MikkoPaunio

Ison Britannian Audit Office: "muovinkierrätys saastuttaa meret"

OLEN KLO 3 TÄNÄÄN BBC:LLÄ (Pohjois-Irlanti) SUORASSA LÄHETYKSESSÄ KESKUSTELEMASSA AIHEESTA.

Ison Britannian Audit Office, joka vastannee meidän valtion talouden tarkastusvirastoa, tuli nyt samaan päätelmään kuin minä.http://www.thegwpf.org/new-report-recycling-plastic-waste-is-making-ocean-litter-worse/ http://www.telegraph.co.uk/news/2018/07/22/uk-recycling-system-open-fraud-error-watchdog-warns/

"It is feared that an increasing proportion of waste set aside for recycling is now being thrown into the sea."

Audit Office myös ilmoitti, että EU:n säätelemää muovinkierrätyspolitiikkaa käyttävät hyväksi rikolliset, jotka kahmivat julkista rahaa sekä kuluttajahinnoissa maksettavia ylimääriä (esim. EU:n pakkausten tuottajavastuujärjestelmä) ja lopulta rahat saatuaan dumppaavat muovit mereen.

Meilläkin kliintekhuijarit eli kaverikapitalistit niin energia- kuin jätehuollossa saavat rauhassa nyysiä liiveihinsä meidän veronmaksajien ja kuluttajien fyrkat julkisen sanan hurratessa kestävää kehitystä joka käänteessä, vaikka orankutankien metsät on hävitetty liikenteen biopolttoaineille ja maissin kylväalasta 50 % menee autoille USA:ssa ja USA:n ja Euroopan metsät poltetaan Euroopan biovoimaloissa.

Toisin kuin vihreä älämölötwiittikuoro ja sen perään Suomen julkinen sana väittivät, myös me olemme vastuussa kiertotalousutopian aiheuttamasta merien roskaantumisesta, koska EU:lla 100 % mandaatti säädellä näitä asioita.

En ole kuullut esimerkiksi ympäristöasioista kiinnostuneen Sirpa pH Pietikäisen (kok) puuttuvan EU:n köyhiin maihin ja lopulta meriin tapahtuvan muoviroskadumppaukseen, vaikka valtamerien muoviroska on nostettu maailman ympäristöpolitiikan keskiöön niin YK:ssa kuin G7-maiden edellisessä huippukokouksessa.

Missä Greenpeace ja WWF?? Huhuu??? Missä arkkipiispa ja muut charlataanit luuraavat???  Missä Hanna Sarkkisen (vas) tapaiset nuoret naispoliitikot??? Missä älämölötwiittikuoro satuhassit ja heidihautalat???

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

NAO ei kuitenkaan esitä muovijätteen polttamista vaan kierrättämisen tehostamista:
"“If the UK wants to play its part in fully tackling the impacts of waste and pollution, a tighter grip on packaging recycling is needed. Twenty years ago, the government set up a complex system to subsidise packaging recycling, which appears to have evolved into a comfortable way of meeting targets without addressing the fundamental issues. The government should have a much better understanding of the difference this system makes and a better handle on the risks associated with so much packaging waste being recycled overseas.”

Amyas Morse, the head of the NAO, 23 July 2018"
https://www.nao.org.uk/press-release/the-packaging...
https://www.nao.org.uk/report/the-packaging-recycl...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

NAO ei ole poliittinen orgaani eikä se voi ottaa isoa kantaa polttoon. Sain äsken tuta BBC:n keskusteluohjelmassa, että Isossa Britanniassa toisin kuin Skandinaviassa poltto on edelleen tunteita herättävä asia.

Joo kaikki ovat hokeneet tuota kierrätyksen tehostamista, mutta kun se ei onnistu niin se ei onnistu. Se että jätevirrasta tavalla tai toisella erotetaan muovia ei ole kierrättämistä.

Yhdyskuntajätteeseen joutunut muovi on niin heterogeenista ja likaista että sen kierrätys ei onnistu. Saatetaan sitä joku pieni määrä saada erotettua joko syntypaikoilla, aluekeräyspisteissä tai MBT-laitoksissa, mutta siitä on vielä pitkä askel kierrätykseen. Suurin osa tästä joudutaan likaisuuden vuoksi polttamaan ja jokaista tuotettua huonolaatuista tonnia kohti joudutaan käyttämään kolme tonnia vettä ja tämän pesun jälkeen joudutaan vielä suurella energialla kuivaamaan ja silti jää niin paljon epäpuhtauksia, että käyttökohteet ovat hyvin rajallisete.

Sitten vielä tämän raportin http://www.syke.fi/download/noname/%7B5903968F-2B4... lopusta voit tarkastaa, kuinka EU:n vasen käsi ei tiedä mitä oikea käsi tekee sillä EU tehnyt massiiviset lainsäädännölliset esteet kierrätystä vastaan. Nämä esteet vain kasvavat, koska ympäristölainsäädäntö vain tiukkenee. terveisin Mikko Paunio

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset