MikkoPaunio

Humanitaarinen maahanmuutto uhkaa suomalaisten vammaisten oikeuksia

Helsingissä on vammaispalvelulain mukaisten harkinnanvaraisten avustusten määrä maahanmuuttotulvan myötä romahtanut 60 % . Näin jaettavan rahan määrä on nyt vain noin 700 000 euron luokkaa vuodessa. Yritimme saada näistä pienistä rahoista uuteen meille välttämättömään autoon inva-varustuksen Helsingin kaupungin maksamana, mutta hylkypäätös tuli.

Aikaisempina vuosina tällaiset avustukset meidän kaltaisessa tilanteessa ovat olleet lähes itsestään selvyyksiä. Nyt väännetään todella tiukkaan siitä, onko "auton tarve jokapäiväistä tai melkein jokapäiväistä" ja tehtaillaan oikaisupyyntöjä.

Perheemme asuu kivalla hyvällä omakotiasuntoalueella Itä-Helsingissä, mutta on karvaasti joutunut jo kokemaan humanitaarisen maahanmuuton aiheuttaman kaaoksen ja helvetin koulumaailmassa https://tuijapaunio.kotisivukone.com/blogi.html oikaisupyyntöineen, laillisuusvalvontaan liittyvine valituksineen blogeineen, vetoomuksineen, koska lapsemme liikuntavamma virheellisesti ja myöhemmin viranomaisen epäinhimillisten päätösten vuoksi esti häntä käymästä lähikoulua. 

Juuri hallituksen hyväksymän valtion talousarvioesityksen maahanmuuttoa koskevat strategiset tavoitelinjaukset alkavat sanoilla:

"Edistämme Suomen työllisyyttä ja julkistaloutta vahvistavaa huoltosuhdetta kohentavaa sekä talouden kansainvälistymistä edistävää maahanmuuttoa."

Täältä Itä-Helsingistä ja erityislapsiperheen näkökulmasta katsoen nämä sanat ovat itsepetosta.

Maahanmuuttoa koskevat budjetin momentit satoine miljoonine euroineen ja perusteluineen ovat sekavaa luettavaa ja yleiskuvan saaminen monen ministeriön toimivaltaan kuuluvan maahanmuuton kustannuksista, on lähes mahdotonta. Ne eivät tietenkään edes täysimääräisesti selviä valtion budjettikirjasta, koska kunnat ovat vastuussa palvelutuotannosta. Lisäksi tulevat kansantaloudelliset näkökulmat, joita valtion ekonomistien olisi pitänyt alkaa työstää todenteolla jo vuosia sitten. Ilman poliittista toimeksiantoa tällaisia tutkimuksia ja selvityksiä on mahdoton tehdä.

Suomessa ei ole tehty kuin pieniä virallisia yrityksiä tarkastella maahanmuuton kustannuksia kapeista näkövinkkeleistä esim. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/160436 (s. 32 eteenpäin). 

En rasita lukijaa loputtomilla budjettikirjan numeroilla, vaan annan kaksi toisiinsa liittyvää parametriä tai näkökulmaa, jotka vastaan sanomattomasti osoittaa, että valtion budjettikirjan maahanmuuttopolitiikan strateginen peruslinjaus on itsepetosta:

1)  Helsingissä jaettava toimeentulotuki on noussut 2017 165 miljoonaan euroaan ja sen osuus koko maassa jaettavasta toimeentulotuesta oli vuonna 2016 22 %, kun Helsingin osuus koko väestöstä on vain 11.4 %.

Osuus on siis kaksinkertainen, vaikka väestö on nuorempaa Helsingissä ja työllistymisen mahdollisuudet ovat hyvät verrattuna moniin muihin alueisiin verrattuna.

2) Täysin vailla tuloja olevat kotitaloudet ovat voimakkaasti lisääntyneet 2013 lähtien maahanmuuttotulvan myötä 20 000:sta 47 000:een vuonna 2017 ja nämä ruokakunnat ovat voimakkaasti painottuneet pääkaupunkiseudulle. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229364-lehti-jo-47-000-kotitaloutta-suomessa-ei-mitaan-muita-tuloja-kuin-tuet

Anekdotaaliset arkipäivän parametrit kertovat myös karua kieltänsä Helsingissä. Vain puolet julkisessa liikenteessä liputta matkustamisesta annetuista maksumääräyksistä kyetään perimään. Merkittävä osa kaupungin apteekkien ja optikkojen asioinnista tapahtuu maksusitoumuksilla.

Meillä on nopeasti kasvava jo suuri ihmisjoukko, jolla ei ole lainkaan tuloja, mutta heillä on tasavertaiset mahdollisuudet selvitä arjesta toimeentulotuen ja ilmaisten palveluiden vuoksi. Ne tekevät elämästä hyvin helppoa verrattuna lähtömaihin. Tietoa tällaisesta merkillisestä asiaintilasta on myös tehokkaasti levinnyt maamme rajojen ulkopuolelle ja budjettikirjan oletus onkin, että kieltä taitamattomien ulkomaalaisten tulva jatkuu noin 20 000 henkilön vuosivauhdilla.

Vaikka Helsingissä toimeentulotuen taso on jo lähtökohtaisesti ollut erittäin korkealla tasolla, eikä voimakkaasta noususuhdanteesta huolimatta ole laskussa vaan nousussa, toimeentulotukeen kohdistuu nyt erityisiä lisäpaineita Helsingissä:

Helsingin maksamalla toimeentulotuella joudutaan paikkaamaan KELA:n asumistukea kaupungin ostaessa palveluita yksityisiltä vuokramarkkinoilta, jotta "omiensa luo" Helsinkiin muuttava tuloton ulkomaalaisväestö saisi - usein ohi suomalaisten (?) -  katon päänsä päälle.

KELA:n maksama yli miljardiin valtion budjetissa paisunut asumistuki ei siis riitä kattamaan kustannuksia Helsingissä, kun työssä käymättömille ulkomaalaisille vuokrataan asuntoja vapailta markkinoilta.      

Palatkaamme nyt vielä hetkeksi vammaispalvelulain harkinnanvaraisiin tukiin. Niitä on siis leikattu jyrkästi, vaikka huomaamme käyttäessämme yhteiskunnan tarjoamia lapsemme kipeästi tarvitsemia palveluita, että ulkomaalaistulva näkyy myös vammaispalveluiden käytössä.

UIkomailla tiedetään myös, että erityislapset saavat tai ovat ennen humanitaarista maahanmuuttotulvaa saaneet kohtuulliset palvelut. Näppituntumalla ulkomailta tulleiden erityislasten määrä on huomattavasti suurempi näissä palvelupisteissä kuin ulkomaalaisten osuus Suomessa. Joudumme näin käytännössä taistelemaan ei vain pienenevistä määrärahoista vaan myös viranomaisten ajasta suurenevan määrän vertaisperheiden kanssa, joista monet ovat ulkomaalaistaustaisia. 

Käytännön kokemuksemme olivat näin karut, kun anoimme invavarustusta uuteen autoon. Meidän sosiaalityöntekijämme ei saapunut itse sopimaansa kotikäyntiin eikä useista yrityksistä (jopa kirjallinen yhteydenotto pyyntö jätettiin toimistoon sosiaalitoimiston vahtimestarin opastuksella) huolimatta ottanut yhteyttä meihin, jotta olisimme voineet selostaa perheen tilanteen.

Emme voi välttyä ajattelemasta, että kivalla suomalaisten asuttamalla itähelsinkiläisellä alueella asuva keskiluokkainen perhe ei ole tasavertaisessa asemassa tänne tulevien ulkomaalaisten kanssa, kun ulkomaalaisten jokainen lappu ja lippu on täytettävä tulkkiarmeijan ja kiireisten sosiaalityötekijöiden priorisoidessa täysin avuttomien ihmisten elämää meidän elämäntilanteen kustannuksella.

Käynti Lähi-Itäkeskuksen KELA-toimistossa on muuten hyvin eksoottinen kokemus, jossa tulkkiarmeijat palvelevat sekalaista seurakuntaa meidän suomalaisten seuratessa hoomoilasena vierestä kasvavaa osattomuutta ja ei-yhteisöllisyyttä tuntien vartijoiden ylläpitäessä turvallisuutta. 

Nyt Helsingissä pihistetään jo nuoristotoimesta ja uimarantojen valvonnasta päivän uutisten mukaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö emerituskansliapäällikkö ja SATA-komitean puheenjohtaja Markku Lehto esitti Kanava lehden 2016 ensimmäisessä numerossa, että hallituksen pitäisi asettaa laajapohjainen asiantuntijakomitea selvittämään maahanmuuton kustannukset ja nykylinajusten  hyväksyttävyys.

Hän totesi kirjoituksessa, että jokaisella maalla on oikeus määritellä maahanmuuttopolitiikan suunta ja säädellä sitä omien tarpeidensa mukaan. Itse väittäisin, että tilanne vaatii komitean asettamista jo laillisuuden ja valtion turvallisuuden näkökulmista.

Totuusmedia toistuvasti haluaa lannistaa suomalaisia ja välittää mieluusti sellaista väärää mielikuvaa, että jäsenyytemme EU:ssa estää meitä tekemästä itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. EU:n perustamissopimuksen mukaan jäsenvaltiot ovat lähes suvereeneja määrittelemään maahanmuuttopolitiikkaa. EU:lla on vain vähän toimivaltaa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, joka liittyy perheen yhdistämisiin.

Näin vammaisen lapsen näkökulmasta toivon hartaasti, että tällainen komitea perustetaan seuraavaan hallituksen ensi töinä osana maahanmuuttoon pureutuvaa hallituksen kärkihanketta.

Ruotsissa laitettiin ihmisten suut suppuun vuosikymmenet, eikä maahanmuuttokritiikkiä sallittu ja seuraukset ovat olleet katastrofaaliset. Tervehdin pääministeri Juha Sipilän tämän aamuista YLE:n  TV1:ssä antamaa voimakasta lausuntoa, jossa hän totesi, että sananvapaus on maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä turvattava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Vasemmisto on kertonut meille jo vuosia, että köyhät eivät ole vastakkain, ja maahanmuuttajien auttaminen ei ole keneltäkään pois.

Kyseessä on tietenkin valhe. Tottakai köyhät ovat vastakkain kun jaetaan julkista rahaa. Kun tässä nyt maahanmuuttoviraston virkamiesten toiminta asetetaan "puolueettoman" tutkimuksen alaiseksi, mitä jos tehtäisiin se sama KELA:n ja soskun virkamiehille?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>. Tottakai köyhät ovat vastakkain kun jaetaan julkista rahaa. ...

ooo

hhmm......kuinka niin tottakai. Kuka käskee laittaa köyhät vastakkain. Voitais kokeilla vaikkapa asehankinnat ja köyhät vastakkain.

Asehankinnoista ohut siivu ja tuhannet saisivat avun. Yli 70 vuotta pyssyt ovat saaneet ruostua varikoilla

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sananvapaus on itselleni tärkeä. Siinä mielessä Sipilän IMHO osin vilpillinenkin sanailu on ihan ok. Tai ehkä mies on aidosti viisastunut - mistäs sitä tietää. Luultavasti hän silti vain etsii uusia äänestäjiä kepulle (tällä kertaa maahanmuuton kautta), joka todellakin tuntuu pettävän lähes aina.

Sipilä ei ole täysin tyhmä. Kyselyistä on hän tai avustajansa nähneet mitä mieltä suomalaiset keskimäärin ovat liiallisesta maahanmuutosta lähes puoluekannasta riippumatta, vaikka toki aidosti hädänalaisia haluavatkin monet auttaa. Nyt puhuvat kepulaiset yhtäkkiä heikompiosaisten puolesta ja maahanmuuttokantoihin on tullut vaalien johdosta käännöstä. Fiksuahan tuo on kannatuksen maksimoimisen kannalta, mutta kuka tuota uskoo.

Vammaispalveluista tinkiminen on todella valitettavaa ja mieluummin sinne olisi pitänyt saada enemmän rahaa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Nollasummapeliä.....joku saa ja joltakin leikataan

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kuinka monta kertaa olen kysynyt vasemmiston edustajilta, kokoomuslaiset mukaan lukien, miten tämä elintasosiirtolaisuus rahoitetaan; leikataanko ja mistä vai lainataanko lisää?

En saa järkevää vastausta.

No Paunio kertoo tässä mistä ainakin on leikattu. Kaikista heikoimmilta viedään koska heillä (punavihreät) on "Unelma"

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo ideat ovat tärkeämpiä kuin ihmiset niin se on ainak äärivasemmalla ollut.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5
>....miten tämä elintasosiirtolaisuus rahoitetaan....

ooo

..... niinkuin muukin; verorahoista. Massoilla on rahat, ei paljoa yhdellä, mutta yhteisesti koottuna miljardeja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Valtionveroa maksaa suunnilleen 2,5 miljoonaa kansalaista. Esimerkiksi 2,5 miljardin kerääminen tarkoittaa keskimäärin 1 000 euron perimistä/nenä. Ei se enää mikään ihan pikkusumma ole.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #17

#17

Niin ....... mutta tuskin Suomi milloinkaan kaatuu avuntarvitsijoiden auttamiseen

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #21

Joo mutta me jäämme vaille inva-auton varustusta joka oli ennen automaatio. Heikoimmat jäävät jalkoihin tällaista politiikkaa tehtäessä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #22

#22

niin..... tuskin he jäävät jalkoihin, paitsi jos jätetään.

Valtion tulot ovat n 55 000 000 000 €. Siitä riittää Inva- autoihin.
Olisi pidettävä ihminen etusijalla, koneet, organisaatiot, laitokset sun muut taka- alalla.
Sitten täytyisi etsiä sellainen valtiomies, nuorista se kyllä löytyisi,
joka uskaltaa, mahdollisesta suosion menetyksestä huolimatta, puhua kerskakulutuksesta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

Kuten hyvin tiedetään, ilmaispalvelujen kysynnälle ei ole ylärajaa, eteenkään sillon, jos kyse on niistä, jotka käyttävät turvapaikkasysteemiä elatusautomaattina.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Humanitaarinen maahanmuutto uhkaa suomalaisten vammaisten oikeuksia"

Järkyttävää natsipropagandaa. Älä usko tuollaiseen. Todellisuudessa kapitalistien voittojen maksimoiminen on se "pyhä lehmä", joka uhkaa meidän kaikkien (99%) oikeuksia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Helsingissä on vammaispalvelulain mukaisten harkinnanvaraisten avustusten määrä maahanmuuttotulvan myötä romahtanut 60 %
...............

Perustele miksi ne ovat romahtaneet juuri edellä mainitusta syystä?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Eiköhän ne tulleet aika hyvin tuossa perusteltua.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#9 & 13

Tähän teidän kanssa törmää aina. Kun kulutamme enemmän kuin tuotamme, niin on vain kaksi mahdollisuutta niin kuin edellä esitin; lainata lisää tai leikata.

Jos maahanmuuton kustannukset nousevat radikaalisti, niin ei tarvitse olla kummoinen Sherlock, että osaa päätellä itsekin asioita. Teille punavihreille tämä on vain aina yhtä vaikeaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
Jos maahanmuuton kustannukset nousevat radikaalisti, niin ei tarvitse olla kummoinen Sherlock, että osaa päätellä itsekin asioita. Teille punavihreille tämä on vain aina yhtä vaikeaa.
.............

Ei täällä kukaan nälkään kuole vaikka me oman osan hoidamme ihmisten auttamisessa.

Enkä ole minkään sortin punavihreä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #18

"Ei täällä kukaan nälkään kuole vaikka me oman osan hoidamme ihmisten auttamisessa."

Eli toimimme KV-Kelana näille nuorille miehille omien vanhustemme, Paunion mainitsimien vammaisten, koulutuksen jne kustannuksella? Vain ääliö ajattelee noin.

Siksi sinulla pää alaspäin. Se toinen ruumiinneste valuu tyhjiöön.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

#19
Eli toimimme KV-Kelana näille nuorille miehille omien vanhustemme, Paunion mainitsimien vammaisten, koulutuksen jne kustannuksella? Vain ääliö ajattelee noin.
............

Ei toki. Ne auttavat joilla on varaa auttaa. Näin se menee jos asia hoidetaan moraalisesti.

Miksi sinulla on tarve loukata henkilökohtaisesti kanssa keskustelijaa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #20

"Ei toki. Ne auttavat joilla on varaa auttaa."

Ei oikeastaan, mikäli se "vara auttaa" otetaan esim. vammaisilta tai muilta heikompiosaisilta - kuten se tietenkin otetaan, kun tiedetään ettei esim. yritystukia olla lakkauttamassa tai poliitikkojen/lobbareiden omia kiva-kiva propellihankkeitaan olla lakkauttamassa (saavat niistä massiakin)... Niistä katsos eivät useimmat poliitikot ole valmiita joustamaan eli heikoimmat yleensä joustavat - vaalipuheet sitten erikseen ja erilaiset "korotukset", jotka otetaan takaisin korkojen kanssa muita teitä.

Ymmärrän että jopa Suomeen saakka ~10 turvallisen maan läpi voi tulla joitakin aidostikin apua tarvitseviakin (Ruotsista tulevat pakolaiset etenkin varmasti ihan hätää kärsimässä, "ymmärrettävää" varmasti jollakin logiikalla...), mutta pääsääntöisesti Suomi on hyvin kallis paikka auttaa. Ja samalla rahalla auttaisi yli kymmenkertaisesti jossakin muualla (vähempien kustannusten maassa) mikäli nyt auttaa aidosti halutaan eikä hankita söpöä fiilistä vain tai vielä rumempaa eli rahaa saadaan itse turvapaikanhakutoimista ( majoitus etenkin, lakiasiat, jne. jne.).

***********************
Loukkaamisesi ei toki ollut yhtään kivaa tai järkevää. Tiedän tosin että eri palstoilla tunteet kiehuvat ja loukkaamista tulee lähes jokainen tekemään joskus. Tässä tapauksessa tulkitsen että osa kanssasi eri mieltä olevista katsovat sinun olevan vähintäänkin osin suomalaisia vammaisia, köyhiä, vanhuksia, koulutusta, jne. vastaan, joten heilläkin on ymmärrettävästi tunteet pinnassa. Suosittelen kasvattamaan paksun nahan pilkkaa vastaan puolin ja toisin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

#25
Ei oikeastaan, mikäli se "vara auttaa" otetaan esim. vammaisilta tai muilta heikompiosaisilta - kuten se tietenkin otetaan,
..............

Minä sanoin, että otetaan niiltä joilla on varaa auttaa. Tämä "köyhät vs. köyhät" on Persujen rakentama olkiukko mitä he viljelevät parantaakseen omaatuntoaan kun eivät itse viitsi laittaa tikkua ristiin.

Pekka Iiskonmaki

Lammaspaimenille pitää hankkia ammattia vastaavaa työtä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

YK on valinnut humanitäärisiksi maahanmuuttajiksi osittain ihmisiä, jotka ovat vammaisia tai perheessä on vammainen lapsi. Tämä on hienoa, koska kyseisen vammaisen asiat parantuvat konkreettisesti länteen pääsyn myötä. Paikallisesti hän joutuisi todennäköisesti viettämään lyhyen elämänsä talon seinien sisällä ja se todellakin jäisi lyhyeksi johtuen puutteellisesta terveydenhuollosta ja huonosta hygieniatasosta. Suomeen tai länsimaihin ei pitäisi ottaa yhtään tervettä elintasopakolaista. Nämä nuoret ja terveet miehet ovat paikallisesti parhaassa asemassa ja olisi heidän velvollisuus hoitaa maansa asiat kuntoon.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Vaikka olen sitä mieltä, että jossain vaiheessa joudumme valitsemaan sosiaaliturvan ja humanitaarisen maahanmuuton väliltä, niin blogissa ei ollut mitään viittausta siitä, että juuri humaanitaarinen maahanmuutto olisi vienyt tukirahat muualta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Sama vastaus kuin sille ”out of the box” ajattelevalle ylösalaisin olevalle hemmolle. Teksti puhukoon puolestaan

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ne prioriteetit, ei edes sdp tule vähentämään maahanmuuton kustannuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset