MikkoPaunio

"Maahanmuutto is sooo last season" haisee kauas....

Kun kirjoitin eilen puheenvuoroni "Vain mamut synnyttävät" http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254158-vain-mamut-synnyttavat. Se julkaistiin 9.54 ja se ennätysajassa pomppasi Usari blogin luetuimmaksi ja se pysyi luetuimpana tai toiseksi luetuimpana pitkään koko eilisen päivän.

Yht'äkkiä 12.34  ilmestyi lyhyt outo hätäisesti kirjoitettu "entisen" rasmusaktiivi "Jiihoo" Antikaisen (Vas) puheenvuoro "Maahanmuuttovouhotus is sooo last season" puheenvuoro, joka ei mainitse kirjoitustani, mutta ajoitus oli paljon puhuva. http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254174-maahanmuuttovouhotus-is-sooo-last-season 

"Jiihoon" jutussa kerrottiin, että maahanmuuttokeskustelu on ihan pasee, viimeisten hörhöjen poistuessa autuaammille metsästysmaille. 

"Jiihooantikaisen" puheenvuoro sai hyvin ristiriitaisen vastaanoton toisin kuin minun juttuni. Minun juttuani on jaettu lähes 250 ja "Jiihoon" täysin yhdentekevää tekelettä on jaettu 2 kappaletta (vasta ihan äsken). "Jiihoon" juttua on suositellut lähinnä 7 kpl rasmuslaisia (?), kun minun juttuani on suositellut 27. 

Minun juttuni putosi normaaliin tapaan seuraavana päivänä jutun elinkaariodotteen mukaisesti alas, mutta "Jiihoon" sisällöltään yhdentekevä nopeasi kyhätty juttu on jatkanut voitokasta luentaa. 

En voi sille mitään, mutta "alpakat" muistuvat nyt väkisin mieleen.

Ensimmäinen "Jiihoon" tunnustus:

"Minut suljettiin Rasmuksen fb-ryhmästä ulos jo aikoja sitten, joten en voi ottaa siihen kantaa..." 

herättää yhä voimakkaammat "alpakkamuistot".

  Peli taitaa olla kovaa Pohjolassa..

   

   

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  22Suosittele

  22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

  Käyttäjän kraavi95 kuva
  Keijo Räävi

  Ilman maahanmuuttoa Suomi näivettyy.

  Käyttäjän HarriRautiainen kuva
  Harri Rautiainen

  Riippuu siitä, millaista maahanmuuttoa on odotettavissa.

  Käyttäjän MikkoPaunio kuva
  Mikko Paunio

  Ja nykyisen kaltaisella maahanmuutolla se myös laiskistuu. Kahvilakansaa piisaa.

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren

  Meille saakka tulleet pakolaiset ovat lähtömaan toimeliampia kansalaisia, saamattomat jäävät paikalleen.
  Lähtömaat näitä tarvitsisivat ehkä paremmin.

  Käyttäjän rjaaskel kuva
  Risto Jääskeläinen

  Antikainen on ollut sen verran vihapuhuja, etten kommentoi hänen kirjoituksiaan enää ollenkaan.

  Käyttäjän MikkoPaunio kuva
  Mikko Paunio

  Joo ei tullut mulle mieleenkään kommentoida tuon herran aatoksia.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Mielestäni en ole vihapuhuja, mutta yritän parhaani mukaan parantaa ...

  Käyttäjän MikkoPaunio kuva
  Mikko Paunio

  Mä luulen, että alpakat taas ovat kiihdyttäneet klikkauksia....

  Käyttäjän mmarttila kuva
  Markku Marttila

  Paunio lienee huomannut, että elämme voimakkaan ideologisen aivopesun aikaa.

  Kolme on kovaa ehtoa, jos haluat pysytellä ns. turvallisesti oikeassa "seasonissa".

  Ensimmäinen ehto: älä sano yhtäkään poikkipuolista sanaa maahanmuutosta.
  Toinen ehto: älä koskaan kiellä sukupuolisen diversifioitumisen ihanuutta.
  Kolmantena: älä erehdy julkisesti lausumaan sanoja isänmaa tai suomalaisuus.

  Käyttäjän MikkoPaunio kuva
  Mikko Paunio

  Joo se jengi on kohtuu dilleä. Me olemme kuitenkin kirkas enemmistö vaikka heillä on kohtuu suvereeni ilmaherruus mediassa.

  Käyttäjän maxjussila kuva
  Max Jussila

  Näitten relativistien, joille kelpaa mikä vain, suurta ansiota on se, että minusta tulee päivä päivältä entistä kovempi konservatiivi.

  Juha Hämäläinen

  #9. Olemme panneet tuon positiivisen asian merkille. Yhteiskunnan aatemaailman polarisoituminen on terve merkki siitä, että kaheliutta aletaan vastustamaan.

  Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
  Seppo Oikkonen

  Sitä on nyt paljon ilmassa, tätä "punavihreää" valtavirta-ajattelua, jonka journalistit ja tietty yhteiskunnallisen keskustelun ismi-identifioituva porukka on ominut ja sisäistänyt.

  Se on ajattelua jonka juuret ovat jossain 50+ vuoden takana, jolloin edelläkävijät näitä käsitteitä ja arvoja alkoivat lanseerata. Nykyisellä "jäljestätulevien valtavalla laumalla" ei itsellään ole hajuakaan siitä miten onttoja heidän tunnustukselliset tuntonsa ovat, ja millaisia mätien perunoiden ituja heidän hellimänsä moninaiset muoti-ismit oikeasti ovat.

  On mielenkiintoinen kysymys, miksi juuri tällaiset "jäljestätulevien" laumat ovat ajattelussaan paljon, paljon, paljon taantuneempia ja tunnustuksellisempia kuin edelläkävijät olivat. Luulisi että juuri edelläkävijät olisivat varsinaisia tulisieluja, mutta tarkkaan katsoen on täysin päinvastoin. Yhteiskunnallisessa keskustelussa ne jotka ovat omaksuneet itselleen ismi-identiteetin jostain ulkoapäin, ovat asenteiltaan kaikkein jyrkimpiä.

  Eli ne jotka luovat uusia totuuksia ovat ajattelijoita -- eikä ajattelijoille ole ominaista niksahtaa uskovaisiksi omien aatteidensa suhteen -- kun taas nämä "jäljestätulevat" omaksuvat itselleen ei-sisäsyntyisen "opillisen" identiteetin, jota he puolustavat hyvinkin raivokkaasti.

  Ja koska tuollaiset laajalle jo lanseerautuneet aatteet, joihin jäljestätulevat tarttuvat, ovat todellakin jo sosiaalisen samaistumisen välineitä, silloin henkilökohtaisen voimaantumisen lisäksi kaikki ryhmävahvistautumisen mekanismit tulevat kuvaan mukaan. Yhteiskunnallisen keskustelun kahtiajaot sementoituvat -- "jos et ole puolellamme, olet vihollistemme puolella".

  Ja niin sanotun "keskustelun" taso romahtaa samalla aika totaalisesti. Halveksunnan ilmaisut ja sanavalinnat, "vouhottaminen" ja "öyhöttäminen", kaikenlaiset leimasanat ja -määreet, rasisti- ja natsikortit riittävät, koska vahvistautumisen efekti riittää.

  Tässa keskustelurintamien sementoitumisen mekanismissa toteutuu ikään kuin pienoiskoossa sama kuvio, joka vaivaa isossa mittakaavassa koko eurooppalaista ajatushistoriaa. Kirjoitin juuri aiheesta pitemmän pohdiskelun tuonne:

  http://alkonkassalla.blogspot.fi/2018/04/tyhjan-ti...

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  "Mussuhumanisti" ja "sateenkaarivouhotus" lienevät myös näitä ryhmävahvistautumista palvelevia leimasanoja?

  Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
  Seppo Oikkonen

  Niin, eipä niillä kovin suurta ymmärrystä noiduta. Pahimpia ovat esimerkiksi "ihmisarvo" tai "ihmisoikeudet".

  Käyttäjän jussisalminen kuva
  Jussi Salminen

  Paunion faktapakoinen linja jatkuu.

  Väite: ""Jiihoon" jutussa kerrottiin, että maahanmuuttokeskustelu on ihan pasee, viimeisten hörhöjen poistuessa autuaammille metsästysmaille."

  Todellisuus: Antikaisen kirjoituksessa ei esiinny sanaa hörhö. Luonnollinen poistuma viittaa erääseen kiihko-oikeistolaiseen sivustoon, jonne monet Puheenvuoron poltergeistit ovat siirtyneet.

  Käyttäjän valpperi kuva
  petteri ritala

  No siiten vaan lisää puhetta maahanmuutosta, kansaa se ei kauheasti galluppien perusteella kiinnosta, mutta täällä se on voimissaan.

  Puhetta maailmaan mahtuu ja väkeviä mielipiteitä, täällä riittää erilaisia mielipiteitä ja se on mukavaa. Mitään vaikutusta tällä blogipuheella ei ole päätöksentekoon, ja siinä mielessä puhe onkin kyllä hieman ohi.

  Persujen kulta-aikaan puheilla olikin joku merkitys kannatukseen, mutta nyt siihen on kyllästytty.

  Kannattaa kuitenkin esitellä omia ratkaisuehdotuksia, vaikkei niillä mitään vaikutusta olekaan, mutta itselle siitä voi tulla parempi mieli, kun on viisaampi kuin muut.

  Lisää maailmanlopunmeininkiä vaan. :)

  Käyttäjän KariKallio1 kuva
  Kari Kallio

  Voisihan esim. siitä työperäisestä maahanmuutosta keskustella ihan asiallisesti. Suomesta puuttuu paljon monien alojen ammattilaisia, vaikka olemme maa, joka panostaa paljon koulutukseen; jotakin on siis pahasti pielessä, mutta siitä ei saa puhua! Joku voi pahastua ja pillastua.
  Eikä se kiinnosta edes päättäjiä; heitä kiinnostaa vain se, että työttömiä täytyy "kyörätä"! Oikeille muutoksille ne eivät aiokaan tehdä mitään.
  Lähettäkää kokeeksi joukko työttömiä oppisopimuskoulutukseen vaikkapa Saksaan; takaan - jokainen palannut saa heti töitä! Jotkut osaa. Työttömien koulutus pitää olla siis jotakin muutakin kuin vain "työnhakua harjoitteleva kurssi"! (Toki onhan se nyt hyvä joillekin opettaa, että ota pois se nenärengas ja käy suihkussa ja parturissa, ennen kuin menet sinne työhaastatteluun.."!)

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen

  Antikaisen kirjoitus maahanmuutosta oli pitkään aikaan ainoa, jota viitsin kommentoida. Paunion yskäisystä luin pari ensimmäistä riviä.

  Maahanmuutosta on vaikea synnyttää luontevaa keskustelua, koska maahanmuuttoa ei juuri tapahdu. Jokaiselle tulijalle on tarvetta ja löydetään luontevasti paikka, joten meillä ei ole suurta syytä keskustella maahanmuutosta.

  Maahanmuuttoöyhöttäjiä tämä rauhallinen tilanne toki häiritsee, he voivat omassa porukassaan melskata kuinka paljon tahtovat. Herra Paunio maukkaasti lohkaisee heillä olevan kirkkaan enemmistön. Ehkä saamme SDP:stä maahanmuuttoa karsastavan äärioikeistopuolueen persukoiden rinnalle?

  Kaukaa haetulta tuo kuulostaa. Luulisin Paunion olevan sekä väärässä että väärässä porukassa.

  Käyttäjän maxjussila kuva
  Max Jussila

  Syytä on keskustella maahanmuutosta aivan tulevaisuutta silmällä pitäen. Työperäistä maahanmuuttoa tapahtuu varsin vähän Suomen suuntaan. Kansainvaelluksiin on syytä varautua neuvottelemalla Schengen sopimus uudestaan, koska sitä ei nykymuodossaan noudateta. Sopimus koskee ainoastaan sopimusosapuolien kansalaisia ja laillisesti sopimusmaassa olevia, ei yhtään ketään muuta. Rajavartiointi vähintäänkin EU:n ulkorajoilla piäisi palauttaa, nythän sitäkään ei tapahdu. Pakko se (rajavartiointi) on ottaa ennen pitkää käyttöön myös sopimusvaltioiden välisessä liikenteessä. Halvemmaksi tuo tulisi kuin nykyinen käytäntö missä laittomat maassaolijat ylittävät rajoja halujensa mukaan.

  EU-komissaari Frans Timmermansin mukaan vuonna 2015 saapuneista yli 60% ei ollut kansainvälisen suojelun tarpeessa. Timmermans on toiminut vuodesta 2014 sääntelyn parantamisesta, toimielinten välisistä suhteista, oikeusvaltion periaatteista ja EU:n perusoikeuskirjasta vastaavana komissaarina Euroopan komissiossa.

  https://nos.nl/artikel/2082786-timmermans-meer-dan...

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen

  Saatte te keskustella. Niinhän taisin kirjoittaa.

  Antikainen kirjoitti, että maahanmuuttokeskustelu on sou lääääst seeson. Niin kuin Jussilankin kommentin argumentin perusteet kaukana menneisyydessä.

  Mutta siis, kenttä on vapaa, jutustelkaa. Itseäni ei tuo keskustelu jaksa juurikaan kiinnostaa. So last season. Jutustellaan tällä asialla taas sitten, kun on sen aika.

  Käyttäjän maxjussila kuva
  Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

  ..."kommentin argumentin perusteet"...Voi hyvänen aika, olikohan tuo suomea?

  Minähän katson tulevaisuuteen hyvinkin tarkasti. Sinulla ja kaltaisillasi sitä kykyä ei ole.

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

  Tuijota toki tulevaisuuteen tai vahdi taivaanrantaa. Sieltä saatttaa jonain päivänä tulla jotain...

  Käyttäjän ToniPihkola kuva
  Toni Pihkola

  "Maahanmuutosta on vaikea synnyttää luontevaa keskustelua, koska maahanmuuttoa ei juuri tapahdu. Jokaiselle tulijalle on tarvetta ja löydetään luontevasti paikka, joten meillä ei ole suurta syytä keskustella maahanmuutosta."

  Missä maassa noin on tapahtunut. Ei ainakaan Suomessa. Sitäpaitsi ihan työperäistäkin maahanmuuttoa kohdistuu Suomeen melko paljon suhteutettuna suomalaisten omaan syntyvyyteen.

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen

  Nimenomaan syntyvyytemme huomioonottaen maahanmuuttoa tarvitaan tuntuvasti lisää. Jokainen työperäisesti tai muusta syystä maahantuleva pääsee juuri nyt helposti elämässään uuteen alkuun tai hyvään jatkoon.

  Miksi ajattelet, että maahanmuuton määrän pitäisi vähetä syntyvyyden laskiessa? Vai ymmärsinkö kommenttisi lopun aivan väärin?

  Käyttäjän maxjussila kuva
  Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

  "Jokainen työperäisesti tai muusta syystä maahantuleva pääsee juuri nyt helposti elämässään uuteen alkuun tai hyvään jatkoon."

  Pelkästään pääkaupunkiseudulla 25% maahanmuuttajista on työttömänä.

  Uskomatonta, miten elämälle vieraita Niemeläisen kommentit ovat. Ei minkäänlaista käsitystä tuon porukan kustannuksista. Kohta kymmenen tuhatta laittomasti maassa olijaa, joiden maasta pois saaminen maksaa myös käsittämättömän paljon, tosin ei tietenkään niin paljon kuin Suomessa elättäminen.

  Niemeläinen, kohta noita maahanmuuttajaeläkeläisiäkin on kymmeniä tuhansia. Mitenkään nuo eivät ole sitä eläkettään kerryttäneet, mutta kuuluuhan näille se oikeus.

  Juha Hämäläinen

  #16. Kyllä nyt Kai hiukan liioittelee. Ei meillä ole mitään tarvetta kaikille tänne muuttaneille eikä myöskään muutosta haaveileville. Miksi olisi.

  Ja kuten Max kirjoittaa niin massamuuton torjuntaan on varauduttava. Me emme kaipaa miljoonittain elätettäviä EUhun. Jos sinä Kai kaipaat niin kaiva omaa kuvettasi ja syvältä.

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen

  Max vastasi erittäin asiantuntevasti ja hyvin kommenttiini tuosta tarpeesta.

  Minusta juuri nyt, kun painetta ei ole, meillä on tarvetta nimenomaan jokaiselle tänne muuttavalle ja muutosta haaveilevalle. Muuttoa haaveilevien kohdalla kannattaa pyrkiä vaikuttamaan niin, että mahdollisimman moni päättäisi tulla. Toki meilläkin on omat ongelmamme ja säät ovat kehnot eivätkä kansalaisemmekaan maailman ystävällisimpiä, mutta silti tarvitsemme nyt tekijöitä.

  Käyttäjän maxjussila kuva
  Max Jussila

  "Tarvetta" ei ole kenestäkään, joka saa kansainvälisen suojelun ansiosta Suomesta turvapaikan. Kyllä nuo ihmiset ovat Suomessa aivan suomalaisten hyväntahtoisuuden ansiosta. Toisinkin voisi olla.

  Käyttäjän kainiemelainen kuva
  Kai Niemeläinen

  Tästä olemme ihan samaa mieltä. Tuossa tapauksessa tarve oli ensisijaisesti tulijalla.

  Mutta kuten sanoin, juuri nyt tarvetta on työperäiselle maahanmuutolle. Tässä hetkessä on täysin tarpeetonta käydä keskustelua maahanmuuton rajoittamisesta.

  Käyttäjän HelenaSolin kuva
  Helena Solin

  Hän puhui tuossa jostain ryhmästä nimeltä " me", jotka ovat "enemmistö" .
  Ei hän siis ainakaan ( onneksi) demareita tarkoittanut.

  Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
  Esa-Jussi Salminen

  Melkoista vainoharhaisuutta ja pikkumaisuutta osoittaa tämä blogi. On minunkin blogistani otettu mallia ja kirjoitettu siitä väännelty vastine.
  Kun siis kirjoitin tämän blogitekstin: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

  Tähän kirjoitti vastineen, ensimmäisen blogitekstinsä täällä 17.11. Toni Rintala. Minä kannustin häntä klo 13.15. tuona päivänä siis 17. marraskuuta viime vuonna blogini kommenteissa kirjoittamaan omaa blogia, kun hänellä tuntui olevan niin paljon sanottavaa ja aatteen paloa. Hän on nyt yksi ahkerimmista bloggaajista täällä. Joskus hänellä on jopa minunkin mielestäni pointteja, sivuasioista, joissa hän ei ole niin fiksautunut aatteeseensa.
  Mutta siis minun mieleeni ei olisi tullut kuuna päivänä kirjoittaa erillistä henkilöön käyvää blogikirjoitusta urpuuttaakseni siitä, että omaa tekstiäni vastaan oli kirjoitettu erikseen blogiteksti.
  Aivan käsittämätöntä hra Paunio!

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Kirjoittaessani blogitekstiäni en ollut vielä lainkaan huomioinut Sinun kirjoitustasi, joten siltä osin kirjoitusten lähekkäisyys on pelkkää sattumaa.

  MIksi jotkut kirjoitukset sitten pysyvät suosituimpien kärjessä "vähäisillä" suosittelumäärillä tai että kirjoitusta olisi jaettu juuri ollenkaan sosiaalisessa mediassa (Facebook ja Twitter)?

  No, vastaus on hyvin yksinkertainen. Kiinnostava aihe kerää lukijoita ja kommentteja ja kommentointiketjujen seuraajia siinä määrin, että suosituimmuuslistaa ylläpitävä ohjelmallinen algoritmi työntää kirjoituksen aina uudestaan listan kärkeen. Facebookin kautta näihin Puheenvuoron kirjoituksiin voi myös viitata sillä tavalla epäsuorasti, että linkkaus ei näy täällä kirjoituksen alaosassa uutena merkintänä.

  Kuten huomataan, kirjoitukseni on edelleen suosituimmuuslistalla peräti neljännellä sijalla, joten kirjoitukseni on syystä (tai toisesta) herättänyt lukijoissa kiinnostusta ja mielenkiintoa. Hyvää keskusteluahan tuolla kommentointiosiossa on meneillään ...

  Käyttäjän rjaaskel kuva
  Risto Jääskeläinen

  Kun tämä maahanmuutto on nyt kuuma aihe, niin tulipa itsekin tehtyä aloitus. Hyvin ainakin alkuunsa nousi listoille. Karusellia odotellessa (-;

  Muuten Antikaisen jutun vilaistuani totean, että se on puhdasta propagandaa. Oikeastaan jutun suosiokin todistaa sitä, koska jos maahanmuuttoaihe ei ketään kiinnostaisi, eihän juttu pysyisi listan kärjessä, vaikka alpakat asialla olisivatkin. Ja sitähän Antikainen väittää, ettei ketään kiinnosta.

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset