MikkoPaunio

Valokuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää

  • Valokuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää

JULKAISEN TÄMÄN ERITTÄIN SUOSITUN JA JAETUN BLOGIN UUDELLEEN, KOSKA TOUKO AALTO ON SYYTTÄNYT OIKEUDEN PÄÄTÖKSIIN POHJAAVIA PAKKOPALAUTUKSIA NATSILAISIKSI. HÄN EI ILMEISESTI TUNNE OMAN IDEOLOGISEN KOTINSA JUURIA. OLEN MYÖS PÄIVITTÄNYT BLOGIN LOPPUOSAA LIITTYEN KUVASSA NÄKYVÄN RAUHANAKTIVISMIN IKONIN PETRA KELLYN SURMAN EPÄSELVYYKSIIN

Saksan Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit.

Heillä oli runsaasti yhteisiä tavoitteita: antiamerikkalaisuus, ydinvoiman vastaisuus, antikonsumerismi, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen "tiede", kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta ym. ym.

Oheisessa kuvassa on Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto: Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Haussleiter kumppaneineen (useat heistä olivat antroposofiaan eli Rudolph Steinerin mystiikkaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin suojatteja) olivat edellisenä vuonna itse asiassa perustaneet jo ensimmäisen vihreän puolueen Saksaan.

Rajoitettu skandaali puhkesi 1980 Der Spiegel-lehden paljastettua Haussleiterin edesottamukset, että myös sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä.

Tämän lopulta Spiegel-skandaalin myötä pitkin hampain Saksan vihreistä ulosheitetyn porukan merkitys puolueen linjauksille oli hyvin suuri:

August Haussleiter vanhana lehtimiehenä oli tuolloin ja myös paljastumisensa jälkeen pitkään vihreiden viikkolehden päätoimittaja. Hänen kynästään myös syntyi Offenbachissa vihreiden maailmanlaajuiset neljä ohjelmallista pilaria, joista yksi on väkivallattomuus! Nämä Haussleiterin kynästä syntyneet ohjelmalliset pilarit näkyvät valokuvassa lähes kokonaisuudessaan!

Hän oli vielä 1987 Saksan vihreiden edustajana Baijerin osavaltioparlamentissa ja hänellä oli pitkään virallisia toimeksiantoja puolueen sisällä mm. sovittelutehtäviä liittyen vihreille vaikeaan kysymykseen puheenjohtajien kierrättämisestä.

Petra Kelly oli rauhanliikkeen ikoneja. Hän menehtyi väkivaltaisesti noin 10 vuotta myöhemmin aviomiehensä ammuttua Kellyn. Kellyn aviomies oli Bundeswehrin evp kenraali Gert Bastian, joka oli siirtynyt rauhanliikkeeseen keskimatkan ydinohjusdebatin aikana. Murha-aamuna Gert Bastian oli Rupert Darwall'n hiljattain julkaistun kirjan Vihreä Tyrannia (Green Tyranny) mukaan saanut soiton Vihreiden liittopäiväedustajien ryhmästä. Bastianille oli kerrottu tuona aamuna, että hän oli paljastunut Itä-Saksan turvallisuuspalvelun (STASI) agentiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tätä nyt on täällä jauhettu lähes joka blogissa, olet myöhässä.

Ja mitään merkitystä sillä ei ole tänä päivänä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ritalan mielestä ainoastaan persuilla on merkitystä tänä päivänä ja on tavallaan oikeassa.

Pekka Iiskonmaki

#3
Valitettavasti persuihin on liittynyt näitä ritaloita.

Heidän paikkansa olisi demareissa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Valokuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa....

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eipä tietenkään sinun mielestäsi. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti ja Ohisalonkin olisi pitänyt "tietää" omat juurensa, ennen kuin alkaa natsittelemaan muita ihmisiä.
Hienoa kun Mikko Paunio pani tämän blogin tänne, niin sellaisetkin voivat lukea joilta se on mennyt ohitse.
Mahtanee sinulla olla huono olla, kun mitään positiivista et ikinä saa aikaiseksi, aina vaan erilaisia mollauksia. Sääli, sillä elämä on elämistä ei narisemista varten.

Pekka Iiskonmaki

DDR:n luomus elää ja voi hyvin jälkikommunistisessa Suomessa.

Kekkonen piiskasi koiransa hyvin.

Pekka Iiskonmaki

Mikko kirjoittaa nasevia plogeja. Mikko on myös älykäs.

Jotenkin outoa, että Mikko on demari.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Demareilla sanottiin aikoinaan olevan katto korkealla ja seinät leveällä. Reilusti oikeistodemareiksi tunnustautuvia on viime vuosina parhaiden edustanut Lasse Lehtinen. En saa blogisti Pauniosta vasemmistodemaria mielikuviini.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olihan Väinö Tannerkin aikoinaan demari. Niin että poikkeuksia on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Demareilla on aivan arvostettava menneisyys. Se on monesti toiminut vakauttavana tekijänä Suomen politiikassa ja siellä on ollut useampiakin arvostettavia poliitikkoja. Näistä tuoreemmista voisi nostaa esiin vaikka Raimo Sailaksen ja aikaisemmista sukupolvista ne ansiokkaat Väinöt, Tannerin ja Voionmaan. Siksipä puolueen nykyisen alennustilan näkeminen onkin niin murheellista.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Aika pitkälle samaa mieltä, mutta Sailaksen suhteen olen ymmälläni. Hänhän on näitä alarmistisia kolumneja ilmastosta kirjoitellut viimeiset vuodet.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #22

Nähdäkseni ei lainkaan huono talouspoliitikko.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä, jokaisella veronmaksajien kustantamalla tuulimyllyllä maapallon ilmasto viilenee pari astetta ja anemaksuilla tulee jo jääkausi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Arvostettava menneisyys, vakauttava tekijä ...
(vrt. kevät 1918)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

On totta, että en enää tunnista nykyistä SDP:tä siksi puolueeksi, johon 1977 liityin. On käynyt samoin kuin kaikkialla Euroopassa ääriainekset ja islamistien kanssa flirttailevat ymmärtämättömät aktivistit ovat puolueen saaneet haltuunsa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Faktoja on aina hyvä esittää. Kun muinoin arvelin Vihreiden olevan Suomen fasistisin puolue, en ollut tietoinen fasistien ratkaisevasta roolista puolueen perustamisessa Saksassa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Suomihan on siitä erikoinen maa, että ainoana Euroopa maana tällä oli vahva stalinisinen kommunismi kun muualla oli eurokommunismi. Nyt yliopistojen tytöt meuhkaavat entisen Itä-Saksan turvallisuuspalvelun kehittämän hörhöliikkeen perään kun muualla Euroopassa on huomattu sen typeryys ja onttous. Mikä lienee seuraavaksi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Vihreitä on helppo haukkua.

Harmillisesti kun katsoo näitä suomen puolueita niin noin niinkuin täysipäisen ihmisen mielestä ne on kyllä kaikki aika pa5koja.

Kai se vika se kun on niin paljon niitä ideologioita. Vastahan sitä Iso Rähinä 2:ssa ideologiat riiteli ja jos tuosta nyt voittajia haluaa etsiä niin mikään ideologia se ei ainakaan ole.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei mitään merkittävää, tämä on taas näitä Paunion ja siipiveikkojen menneisyyteen juuttuneita paranoiakohtauksia.

Suurin osa Vihreiden aktiiveista ja peruskannattajista on syntynyt -80 ja -90 -lukujen aikana. Jotkut Kekkosen aikaiset hömppäjutut eivät heitä hetkauta. Eivät kyllä minuakaan, setäikäistå vihreää. Nämä psykoottiset valheet ja juoponhoureet on niin moneen kertaan nähty.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Esa on muistaakseni Steiner-koulun opettaja Vantaalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esa on muistaakseni Steiner-koulun opettaja Vantaalla."

Ei kyllä uskoisi opettajaksi törkypuheidensa takia, onko jonkin tarkkisluokan opettaja ja saanut vaikutteita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #16

Olisikohan niin, että hän voi sanoa vääräuskoisista miten rumasti tahansa, eikä siinä ole silti mitään väärää?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #17

Hyvin sanottu. Siitä on juuri kysymys. Dehumanisoinnista.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

"Nämä psykoottiset valheet ja juoponhoureet on niin moneen kertaan nähty."

Koetko, että tämä argumenttisi on asiallinen?

Mietitkö, mitä tuo lause kertoo itsestäsi?

Ainakin se tekee tyhjäksi sen väitteesi, että minun kirjoitukseni eivät vihreää kaaderistoa tai sinua "setäikäistä vihreää" hetkauta.

Olen laittanut ehdoksi osallistumiselle tässä blogissa käytävässä keskustelussa sen, että argumentoinnin pitäisi olla asiallista.

Kerro nyt mikä jutussani oli psykoottista valhetta tai juopon houretta? Nyt olet sen velkaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Mäkinen viestii kovin viholliskuvallisesti, etten sanoisi vähän fasistisesti. Ikäänkuin olisi hänen yli-ihmisluokkansa ja sitten me ali-ihmiset.

Ehdotan, että kestät faktat kuin mies, etkä ala suotta itkemään.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Älkäähän nyt. Esa Mäkinen on sentään Sipoon Vihreiden puheenjohtaja. Ministeriainesta myös.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

Onvai? Sehän sitten selittääkin tyylilajin. Arvaten oikeasti ihan mukava mies.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sehän siinä juuri onkin että ovat liian nuoria, eivätkä ole tainneet lukea historiaansakaan. Mennä tohotetaan vaan ilmastohumppaa ja natsitellaan ja trollitellaan ihmisiä. Vihreitten puolueen kokoonpanossa loistaa myöskin miesvihamielisyys, varsinkin vannhempia miehiä kohtaan. Tuttuni, 50 vuotias miehenköriläs oli vihreissä ja savustettiin ulos, ikärasismin takia. Kuitenkin ollaan rakastavinaan ja syleillään koko maailman ihmisiä ja pelastetaan maapallon ilmasto siinä sivussa. Sanoisin, että noitten vihreittenkin tulisi kasvaa aikuisiksi, sillä nyt heillä on vielä nuorten elkeitä, korvantaustat märkinä eikä kokemusta nimeksikään.
Ei hyvältä näytä tuo touhu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tutkiva journalismi on journalismin ehdotonta aatelia. Monella vihreällä saattaa jäädä ”monttu auki” tätä blogia lukiessa. ”Ein Volk, ein Reich, ein Führer.”

Itse en näe kommunismin ja natsismin aatteissa muuta eroa kuin paidan värin, punainen ja musta. Kumpikin aatesuunta pyrkii ihmisen ehdottomaan alistamiseen tarpeen vaatiessa väkivaltaa käyttämällä. Moni stalinisti on löytänyt uuden poliittisen kodin vihreistä, jossa voivat vaivihkaa tuoda esille vanhaa aatetta.

Vihreät on hyvä pitää Valtioneuvoston ovien ulkopuolella. Tämän jo tämä Pennasen episodi tukijoukkoineen osoittaa. ”Vihreä korkki” ponnahti pintaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Hyvää pohdintaa Jukka. Tämän vihreän narratiivin vaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna siihen, mitä stalkut saivat aikaan. Tuo toteamuksesi heidän pitämiseksi Valtioneuvoston ulkopuolella on tärkeä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tiedämme kaikki, että Touko Aalto on varmin ehdokas seuraavan hallituksen ministeriksi. Monet poliittiset vaikuttajat näkevät ainoaksi mahdollisuudekseen pyrkiä kampittamaan. Mutta tämä oli kyllä sangen säälittävä yritys.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi vihreät häpeävät natsimenneisyyttään?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei pitäisi. Natsit arvosti ympäristöä ja luontoa.

Tosiasiassa kansanmurha ei myöskään kuulunut ideologiaan eikä sitä ajatusta sillä myyty kansalle. Tuo oli aika pitkälti seurausta siitä kun yks sekaisin oleva diktaattori halusi vallata Neuvostoliiton.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Kyllä juutalaisista eroon pääseminen tavalla tai toisella oli jo 20-luvulla Hitlerin agendassa. Mutta vihreä hän oli siinä mielessä, että noudatti likipitäen vegaaniruokavaliota. Terveitä elintapoja arvosti enemmän kuin keskiarvovihreä, kun ei polttanut tupakkaa eikä käyttänyt alkoholia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

Juu, tarkoitus oli päästä eroon. Hätistää pois ja siirrättää.

Mutta kun oli se pakkomielle vallata Neuvostoliitto. Kenraalit tuumaili ja totesi, että ne tekee just saman tempun mitä Napoleonin aikana, eli käyttävät poltetun maan taktiikkaa ja kaikki hävitetään. Ja niin kävikin. Siviiliväestö jäi sotatoimissa taakse mutta kaikki resurssit hävitettiin ja pellot tuleen.

Ja kun sodankäynti koostuu paljonkin logistiikasta, sitten laskeskelivat ja tuumailivat, että tämä ei toimi mitenkään koska ruoka ei riitä. Miljoonia ihmisiä jää ilman ruokaa ja se nyt tiedetään että ihmiset syövät nälissään viime kädessä vaikka toisiaan.

Tämä oli olennainen syy käynnistää kansanmurha. Armeijoiden etujoukkojen perässä tuli takana kuolemanpartiot. Juutalaisia oli demonisoitu vuosikausia mutta aikataulu juutalaisten pakkosiirrätykselle meni mahdottomaksi koska oli pakkomielle siihen Neuvostoliittoon hyökkäämiselle. Tämä käynnisti kansanmurhan.

Alempiarvoisiksi luokitellut ammuttiin monttuihin ja sitten alettiin siirtämään tätä varten perustettuihin laitoksiin ja keskeinen tarkoitus oli hävittää jotta ruoka riittää armeijalle ja siviiliväestölle.

Samaa efektiä tapahtui myös Neuvostoliiton puolella. Siellä sitten tapettiin vankiloiden asukkaat kun ei tiedetty mitä niille voisi tehdä.

Natsitkin olivat ihmisiä, kansanmurha tuolla tavalla ei varsinaisesti ollut poliittinen suunnitelma vaan se oli sotasuunnitelma mikä oli välttämätöntä järjettömän Neuvostoliittoon hyökkäämisen vuoksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miten tämä "ennustus" meni noin niinku omasta mielestäsi?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eräässä toisessa puoluetoimistossa taidetaan kiittää Aaltoa ja Pennasta kaikesta tuosta omaa agendaa paljastavasta työstä, jota he ovat tehneet ja samalla kiitetään myös ko. puolueen vaalivankkurien väsymättömästä vetämisestä?

Käyttäjän PenttiValokari kuva
Pentti Valokari

Jos puolueen nimessä mainitaan joku väri, niin jostain syystä tälle Aallon johtamalle puolueelle sopisi paremmin ruskea väri. Vihreä sille sopi silloin kun vielä kuunneltiin Linkolaa ja Paloheimoa. Nyt puolue saastuttaa tämän puhtaan ja kauniin värin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset