MikkoPaunio

Muovigate ja Totuusmedia

 

Wikipedia:

”Muovilaatujen runsaus estää muovin kierrätystä, koska muovien lajittelu siten, että niistä saataisiin käyttökelpoista muovia, on hyvin vaikeasti toteutettavissa. Sen sijaan nämä muovit kelpaavat useimmissa tapauksissa energiajakeeksi pakkauspaperien kanssa. Suurin osa muoveista voidaan polttaa energiajätteenä ilman, että muovista irtoaa haitallisia aineita.”

Eilen YLE:n Areenassa ”Päivän Kasvo” ohjelmassa SITRA:n projektipäällikkö Kari Herlevi johti suomalaisia harhaan antamalla ymmärtää, että Suomessa kuluttajille päätyvän muovin kierrätysprosentti olisi 24 % (https://areena.yle.fi/1-4362119).

Suuri kierrätysprosentti johtuu lähinnä teollisuuden ja yritysten kyvystä kierrää polyelefiineja.

http://www.syke.fi/download/noname/%7B5903968F-2B4E-4BEA-BC45-099C7D210D36%7D/117935

Päivittäiskulutuksen muovipakkauksista ainostaan virvotusjuomapulloja voidaan jonkin verran kierrättää joskaan ei uudelleen elintarvikepakkauksissa ja jugurttipurkeista ym. tuskin lainkaan ja ne poltetaan myös Riihimäellä Fortumin laitoksella, vaikka ne olisi hyväuskoisesti sinne lähetetty kierrätykseen.

Todellinen luku on noin neljän prosentin luokkaa ja sekin voi olla reippaasti liioiteltu luku.

Em. luonnontieteellisistä syistä johtuen rikkaiden – mukaan lukien Suomi - maiden viemä 106 miljoonaa tonnia muovijätettä on aiheuttanut valtavan ympäristökatastrofin Kiinassa ja nyt Kiinan tuontikieltopäätöksen myötä Eurooppa etunenässä on suuntaamassa vientiä vielä alkeellisempiin olosuhteisiin, missä vuoto esimerkiksi meriin on vielä paljon todennäköismpää kuin Kiinassa.

Hirveän älämölön jälkeen minut leimattiin totuusmediassa valeuutisen levittäjäksi, koska Suomi ei muka ole vastuussa tästä ongelmasta lainkaan. EU:ssa jäsenvaltiot ovat ovat ympäristönsuojelussa antaneet jakamattomasti vallan EU:lle ja Suomi osana EU:ta on täysin poliittisessa vastuussa neuvostossa ja parlamentissa tehdyistä päätöksistä, joilla säädellään mm. esimerkiksi jätevientiä.

En ole kuullut nyt mölisseiden heidihautaloiden, annesinnemäkien, kirkkojakaupunkien, tapiomäättöjen ja lukuisan joukon twitterissä pöhisseiden pienempien muovinkierrätyksen kansanrintaman jäsenten tuomitsevan EU:n muovin nyt Kiinan päätöksen jälkeen kiihtyvää dumppausta köyhiin maihin.

Kirkon piiristä nähtiin kuitenkin myös älämölön läpi ja sieltä kuultiin muitakin kuin farisealaisia kannanottoja (https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuutinen-muovinkierratyksesta) ja niin Suomen Lähetysseuran eilen julkaistussa jutussa asetuttiin voimakkaasti puolustamaan minua ja siinä tuomittiin muovijätteen dumppaus köyhiin maihin ja lopulta usein meriin (https://felm.suomenlahetysseura.fi/muovigaten-jalkipyykki-mita-muovin-dumppaaminen-kehitysmaihin-kertoo-taloudellisesta-oikeudenmukaisuudesta/).

Gaiaa eli Äiti Maata pyhän kolminaisuuden sijaan palvova ilmeisesti kirkon maallikkoaktiivi (?) ja kypsästä iästään huolimatta yhä teologian opiskelija Samuli Suonpää kertoi lukijoilleen virheellisesti, etten tiedä mitään jätehuollosta ja olen muutenkin kaistapää ja liittoutunut maailman saastuttajien kanssa. Olen kuitenkin työskennellyt aitiopaikalta aiheen piirissä tiiviisti lähes 20 vuotta ja pohtinut näitä asioita myös Maailmanpankissa. Hän ei itse tiedä alasta muuta kuin mitä on lukenut päivälehdistä.

Ehkä pöyristyttävin juttu totuusmedian julistaessa minut valeuutisten levittäjäksi oli, kun Lännen Median väitti minun virheellisesti väittäneen, että Kiinaan viedään muovijätettä edelleen EU:sta ja Suomesta. Olin alkuperäisessä Lännen Median julkaisemassa jutussa kertonut hiljan YLE:n TV-uutisten luvun, että Suomi vei vielä 2017 2000 tonnia muovijätettä Kiinaan eli hyvin vähän verrattuna muihin EU-maihin. Tämä tieto on nyt poistettu Lännen Median jutusta (http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4006698/Vaitteet+kierratysmuovin+viemisesta+Kiinaan+virheellisia++Kiina+ei+talla+hetkella+vastaanota+muovijatetta+EUsta) ja minut on leimattu syyttä suotta suomalaisten ja suomalaisten toimijoiden mustamaalaamisesta. Mitä tästä totuusmediasta tulisi ajatella? Sanat eivät enää riitä.

Lännen Median minun suuhuni laitettu väite levisi moniin firman lehtiin mm. Lapin Kansaan, jonka mukaan Kiina edelleen toisi muovijätettä EU:sta (https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/jos-laitat-muovipakkauksen-keraysastiaan-suomessa-se-ei-paady-kiinan-meriin-201053553/), vaikka alkuperäisen Lontoossa julkaistun raporttini kärki oli, että Kiinan lopetettua muovijätteen tuonnin, maailman kierrätysbisnes on joutunut kaaokseen (https://www.thegwpf.org/new-report-recycling-plastic-waste-is-making-ocean-litter-worse/).  

Palataan hetkeksi vielä Kari Herlevin YLE:n eiliseen haastatteluun. Hän lopuksi yhtyi minun käsityksiin ja totesi Kiinan tuontikieltopäätöksen olleen hyvä juttu, mutta valitteli, että nyt jäte viedään köyhempiin maihin. Erinomaisena hän piti sitä, että nyt Australiassa muovijätteen viennin sijasta mietitään mitä sille nyt tehdään. Maailmanjätehuollon kattojärjestön (ISWAn) annettua minulle blogin raporttini johdosta. Blogi nousi pitkäksi aikaa maailman jätehuollon asiantuntijoiden ykköslukemistoksi, se vaikutti siihen, että Australiassa aletaan nyt tosissaan kehittää jätteenpolttoa Kiinan ovien sulkeuduttua (https://waste-management-world.com/a/blog-waste-to-energy-missing-link-as-australia-deals-with-national-sword-impact).

Muutoinkin hyvät ihmiset älkää antako Suomen totuusmedian hämätä, sillä jopa sadat miljoonat ihmiset ovat saaneet nyt tarkkaan tutkittua ja harkittua tietoa raporttistani, jolla paljastan kiertotalouden todellisuuden korulauseiden takaa. Googlatkaa sanoilla paunio ja plastic ja hämmästykää.

Älämölöilijät ja totuusmedia kertoivat, että Suomessa on kaikki hyvin ja erilliskerätty jugurttipurkki viedään turvallisesti Riihimäelle kierrätettäväksi ja Paunio on huijari.

Nämä tahot jättivät kertomatta, että jugurttipurkki päätyy Ruotsin muoviskandaalin (https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kestava_kehitys/ruotsalaisia-on-huijattu-kierratysmuovi-ei-mennytkaan-uusiokayttoon-6623084) lailla poltettavaksi, ja se pieni määrä, joka Riihimäelle valtavin ponnistuksin tuodusta muovijätteestä, joka lopulta päätyy uusiotuotantoon, täytyy pestä kolminkertaisella määrällä vettä ja siksi jätevesiongelmat ovat vaikeasti hallittavia ja ne päästävät kaikkien muiden – mukaan lukien paperin kierrätys – vihreiden kiertotalouskonseptien lailla runsaasti mikromuovia vesistöön ja meriin. Muovi pitää vielä kalliisti kuivata ennen huonolaatuisen mm. elintarviketeollisuuteen kelpaamattoman uusiomuovin valmistamista, joka vaatii runsaasti yhteiskunnan tukia.

Tässä ei ole mitään järkeä, vaikka SITRA ja EU:n kierrätysapurahoja saavat VTT:n tutkijat sanoisivat mitä.

Kiitokset lukuisille ihmisille, jotka ovat viimeisen parin vuorokauden aikana osoittaneet tukeaan ja lähettäneet tässäkin julkaistuja linkkejä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Tässä lehdistötiedotteeni. Lännen media ja sen 11 filiaalia väittää, että minä olen kertonut suomalaisille, että Kiina jatkaa muovijätteen tuontia Euroopasta.

Lehdistötiedote - julkaisuvapaa heti

Isossa Britanniassa vaikuttava The Global Warming Policy Foundation julkaisi kaksi päivää sitten raporttini muovista ja kiertotaloudesta. Sen ydinsanoma on:

Pelasta valtameret - Lopeta muovin kierrätys

Käyn raportissani läpi Kiinan WTO:lle vuosi sitten heinäkuussa tekemää ilmoitusta, että se lopettaa kokonaan ympäristö- ja terveyssyistä 85 miljoonan tonnin vuotuisen kierrätysjätteen tuonnin. Kiina oli jo vuonna 2013 pystyttänyt ns. Vihreän Aidan (Green Fence) suojelemaan ympäristöä ja terveyttä. Kiinaan on tuotu kahdeksan miljoonaa tonnia vuodessa muovijätettä ja EU:n osuus on ollut tästä suurin eli vuonna 2017 3,4 miljoonaa tonnia. Suuri osa tästä muovista on joutunut ympäristöön ja lopulta tavalla tai toisella lopulta valtameriin.

Kiinaan on tuotu vuoteen 2017 mennessä 106 miljoonaa tonnia muoviroskaa kierrätyksen nimissä.

Tämä kierrätysmuoviroska on pilannut ympäristön ja hengitettävän ilman kymmenissä kaupungeissa Kiinassa ja vain pienestä osasta muovia on koskaa tuotettu uusiomuovia ja sekin on huonolaatuista.

Vihreä globaali "kierto"talous sekä kaikki kestävän kehityksen mukaiset syntypaikoilla, aluekeräyksessä tai kaatopaikkaerottelussa tapahtuvat erottelu sekä kaikki jätteen käsittelymuodot kuten aerobinen kompostointi, mädätys, paperinkierrätys, uusiomuovin valmistelu uusiomuovin tuotantoon aiheuttavat muovin tai mikromuovin päästöjä ympäristöön ja lopulta mereen.

Vihreät ovat saaneet EU:n lainsäätäjät puolelleen ja nyt hiljan lopullisesti hyväksytty kiertotalouspaketti tulee merkittävästi lisäämään valtamerien roskaisuutta, koska Kiinan lopetettua muoviroskan tuonnin, muovia viedään nyt valtavia määriä vieläkin alkeellisempiin oloihin Bangladeshiin, Indonesiaan, Malesiaan ja Vietnamiin.

Kiertotalouspaketti merkitsee myös takapakkia Euroopan edistyneille jätteenpolttokäytönnöille.

Raporttini on saanut huomattavaa julkisuutta Isossa Britanniassa ja mm. Daily Express julkaisi siitä etusivullaan maininnan sähköisesti ja uhrasi printissä lähes koko aukeaman. Raportista on julkaistu myös näyttävä raporttiani promoava video, jossa Ison Britannian pääministeri Theresa May, BBC:n luontodokumenteista tuttu Sir David Attenborough ja EU:n komissio saavat siipeensä.

https://www.thegwpf.com/save-the-oceans-stop-recyc...

https://www.youtube.com/watch?v=dtjE3vI5AVU

Save the oceans - stop recycling plastic

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Aivan totta tuo että kierrätyksen ja kestävän kehityksen ponnistelujen pitää olla resurssitehokkaita. Usein yhden ongelman ratkaisuyritys voi luoda uusia ongelmia. Ympäristöaktiiveilla ja järjestöillä näyttää olevsn omat teesinsä maailman pelastamiseksi. Ja kun ne on pyhiksi julistettu, niin korvat kuuroutuu kritiikiltä.

Käyttäjän JanneAlanne kuva
Janne Alanne

Muovin polttaminen on hyväksi, sillä kasvit tarvitsevat hiilidioksidia ja lämpöä yhteyttämiseen. Ruuan hinta laskee, ja nälänhätä vähenee.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tiedoksi:

UNIONIN TUOMIOISTUIMEN TUOMIO (neljäs jaosto)

4 päivänä heinäkuuta 2018 (*)

Jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättäminen – Ympäristö – Jätteiden sijoittaminen kaatopaikoille – Direktiivi 1999/31/EY – Käytössä olevat kaatopaikat – 14 artikla – Lopullinen päätös toiminnan jatkamisesta – 13 artikla – Käytöstäpoistamismenettely – Unionin tuomioistuimen tuomio, jossa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättäminen todetaan – Täytäntöönpanon laiminlyönti – SEUT 260 artiklan 2 kohta – Rahamääräiset seuraamukset – Uhkasakko – Kiinteämääräinen hyvitys

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Hyvä Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä, kiitos tästä huomiosta. Tuossa päätöksessä EU:n tuomioistuin siis tuomitsee Slovakian sakkoihin siksi, että se ei noudata kaatopaikkadirektiiviä. Olen yhden tällaisen päätöksen lehdistötiedotteen ottanut englanninkielisen raporttini yhdeksi referenssiksi, kun olen kirjoittanut kriittisesti EU:n jätelainsäädännön noudattamatta jättämisestä. Kiitos kommentistasi.

Juhani Vehmaskangas

Kyllä muovin erottelu nykyään jo melko hyvin tekoälyn avulla onnistuu kohtuuhyvin ja kierrätysmuovista sitten tehdään mm. muovipusseja ja kukkaruukkuja.

Ongelmallisimpia muoveja taitavat olla PVC ja ABS joita nyt ei ainakaan polttaa pitäisi. Siitä huolimatta PVC:tä lätkitään nykyisin surutta jopa seiniin.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ei onnistu ja yksi batsi saastuu jos sinne joutuu biohajoavaa muovia yhdenkin pussin verran ja sitten ei kun polttoon. Kerropa mulle Riihimäen tuotantoluvut. Sen tiedän, että Orthex on sieltä 700 tonnia (kokonaismäärä yhdyskuntajätteessä 380 000 tonnia) rakeita ottanut. Muutoin en tiedä. Sen tiedän, että Anni Sinnemäen twiittaamista Helsingissä aluekerätystä muovista suurin osa menee polttoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Facebook-kaverini Mari Saario kirjoitti 4. heinäkuu kello 16.02 näin:

"Suomessa Rinki-järjestelmän kautta erilliskerättävät kotitalouksien muovipakkaukset toimitetaan jalostettavaksi Riihimäelle. Kun näitä hommia teen työkseni, niin kyseessä on ihan varma tieto, suorastaan silminnäkijäkuvaus.

Kesämediassa läpi pläjähtänyt juttu Kiinasta oli siis valeuutinen.

'Kiina-ilmiö' on sinällään totta sekin, eli Kiinaan on pitkään toimitettu erilaisia materiaaleja kierrätettäväksi tai dumpattu pois silmistä. Dumppaamista ja rikollisia jätemarkkinoita löytyy Euroopasta ja Suomestakin, jossa esimerkiksi rakennusjätteen tai likaisen maan laittomia kaatopaikkoja paljastuu jatkuvasti.

Samanlaista hyötyä hakee se yksittäinen ihminen, joka dumppaa jääkaappinsa jätekeräyspisteeseen tai sohvan hiljaisen mökkitien varteen.

Siinä missä meidän kannattaa olla kiinnostuneita esimerkiksi ruokamme ja vaatteidemme alkuperästä, kannattaa olla kiinnostunut myös siitä, minne roskamme menevät. Vastuullinen ja turvallinen kierrättäminen myös maksaa. Vastuullinen toimija raportoi ja kertoo avoimesti toiminnastaan."

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Totuuden puhujalle ei löydy yösijaa. Koska et selvätikään kuulu suomalaiseen kierrätyseliittiin, niin sinua kohdellaan kotimaassasi, kuten olet saanut tuta. Mutta älä lopeta. Aika on aina totuuden puolella.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Olen kerännyt suhteellisen puhdasta muovia eli enemmistö keräysmuovista on ollut muovisia puloja ja rasioita. Suuren kohun aikaansaaneet muovipussit ovat pieni vähemmistö. Kun tunnet asiaa sisältä käsin, niin mitä suosittelet. Onko parempi, että laitan muovijätteet suoraan sekakeräysastiaan, josta ne menevät suoraan Vantaalle poltettavaksi?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kyllä vahva suositus on, että sekajätteen mukana suoraan polttoon. Mikäli 270 miljoonaa tonnia maailmassa syntyvää muovijätetta poltettaisiin, tarkoittaisi se noin vajan kuukauden verran maailman öljyn kulutusta.

Jätepaperikin olisi syytä pistää sekajätteeseen, koska paperin kierrätys päästää runsaasti mikromuovia siistauslaitoksista vesistöihin ja lopulta meriin. ISWAn 2017 raportissa kerrottiin hollantilaisesta paperin siistamolaitoksesta joka päästää 60 000 tonnia mikromuovia jätevesien mukana meriin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tarkoitatko siis,että ennen kierrättämistä kaikki oli paremmin ja sen linjan jatkaminen olisi vienyt meidät puhtaampaan maailmaan?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Pauniolla on ammattilaisen tiedot. Kierrätys-ismistä suuri osa on fuulaa. Jonkun pitäisi tutkia, mikä on paperisen ja muovisen ostoskassin ympäristön kuluttavuus. Olen jostain kuullut, että muovikassi olisi parempi ratkaisu (jos vain niitä pystyttäisiin keräämään oikein). Mutta lähdettä en muista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lännen media, mm.Turun Sanomat ja Aamulehti ovat kritiikittä levittäneet referaattia ilmastonmuutosta edistävän GWPF - "ajatuspajan" ja propagandisti Mikko Paunion kirjoittamaa "raporttia" muovin kierrätyksestä ja saaneet näin paljon huomiota. Onneksi huijaus on paljastunut.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kiitos. Tuossa lontoon kielisessä raportissani viittaan Hollantiin, jota mainostetaan muovin kierrätyksen mallioppilaana. Hollannin hallituksen taloudellinen tutkimuslaitos julkaisi nimittäin viime syyskuussa tutkimuksen, jossa osoitettiin, että muovin kierrätys ei toimi eikä siitä ole mitään hyötyä. Samassa yhteydessä viittasin hollantilaiseen muovin "kierrätys" sivustoon, jossa ihmeteltiin, että mitenkäs tässä nyt näin pääsi käymään. Kiinan lopetettua muovijätteen tuonnin muovipaalit kasaantuvat kierrättäjien pihoille eikä niitä polttokapasiteetin puutteen vuoksi voida myöskään polttaa.

Heikki Mäenpää

Mika Lamminpäälle ja Harri Mularille,

Totuus satuttaa, varsinkin silloin, kun se on erilainen kuin oma luulo! Mika, isot on rekat sinulla, jos koko Suomen muovit mahtuu kyytiin!

Molemmille ystäville,

Tein ystäväni kanssa vuonna 2016 lähes vuoden töitä, järjestääksemme purettavista sähköverkoista irtoavan materiaalin kierrätykseen. Meillä oli niille markkinoita, markkinoita joilla oli ja on rajallinen maksukyky.

Jätelain mukaan ENSIMMÄINEN vaihtoehto on uudelleenkäyttö samaan tarkoitukseen, se
oli meidän tarkoitukseemme. Lähetin tarjoukset kaikkien suurimpien sähkönjakelioiden hallitukselle ja muutamalle pienemmällekin, sähköpostilla, kirjeillä yhtiön viralliseen ositteeseen, (kaupparekisteri) ja joillekin jopa kirjattuna kirjeenä. Montako vastausta sain.. ei yhtään. Asia vaiettiin, Suomalaisen tavan mukaan, kuoliaaksi.

Ympäristöminisateriön kanssa kävin kirjeenvaihdon, jossa todettiin että toimintamme olisi ollut täsysin Suomen ja EU:n lakien ja direktiivien mukaista!
Itse asiaan ei ministeriö kuitenkaan halunnut puuttua.

Purettavista verkoista, ja muista purkukohteista, irtoaa vuosittain n.430.000 tonnia painekyylästtetyä puuta, joista suurin osa sisältää arseenia, vesiliukoista karsinogeenista myrkkyä. Myrkky siis pystyy kulkeutumaan veden mukana myös kaloihin ja niin edelleen...

Lähes kaikki painekyllästetty puu kulkeutuu Demolitelle Hämeenlinnaan tai Ekokemille Riihimäelle. Vain Mustankorkeella Jyväskylässä on oikeus haudata 2500 tonnia maahan!!! (On kuulema sellainen monttu josta vesi ei valu minnekkään, eikä ikinä täyty, vaikka onkin jo muutaman miljoonan vuotta keräilly vesiä!)

Demolite pystyy vain murskaamaan puun, Ekokemillä oli (On?) lupa polttaa 40.000 tn/v.

Demolite ilmoitti aikaisemmin toimittavansa osan Saksaan voimalaitokselle poltettavaksi. Tarkistuksemme mukaan kyseessä oli erään Europan suurimman parketti- ja huonekalutehtaan voimalaitos. Heidän parkettiaan löytyi markkinoilta Suomessakin, se on sitä vihertävää.

Tullitilastoja ei löydy, koska Suomella ei ole käytössään painekyllästetyllä puulla tullikoodia, mikä sinänsä on ymmärrettävää, suurista sähköpylväiden vientimääristä johtuen. Ne menee ulos normaalin puutavaran koodilla. Eu on kyllä Suomea tästä huomauttanut.

Demolite Oy:n, jonka omistaa Kestopuuteollisuus ry, ympäristölupa oli katkolla vuonna 2017. Hämeenlinnan kaupungin ympäristölautakunta ei antanut lausuntoa asiasta lupahakemuksen uudistamisen yhteydessä. Pettikö pokka?

Ry:n taloudellisen vastuun kantokyvyn jätän teidän harkintaanne, sen sanon, että puuta on pienen maatilan verran lähes 10 m:n mattona. Demoliten ympäristölupakaan sano sanakaan hulevesistä eroteltavan arseenin käsittelystä.

Kuulin kyllä, että eräs kaupunginavltuustoehdokas oli ottanut ison kasan käytettyjä pylväitä mailleen ja jakoi niitä kaiklle halukkaille, ennen vaaleja, eivät kuulema enää ollet myrkyllisiä!

Painekyllästetyn puutavaran salaisuus on, että niistä haihtuu ilmaan vuodessa noin 285.000 tonnia! Pidelkää siis lujasti kiinni puutavarastanne!

Sitten kaapelit jotka oavt suurelta osin muovipäällysteisiä. Ne menevät romukauppiaille, jotka toimittavat ilmeisesti lähes kaiken Kuusankoski Oy.Lle kuorittavaksi ja sulatettavaksi. Muovit mahdoillisesti uusiokäytöön, mutta metallit sulatetaan, kahteen kertaan, ennen kun ne päätyvät uusiksi kaapeleiksi tai muiksi tuotteiksi. Järkevää ja energiatehokasta, eikö vain?

Entä meidän vaihtoehto? Uusiokäyttöön soveltumattomat olisi eroteltu ja toimittetu poltoon tai kierrätysmateriaaliksi. Se osa, joka olisi soveltunyt uusiokäyttöön olsi mennyt siihen tarkoitukseen, lähes kaikki alueille, josta infra on tuhoutunut sodan seurauksena. Samoille alueille, joiden entiset asukkaat ovat nyt suuri päänsärky EU:lle ja Merkelille eritytisesti.

Mietippä itse, minkalainen on 1.000.000 asukkaan yhdyskunta, jolla ei ole sähköä, saatikka sähkövekkoa, joka heillä ennen oli!

Kaikki nuo tuotteet vapautuivat Suomessa käytöstä, koska meille rakennetaan säävarmaa...

Itse opin tästä, tai oikeammin sain vain lisävarmistuksen sille, että Suomen lait on tarkoitettu palvelemaan vain pörssiyhtiöitä, ei kansalaisia, vaikka meillä puhutaankin korulausein kansanvallasta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Poistin Mularin asiattoman kommentin ja sen myötä meni eräitä asiallisia pesuveden mukana. Kiitän näitä asiallisia kommentoijia kuitenkin ja valitan, että jouduin poistamaan Mularin. Täytyy laittaa hänelle kommentointikielto myös.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aika hyvin pantu: "Raportin kirjoittaja Mikko Paunio puolestaan on epidemiologian dosentti. Se on lääketieteen ala, joka tutkii tautien levinneisyyttä ihmisissä. Hänen tieteellinen asiantuntemuksensa ei liity muoviin ja valtameriin mitenkään. Tässä aihepiirissä epidemiologia lisää uskottavuutta yhtä paljon kuin teologia tai musiikkitiede lisäisi."

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuuti...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mika Lamminpää, Stay tuned :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, tottakai. On hauskaa katsoa kun lääkäri taistelee tuulimyllyjä vastaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Lännen Median minun suuhuni laitettu väite levisi moniin firman lehtiin mm. Lapin Kansaan, jonka mukaan Kiina edelleen toisi muovijätettä EU:sta (https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/jos-laitat-muovi...), vaikka alkuperäisen Lontoossa julkaistun raporttini kärki oli, että Kiinan lopetettua muovijätteen tuonnin, maailman kierrätysbisnes on joutunut kaaokseen (https://www.thegwpf.org/new-report-recycling-plast...). "

Tätä täysin tietoisesti, manipulointimielessä tehtyä, törkeää vääristelyä vallanpitäjiä nuoleskelevat mediat harrastavat laajemminkin, mutta syyttävät vaihtoehtomedioita ja kansalaisjournalisteja valeuutisista.

Onko oikaisu/valitus tapaustasi koskevaan valeuutiseen laitettu vireille?

Oheinen esimerkki ei ole tämän blogin aihetta koskeva, mutta kertoo minkälaisen mittakaavan voi saada tahallaan väärin ymmärretty pakina, josta tehty uutinen vahingoitti monin tavoin suomikuvaa ja ennenkaikkea pakinan kirjoittaja joitui hirvittävään mediamyrskyn silmään ja vastuullinen pääsi kuin koira veräjästä. http://elina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103187-tsuhn...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset