatti-opinnot-kesken-perusti-puolueen-ja-perui-puheensa/fc091528-e6bf-3e31-a729-cc6bdab1a82e. Hyvä niin ja kiitokset tästä Talouselämälle.

Parempi vähän ja myöhään kuin ei milloinkaan.

Pekka Haavisto kävi vaalikampanjan aikana vastemielisellä tavalla Teuvo Hakkaraisen (ps) kimppuun ja ehdotti Lex Hakkaraista, jotta tällaiset Teuvo Hakkaraisen harrastamat seksuaalisen ahdistelun episodit saataisiin eduskunnassa loppumaan. Herra Hakkaraisen toimet eivät tietenkään kestä päivänvaloa, mutta siitäkin huolimatta, mitä hän teki ja toikkaroi, on hänen kansalaiskuntonsa ylivertainen Pekka Haavistoon verrattuna. Pekka Haaviston olisi viimeisenä henkilönä pitänyt ehdottaa Lex Hakkaraista, koska hänen oma syntisäkkinsä on niin painava.

Nyt Talouselämä raottaa Pekka Haaviston synkkiä tekosia kesältä 2005: 

"Paunion mukaan Haavisto liioitteli oppineisuuttaan saadakseen korkeakoulututkintoa vaatineita ja hyväpalkkaisia työtehtäviä, kuten EU:n erityisedustajan viran Sudanin rauhanneuvotteluihin 2005–2007. Paunion väitteet eivät ole johtaneet mihinkään, koska nimitys oli loppujen lopuksi poliittinen, eikä akateemista tutkintoa vaadittu."

On totta, että EU:n petosvirasto Olaf ei lopulta tutkinut Pekka Haaviston toimia Sudanin viranhaussa eli erityisesti sitä, miksi hän kyllä kertoi olleensa usean kv-instituution vieraileva tutkija ja professori ja olleensa myös Maailmanpankin varakuvernööri, mutta jätti kertomatta koulutuksensa.

EU:n virallisen lehden mukaan Sudanin suurlähettiläsvirkaan vaaditaan korkeakoulututkinto, jota hänellä ei ollut.

Pekka Haavisto väitti viime heinäkuussa Iltalehdessä tuskaannuttuaan minuun, että

"Hain samalla CV:llä, jota olen aina käyttänyt. Siinä lukee, että olen valtiotieteiden ylioppilas. Tehtävä ei ollut akateeminen, vaan edellytti poliittista ja diplomaattista kokemusta. Olen siis kertonut, että olen koulutukseltani ylioppilas." http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707212200236379_pi.shtml

Hän ei esitä mitään todisteita, eikä Haaviston nimitykseen yhä julkisesti saatavilla olevat EU-asiakirjat tue hänen kertomustaan. http://oikeamedia.com/o1-46903

Hän jätti kertomatta ilmeisesti sponssaajalleen (ulkoministeri Erkki Tuomioja), EU:n korkealle edustajalle Javier Solanalle (esittelijä) ja EU:n ulkoasiainneuvostolleen (päätöksentekijät) koulutuksensa.

Haavisto tienasi nimityksellään noin puoli miljoonaa euroa, koska hän sai EU:n korkeinta virkapalkkaa lähes kahden vuoden ajan vaikean asemapaikan lisineen. http://oikeamedia.com/o1-23939

Minua ei edes korpea Pekka Haavisto, eikä edes viime kädessä vihreät, vaikka minut leimataan Talouselämän jutussa "vihreiden riivaajaksi". Minun puolesta he saisivat rauhassa pelätä maailmaloppua, pelätä ilmastonmuutoksen myötä jäämassoista vapautuvia viruksia, syödä hyönteisiä, halata puita, sublimoitua luonnon kanssa, kierrätää (bio)roskat, vastustaa geenimanipulointia, rokotuksia, ydinvoimaa, Trumpia, kemikaaleja, fossiilitaloutta, lentomatkustamista ja etelänlomia ja aamusuihkuja ym. ym.

Mutta kun tämä vihreä alkeishömppä otetaan Totuusmediassa elämänohjeeksi ja eettiseksi normiksi, jota on pakonomaisesti suollettava aamusta iltaan kaikessa joukkoviestinnässä ilman soraääniä, se on lopulta pelottavaa. Viestinnässä vaaditaan nyt kuuliaisuutta. Uusi milleniaarien toimittajasukupolvi on saanut tämän vyörytyksen aivan uuteen kresendoon, eikä millään muulla ole väliä kuin Suurella Kertomuksella.

Pekka Haaviston kaltainen kelmi saa yhä edelleen silkkihansikaskohtelua, mutta kun joku opiskelija tekee ymmärtämättömyyttään ja pahansuopuuden vuoksi Laura Huhtasaaren gradusta tutkintapyynnön, menee YLE:n toimittajalta vajaa nanosekunti, kun hän on jo aiheen kimpussa.

Totuusmedialta meni tasan kuusi vuotta ennen kuin se lopulta raotti silkkihansikkain Pekka Haaviston alhaista moraalia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Poliitikko on ihmisenä yleensä luonnostaan pyrkyri ja opportunisti. Näihin hommiin valikoituu ihmisiä, joiden geenit ovat kallallaan epärehellisyyteen, jolla tuetaan omaa urakehitystä. Haavisto on selkeästi jättänyt kertomatta totuuden koulutuksestaan korkeaan virkaan hakiessaan ja korvannut sen kertomisen asioilla, jotka vievät pois ajatukset koulutuskysymyksestä. Hyvin ovelaa.

Mutta Haaviston tehtävien hoidon kannalta ei puuttuvalla korkeakoulututkinnolla ole mitään merkitystä. Hänen työkokemuksensa hyvin kattaa valtiotieteen maisterin tai tohtorinkin tutkinnon työelämän vaatimusten kannalta. Siksi Haaviston tulisi itsekin avoimesti kertoa olevansa vain ylioppilas. Asialla ei enää merkitystä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Politiikasta löytyy pilvin pimein henkilöitä, jotka todistavat, ettei vaativiinkaan tehtäviin välttämättä tarvita "tutkintoja" joilla ei käytännössä tee hittojakaan.

Mitä tekee maisterin papereilla, jos ei itse osaa edes renkaita autoonsa vaihtaa?

On olemassa tiettyjä ammatteja, joihin ei maallikkoa passaa päästää huseeraamaan. Politiikassa pärjää kuitenkin parhaiten mittavalla yleissivistyksellä.

Politiikkaa kolme vuosikymmentä sivusta seuranneena on pakko todeta, että mitä fiinimmät opintopaperit edustajalla on, sitä syvemmältä suolesta hänen ideansa yleensä kumpuavat.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Blogistin ilmaisu "pakonomaisesti suollettava" soveltuu hieman paremmin johonkin muuhun...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Paunion tarve päteä koulutustitteleillä perustunee sairaanhoidon epäterveeseen hierarkiseen nokkimisjärjestykseen. Muu yhteiskunta kykenee toimimaan pelkän osaamisen varassakin. Politiikassa henkilön arvot ja yleissivistys ovat merkittävimmät tekijät. Ja se, että jaksaa olla kiinnostunut ja edelleen ottaa selvää asioista. Maailma muuttuu niin nopeasti, ettei kolmekymmentä vuotta vanhoilla yliopistotutkinnoilla ole paljonkaan arvoa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Maailma muuttuu niin nopeasti, ettei kolmekymmentä vuotta vanhoilla yliopistotutkinnoilla ole paljonkaan arvoa."

No mutta, nythän mitätöit sen Haaviston ainoankin todistettavan koulutuksen. Ja minä kun luulin Börjen olevan vihreä itsekin?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Börjelle täysin epätyypillisen typerä kommentti. Paunio ei ole pahemmin sairaalalääkärinä ollut, kuten voit todeta hänen eisttelystään. Haavistosta en oikein tiedä, onko hän nk. oikeissa töissä koskaan ollut, vai onko kyse vain virkamiehen suojatöistä.

Jos ei pysty yliopistollista tutkintoa suorittamaan, se ei puhu presidentiksi valitsemisen puolesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minusta yliopistotutkinnon puute yleisaktiivisen ihmisen kohdalla kertoo siitä, että aktiivisuus suuntautui parikymppisenä johonkin muualle kuin luennoilla istuskeluun ja tentteihin lukemiseen. Kun itse katson ihmisen kyvykkyyttä vaativiin uusiin haasteisiin, niin tarkastelen lähinnä viimeistä viittä vuotta. Enintään kymmentä viimeistä vuotta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #8

Mitä se kertoo ihmisestä, jos ei malta suorittaa tutkintoa, vaan pitää väkisin tunkea itseään prestiisihommiin?

En tiedä, mitä olet opiskellut, mutta kyllä minulle yliopistossa opiskelu opetti tieteellistä ajattelua ja kriittisyyttä, joita ei opita pintapuolisen asioihin perehtymisen kautta.

Myönnän kyllä, että periaatteessa pidän kaikkia poliitikkoja halpahintaisina pyrkyreinä, miksi Haavisto olisi sen kummempi?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #9

Onhan vaaleissa myös kilpaileva ehdokas, joka maisterin papereista huolimatta ei erityisesti loista tieteellisellä ajattelulla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Uimonen, eiköhän tässä ole ennemminkin kyse henkilön rehellisyydestä kuin suoritetuista tutkinnoista?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kai Haavistolta löytyy hygieniapassi, työturvallisuuskortti, tulityökortti ja muut lähes sata lupaa joita tavallinenkin duunari tarvitsee, vai olisiko nekin jääneet suorittamatta?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Joo, eikä haittaa vaikka olisi leikkaa-liimaa metodilla kirjoittanut gradunsa ja väitöskirjansa kunhan sellainen löytyy?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset