MikkoPaunio

Trump hylkäsi Obaman ydinaseiden vihertämisohjelman

  • Pantex ydinaseiden tuotantolaitoksen "Joutsenmerkki"
    Pantex ydinaseiden tuotantolaitoksen "Joutsenmerkki"

Euroopplaisen vihreän "edistymön" ihailema Barack Obama sai rauhannobelin jo ennen presidenttiyttään. Tämä kovasti vihreiden mieleen ollut presidentti ennen presidenttiyttään lupasi eräässä puheessaan Berliinissä, että hän tyynnyttää myrskyt ja tuo rauhan maapallolle.

Obama ei montaa vaalilupausta pitänyt, mutta ilmastopolitiikassa annetuissa lupauksissa hän piti pintansa. Ilmastohössötys on mennyt kohtuullisen överiksi eurooppalaisen edistymön taputtaessa käsiään. Hyvä tarkoitus pyhittää kaiken.

Vuonna 2013 presidentti Barack Obama päätti viherryttää raskaimman mannerten välisen ydinaseistuksen eli ICBM:ien tuotannon ja huollon https://grist.org/climate-energy/even-nuclear-weapons-are-going-green/. Oheinen kuva on National Nuclear Security Administration (NNSA) nimisen USA:n liittohallituksen viraston hallinnoiman Texasissa sijaitsevan Pantex tuulipuiston https://www.thewindpower.net/windfarm_en_21677_pantex.php  logo. NNSA pitää mm. huolta USA:n ydinaseistuksen turvallisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Pantex-laitos on tärkein USA:n ydinaseiden tuotantoon ja niiden ylläpitoon osallistuva laitos.

Pantex-tuotantolaitoksen vihertävä tuulipuisto avattiin kesäkuussa 2014. Sitä oli juhlallisesti avaamassa kenraali Frank G Kotz. joka toimi NNSA:ta hallinoivana apulaisministerinä. Ydinpommien tuotantolaitoksen vihertämistä tervehdittiin avajaistilaisuudessa tärkeänä ilmastonmuutoksen vastaisena toimena https://pantex.energy.gov/news/press-releases/pantex-wind-farm-complete.

Nyt on tämä kammottava fasisti Trump sitten lopettanut nämä Obaman ilmastopoliittiset höperyydet, on Euroopan vihreä edistymö ollut kauhuissaan.

Fasisti Trump on myös ajanut alas USA:n raskaan ydinaseistuksen ilmasto-ohjelman, mistä tietenkin Euroopan vihreä edistymö on syvästi murheissaan. Ensimmäisen linkkini linkit eli Obaman ilmoitukset raskaiden ydinaseiden ilmasto-ohjelmasta ovat poistettu verkosta.

Vihreä edistymö on tästä vihreiden ydinaseiden ilmasto-ohjelman purkamisesta tietenkin tyrmistynyt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei minusta tuulipuiston perustaminen strategisesti tärkeän kohteen ympärille ole niin huono idea. Luultavasti risteilyohjuksillekin on haasteellista väistellä tuuliturbiinien siipiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Trump haluaa Iranin saavan ydinaseensa, koska se antaisi Saudi-Arabialle sopivan verukkeen rakentaa omansa:

https://www.thetimes.co.uk/edition/world/saudis-bi...

Toki keskustelua voi yrittää ohjata vaikka kuinka pieniin sivuseikkoihin, jos pääasia on Obaman vastustaminen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

"Obaman vastustaminen" kyllä on turhaa koska hän on jo historiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset