MikkoPaunio

EU:n yksipuoluejärjestelmä hajoaa - Miten käy Unionin?

Euroopan Unionia on hallittu identiteetti-ideologiaan pohjaavalla yksipuoluejärjestelmällä. Euroopan Identiteettipuolue (EIP) on nyt nopeasti paljastumassa uuskommunistikseksi puolueeksi.

EIP:n Suomen alaosastoon kuuluu niin Li Andersson, Sanna Marin kuin Juha Sipilä, Antti Rinne, Sirpa Pietikäinen, Kai Mykkänen tai Petteri Orpo.  Vain persujen ja ehkä osin kristillisten poliitikot eivät kuulu EIP:hen.

Orkesteria kuitenkin viime kädessä johtaa Euroopassa yksituumainen identiteetti-ideologiaan sitoutunut valtalehdistö. Se on tähän asti onnistunut valvomaan tehokkaasti sen itsensä valitsemien päättäjien mielipiteitä. Tämä on nyt merkittävästi vaikeutunut erityisesti somen vuoksi. 

Uuskommunistinen identiteetti-ideologia voidaan yksinkertaistetusti esittää seuraavasti. Se on ns. Frankrfurtin koulukunnan myötä syntynyt kaoottinen ajatusjärjestelmä, jonka ytimessä Karl Marxin painottaman luokkataisteludialektiikan sijaan on ajatus heteroseksuaalisen valkoisen miehen sortamista identiteeteistä, joita ovat mm. naiset, vammaiset, muslimit, transihmiset, homot, 23 muuta sukupuolta, flora, fauna, ilmasto ym. 

EIP on nyt hajoamassa, koska todellisuudelle vieraan identiteetti-ideologian opeilla on yksinkertaisesti mahdotonta hallita. Se kyllä onnistuu, jos otetaan käyttöön pakko esimerkiksi Neuvostoliiton tapaan. Tästä on jo ilmassa ensimmäisiä merkkejä mm. kun mielipiteen vapautta on pyritty rajoittamaan. En usko, että laajalti tälle tielle mennään. Ihmiset ovat nimittäin nopeasti saamassa kyllikseen, koska identiteetti-ideologia aiheuttaa nyt laajalti koko Euroopassa mukaanlukien Suomi, moraalikaaosta ja myös yhteiskunnallista fyysistä kaaosta ja lisää yhteiskunnallisia jännitteitä nopeasti. 

Valtalehdistö on tässä tilanteessa yrittänyt epätoivoisesti edistää narratiivia, jonka mukaan oikeistopopulismi on uhkaamassa demokratiaa, vaikka tilanne on juuri päinvastainen ja jo edellä mainitsemani sosiaalisen median merkityksen korostuminen edistää EIP:n hajoamista. 

Syitä EIP:n vääjäämättömälle hajoamiselle on monia, joita nyt käyn seuraavassa läpi. Syyt ovat niin ilmeiset ja musertavat, että jos Sipilän aikana pääministerillä oli vaikeuksia identiteetti ideologian avulla valtamedian vasallina hallita, se on pientä mikä hänen seuraajaan odottaa. 

Nyt molemmin puolin alkanut hedonististen https://americanaffairsjournal.org/2019/02/losing-momentum-a-warning-from-the-fracturing-british-left/ usein ylemmästä keskiluokasta ponnistavien tiedostavien newyorkilaisen Alexandria Ocasio Cortezin (AOC) tyylisten itsensä äärivasemmistolaiseksi milleniaareiksi luokittelevien suurelta osin valtamedian ilmastoahdistuksesta ammentavien esiinmarssi on nopeasti paljastamassa uuskommunismin ideologiset ääriviivat. https://www.spencerfernando.com/2019/01/03/i-survived-communism-are-you-ready-for-your-turn/

Valtamedia on rummuttanut identiteetti-ideologiaa pienin, mutta varmoin annoksin eteenpäin viime vuosikymmenet. Tilanne on sama kuin jos hitaasti lämmität vettä, niin sammakko ei tajua hypätä pois lämpenevästä vedestä, mutta jos laitat sen kuumaan veteen, se pomppaa sieltä heti pois. Nyt edellä viittaamassani artikkelissa identiteetti-ideologian paljastavassa esseessä annetaan armoton kuva tämän hitaan kehityksen nykytilasta Kanadassa. Kanadassa on uuskommunismi edennyt jo hyvin pitkälle ja slovakialainen kommunismista kärsinyt huomioitsija kertoo kanadalaisille, että kohta saatte itse maistaa tätä järjestelmää. Tilanne on kehittynyt Kanadassa lähes kriittiseen pisteeseen, joskin nyt Justin Trudeaun todennäköinen kaatuminen pelastaa Kanadan tai ainakin antaa sille hengähdystauon.

Suomessa tämä yhdenvertaisuus- ja ilmastohokemilla edistetty uuseugeeninen politiikka on johtanut koululaisten ilmastolakkoihin, alaikäisten transgender hoitoihin, Aamulehden uuskieleen, Yleisradion aamu-TV:n ohjelmasisältöön, muovi- ja ilmastoahdistukseen, vihapuheen kieltoon, kansalaisvalvontaan ja avoimien rajojen maahanmuuttokaaokseen.

Eräs keskeinen syy sekä EIP:n että AIP:n (Amerikan Identiteettipuolue) hajoamiseen johtuu länsimaiden liberaalien kyvyttömyydestä ymmärtää, että keskiverto muslimi ei ole verrattavissa tapakristittyyn vaan Jehovan todistajaan tai lestadiolaiseen kuten sekulaari maahanmuuttaja Anter Yasa on oivallisesti hiljan kiteyttänyt.  Tämä on johtanut siihen, että antisemitismi on ruvennut kukkimaan USA:n demokraateissa, Englannin Työväenpuolueessa ja laajalti muuallakin moderaatissa läntisessä vasemmistossa.

Yhdysvaltalainen ehkä maailmassa tiukimmin identiteetti-ideologiaan sitoutunut valtamedia CNN esitti muutama kuukausi sitten laajan valereportaasin, jossa se väitti nousevan antisemitismin johtuvan äärioikeiston vahvistumisesta, vaikka se johtuu Eurooppaan muutavien muslimien juutalaisvihasta. Viime viikkojen tapahtumat sekä Isossa Britanniassa että USA:ssa ovat johtamassa valtalehdistön tukalaan tilanteeseen. Ku Klux Klanin suurvisiiri David Duke kehui eilen huivitettua somalialaista juutalaisvihaajaa Ilhan Omaria  USA:n "tärkeimmäksi poliitikoksi". CNN on pysynyt tästä visusti hiljaa, vaikka on uhrannut lukuisia kertoja valeuutisointia, joilla se on yrittänyt poliittisesti yhdistää Donald Trumpin ja David Duken.

Antisemitismin nousu ja muslimien arvomaailman sovittamaton ristiriita moderaatin vasemmiston ihanteiden kanssa tekevät tilanteesta mahdottoman ja äärilaitoja vääjämättä vahvistavan kehityksen. Olen kuvannut, kuinka islamistit infiltroivat Hollannin ennen niin mahtavan Työn puolueen ja tuhosivat tämän demaripuolueen neljässä vuodessa https://www.oikeamedia.com/o1-15414.  

Pascal Bruckner niminen ranskalainen intellektuelli kolmen vuoden takaisessa pitkässä esseessään, joka on otsikoitu "Ei ole olemassa sellaista kuin islamofobia" https://www.city-journal.org/html/theres-no-such-thing-islamophobia-15324.html teki tärkeän historiallisen huomion. Islamistit tekivät bolsevikkien kanssa taktista yhteistyötä jo ennen Venäjän vallankumousta. Tiedoksi Suomen oikeusministerille, että Pascal Bruckner on voittanut kaikki oikeuteen viedyt islamofobiaan perustuneet vihapuheoikeudenkäynnit häntä vastaan Ranskassa.

Tiivistettynä äärivasemmiston ja islamistien liitto tulee vähentämään nopeasti EIP:n suosiota huolimatta valtalehdistön pyrkimyksestä salata kansalaisilta muslimien jyrkästi meidän kanssa ristiriidassa oleva arvomaailma. Se myös vaikeuttaa moderaatin vasemmiston mahdollisuutta hallita. "Porvari"hallituksen absurdi sitoutuminen identiteettipoliitiikkaan edistää mm. Suomessa sitä vääjäämätöntä vaalien jälkeistä kehitystä, jossa sirpapietikäisille, petteriorpoille ja kaimykkäsille näytetään kaapin paikka kokoomuksessa ja pitkään jatkunut nyt Juha Sipilän johdolla tehty ylätason identiteettisekoilu johtaa reippaaseen alkiolaiseen takaiskuun. Demareissa tilanne on hyvin huono, identieteetti-ideologien pitäessä valtaa sekä henkisesti että fyysisesti kuihtuvassa puoluekoneessa.   

Eräs tärkeä syy, miksi identiteetti-ideologia menettää lopulta pelin johtuu siitä, että nyt sen ainoa "eteenpäin" vievä voima sekä Amerikassa että Euroopassa ovat utooppiset tai paremminkin dystooppiset ympäristövisiot. Historia on nyt täynnänsä absurdeja takaumia. Eräs merkillisimmistä on tämä AOC:n lanseeraama Green New Deal (GND). Sen on ilmeisesti rahoittanut juutalainen George Soros, joka vaivoin säilyi natsien vainolta ja muutti perheensä kanssa Unkarista länteen 1947. Hänen johtamansa säätiöt ovat rahoittaneet suoraan kansallissosialisteilta kopioitua GND:tä, jota nyt yrittävät toimeenpanna uuskommunnistit valtamedian tuella! 

AOC:n GND on lyhyessä ajassa joutunut naurunalaiseksi erityisesti somessa mutta myös valtalehdistössä, koska GND:n viralliseen versioon kuului lehmien pierujen ankara ehkäisyohjelma. Sillä on kuitenkin edelleen valtamedian avulla harhautetun suuren yleisön silmissä jonkin moista vetovoimaa, mutta elävän elämän opit tulevat nopeasti vastaan, jos tällaista ohjelmaa todella toimeenpantaisiin. Tästä saatiin konkreettista esimakua Ranskan polttoaineverojen synnytettyä keltaliiviliikehdinnän. Jos Suomessa EIP vie autot, etelänmatkat, nostaa sähkön hinnan pilviin, kieltää lihan ja maidon syönnin, siitä seuraa kaaos.

Moni ei tiedä, että EU:ssa GND:n vastine on edennyt lainsäädännöllisesti jo pitkälle. Valtamedia mm. Sitran kallispalkkaisten hutkijoiden avulla on toitottanut muoviahdistetuille kansalaisille ihanaa kiertotalouden sanomaa, vaikka kyseessä uuskommunismin eräs räikein ilmenemismuoto ja tapa pitää yllä vallankäyttöön liittyvää myyttiarsenaalia.

EIP:tä edustava komissaari Jyrki Kataista ja myös suomalaisia EIP-meppejä on erityisesti kiittäminen, että Suomen hallitus joutuu antamaan vuoden päästä lakiesityksen eduskunnalle, jossa määrätään jokaiseen kotiin sisään ja jokaiseen pihaan kahdeksan eri jätteiden keruuastiaa. Erilliskeräyksen tämän kaltainen edistäminen on ainoa keino, jolla kyetään saavuttamaan EU:n ympäristödystopiaan perustuvat utooppiset kierrätystavoitteet.

Paskalakikeskustelu tulee olemaan pientä verrattuna tulevaan kaaokseen, kun kietotalousdirektiiviä toimeenpannaan. Järjestelmä tulee nielemään valtavia taloudellisia resursseja sekä kansalaisilta kuin myös yrityksiltä, hallinnolta ja valvonnalta ilman mitään hyötyjä. Luvassa on vain haittoja ja rahanmenoa. Koska järjestelmä on mahdoton, direktiiviä joudutaan muuttamaan.

Ilmasto- ja muovipaniikissa tehtävät hallitusohjelman linjaukset yhdessä jo annettuihin yhteisölakeihin tekevät EU:n pystyssä pitämisen lähes mahdottomaksi ja EU:ssa noudatettu ympäristö- ja ilmastopolitiikka ovat johtaneet Euroopan taloudellispoliittiseen skleroosiin. Eurooppa jää nyt muista maailman talousblokeista jälkeen niin poliittisesti, taloudellisesti kuin kulttuurisestikin. EU:n ylle on identiteettipolitiikan myötä laskeutunut pysähtyneisyyden löyhkä ja visio paremmasta tulevaisuudesta on saatu eliitin ja sen kanssa kompuksessa olevan valtamedian defaitismilla sammumaan. 

Suurin jokeri ja uhkakuva tulevassa kehityksessä on seuraava. EIP:n poliitikot haluavat pysyä vallassa hintaan mihin hyvänsä. Juuri nyt USA:ssa on erään avoimen homoseksuaalisen Brandon Straka nimisen parturin twitterissä käynnistämä liike, https://www.youtube.com/watch?v=Zyg2F1GgYSc&feature=share&fbclid=IwAR1VLljmw209P_svoGI2tOu__5Un3iNci_d6F5yaY_qTmwKz3KHniKXQQ70, joka on saavuttanut nopeasti valtavan suosion. Hänen keskeinen teesinsä on nyt, että AIP on nopeasti luopunut ihanteistaan ja esimerkiksi homojen asia on jäänyt täysin marginaaliin nyt keskeisimmän AIP:n tavoitteen kanssa. Straka kehottaa kaikkia marssimaan ulos Demokraattipuolueesta.

Uusin AIP:n ja myös EIP:n keskiössä oleva tavoite on pitää sekä USA:ssa että myös Euroopassa rajat avoimina ja taata näin EIP:lle valta hintaa mihin hyvänsä. Syntyy allianssi, jossa USA:han ja Eurooppaan tulevaa köyhää väestöä kehotetaan sosiaalisten tulonsiirtojen toivossa äänestämään AIP:tä ja EIP:tä.

Ruotsissa johtava EIP-fraktio eli valtaan hinnalla millä hyvänsä tarrautuva SAP pyrki kovalla rasismista varoittavalla retoririikalla pelottelemaan äänestäjät puolelleen. Se onnistui. Katsoin Ruotsin vaalien jälkeen siirtymät edellisiin vaaleihin verrattuna SVT:n sivuilta hiiren klikkauksella ja sitten vertasin näitä lukuja Ruotsin lehdistön julkaisemiin lukuihin, keitä äänestettiin muslimilähiöissä Ruotsin suurkaupungeissa. Tulos oli, että SAP:stä oli tullut aito identiteettipuolue entisen luokkapuolueen sijaan. Sitä äänestävät lähinnä maahanmuuttajat, naiset ja julkisen vallan työllistämät henkilöt. 

Tällainen EIP:n ja AIP:n piirissä vaikuttava strateginen visiointi on yhteiskunnallisesti hyvin vaarallista. Se johtaa yhteiskunnallisen keskustelun kärjistymiseen.

Pauli Vahtera on laskenut meille, että maahanmuuton kustannukset ovat 3,2 miljardia euroa vuodessa. Verrattakoon sitä esimerkiksi puolustusbudjettiin. Puolustusbudjetin kehystä ollaan nostamassa 2021 2,5 miljardista 3,2 miljardiin, kun uudet hävittäjä- ja sotalaivaohjelmat alkavat. Petteri Orpo vastasi Juha Eerolalle eduskunnan kyselytunnilla, että Pauli Vahteran luvut ovat ylimitoitetut.

Petteri Orpolla ei ollut valtionvarainministerinä antaa kunnollista vastausta Eerolalle, koska hän ei ollut tilannut näitä lukuja alaiselta hallinnoltaan, vaikka siihen olisi ollut neljä vuotta aikaa. Hän ei ole ilmeisesti uskaltanut? 

Euroopan Unioni säilyy maailmaa ja omaa kontinenttia eteenpäin vievänä proggiksena ainoastaan, jos EIP:n ihmisvastainen ideologia hylätään. Yhteiskunnallisilla toimijoilla alkaa olla kiire hahmottamaan vaihtoehtoa ääriajattelulle ja jopa väkivallalle, joka nyt uhkaa koko Eurooppaa kiitos identiteetti-ideologien. Nyt on aika ruveta kehittelemään Uutta Suurta kertomusta, jos haluamme pelastaa Euroopan.  

Pienen maan kannalta on valitettavaa, että aiemmin sen tuki ja turva YK ja sen keskeiset kehityspoliittiset linjaukset ovat identiteettipoliitikkojen kirjoittamia.

YK:n nykyinen monenkeskinen sopiminen tarkoittaa meille suomalaisille, että YK sulkee tehtaamme, kieltää automme, lihan ja maidon syönnin ym, vaihtaa väestömme ja tukkii suumme, koska vastaväitteet ja kriittinen keskustelu maahanmuutosta on vihapuhetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessakin on pikkuhiljaa poliittinen "Pravda" ottanut ohjat käsiin, on säädetty "ilmastolaki", "syöttötariffilaki", ja mitä vielä. Vankien hoitoa ei ole vielä ulkoistettu yksityisille hoitolaitoksille, vanhusten hoito sen sijaan meni jo hunningolle. Nyt pitää alkaa kunnalliskoti tyylinen hoitojärjestely uudestaan, meillä on kuitenkin vielä ammattilaiset jotka sen voivat toteuttaa, jos vaan niin halutaan.

Nämä "Pravda" tyyliset lait pitävät ihmisiä pilkkanaan, lainsäätäjät päättivät että ihmiset uskoisivat manuaalisesti säädettyä lämpömittaria lopun ikäänsä. Ihan samanlainen uskon asia on sähköntuotanto Suomessa tuulimyllyillä, nyt joku sääntöjen mukaan tietysti sanoo että, "ihan sama kun rahaa tehdään nappia painamalla", hyvin harvalla vaan on sellainen nappi ja kun rahat on loppu, ne ovat loppu, eikä se naurata kuin ehkä sitä jolla sellainen raha-automaatti on.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Tänä päivänä puoluerajat eivät enää määrittele oikeistoa ja vasemmistoa. Kokoomus Suomessa ja monessa muussa maassa ei edusta enää oikeistoa, vaan liian monessa asiassa nimenomaan vasemmistolaisuutta. Tämä näkyy hyvin siinä, miten perusteellisesti oikeisto on omaksunut identiteettipolitiikan.

Nykyään todellinen jako kulkee arvomaailmassa. Ero on konservatiivisissa ja arvoliberaaleissa arvoissa.

Mitä mieltä Mikko olet identiteetti-ideologian kannattajista otantana väestöstä? Minulla on syytä epäillä että he ovat kansan eliittiä. Muuten, ensimmäisinä vuosisatoina epikurolaiset (edustivat hedonistisia arvoja) olivat Rooman valtakunnan eliittiä. Vihreä liike tunnetaan älymystönä.

Äly ja viisaus eivät näköjään kulje rintarinnan. Kirjoituspöydän ja reaalielämän välillä on suuri kuilu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
"Ero on konservatiivisissa ja arvoliberaaleissa arvoissa".
Tuo puhe konservatiiveista ja avoliberaaleista toistensa vastapoolina on hyvä esimerkki käsitteiden sekoittamisesta ja hämärtämisestä. Konservatiivin vastapooli nimittäin ei ole liberaali vaan radikaali. Liberaalin vastapooli taas ei ole konservatiivi vaan autoritäärinen. Termi "arvoliberaali" on lähinnä jonkinlaista sanapöhöä ja kaiken lisäksi nämä "arvoliberaalit" ovat yleensä autoritäärisiä radikaaleja.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

"Orkesteria kuitenkin viime kädessä johtaa Euroopassa yksituumainen identiteetti-ideologiaan sitoutunut valtalehdistö. Se on tähän asti onnistunut valvomaan tehokkaasti sen itsensä valitsemien päättäjien mielipiteitä. Tämä on nyt merkittävästi vaikeutunut erityisesti somen vuoksi."

Kertomasi syyn takia valtalehdistö käy katkeraa sotaa nimittämäänsä valemediaa vastaan, vaikka se itse jatkuvalla syötöllä vääristelee totuutta tukemaan oman ideologiansa agendaa.

Sananvapaus on jollain ihmeellisellä konstilla onnistuttu vääntämään valemediaksi, rasismiksi, vihapuheeksi ja epäinhimillisyydeksi. Demokratia ja ihmisten mielipiteet edustavat demokratiaa vain siihen asti kun se tukee oikeaa ajattelua. Väärät teot, puheet ja kirjoitukset ovat kirkonkirouksessa, kohta ajatuksetkin seulotaan.

Ei ole aivan perätön pelko puhe totalitarismista. Ensimmäinen uhri sodassa on totuus ja sananvapaus. Totalitarismissa on vallalla kaikenkattava yhteiskunnallinen kontrolli. Onko identiteetti-ideologian taustalla sittenkin piilotettu pyrkimys kumota vanha valtarakenne ja tuoda tilalle uusi utopistinen yhteiskuntajärjestys.

Identiteettipolitiikan arvoliberaali ideologia kantaa sisällään itsensähajottavia elementtejä. Yksi räikein on islamia suosiva suvaitsevaisuus. Ei voisi juuri kuvitella mitään ristiriitaisempaa arvomaailmaa kuin mitä islamin uskonto ja arvoliberalismi edustavat. Käsittääkseni tämän mahdollistaa toimintaa motivoiva viha konservatiivista arvomaailmaa kohtaan, jota esim. valkoinen mies länsimaiden historioineen edustaa.

Valtakunta joka sotii itseään vastaan ei voi pysyä pystyssä.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Täyttä asiaa Mikko. Olen mielissäni, että ihmiset ovat alkaneet pikkuhiljaa heräämään tämän hulluuden edessä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Kiitos Mikko Pauniolle!

Luin pitkän kirjoituksen tarkkaan tavaten läpi, ja iloitsin suuresti. Tuli sellainen tunne, että nyt on joku kirjannut ylös ja laittanut paperille kaikki ne ajatukset, jotka joko selkiytyneinä tai vielä osin selkiytymättöminä ovat omassa mielessäni pyörineet.

Erityisen miellyttäväksi lukukokemuksen teki se, että kirjoituksen henki on viime kädessä lohdullinen - dystopia tuhoutuu lopulta vaikka se sitä ennen saakin paljon pahaa aikaan. Olen itsekin kirjoittanut siitä kuinka varma merkki järjestelmän lahoudesta on se, että sitä aletaan pitää pystyssä pakkokeinoin.

Katalaanien pieksäminen EU:n katsellessa muualle, vesitykkien ja kumiluotien käyttö keltaliivejä vastaan, EU:n johdon demokratian vastainen taistelu hyökkäämällä Puolan ja Unkarin vaaleilla valittuja hallituksia vastaan, raivopäiset Brexitin estämisyritykset, rajojen avaaminen kansainväliselle orjatyövoimalle …

Nämä eivät ole merkkejä EU:n terveydestä ja demokraattisuudesta, vaan unionin kuolinkouristuksista.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Moni ihmettelemäni ilmiö sai selityksen. Suurkiitos Mikko Paunio. Vaikka tieto tässä(kin) tapauksessa lisää tuskaa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kirjoitus oli erittäin hyvä ja minulle siinä oli uutta asiaa. Olen jotenkin havannoinut nämä asiat, mutta kun niille annetaan yhteinen nimittäjä, niin asia kirkastuu. Valtamedia ei sattuneesta syystä puhu eikä pukahda tästä uudesta ilmiöstä, koska se on oleellinen osa tätä identiteettipolitiikkaa.

Tämän ilmiön taustalla on sama juttu kuin NL:ssa, että kommunistinen järjestelmä on tieteellisesti todistettu olevan se ainut ja oikea yhteiskuntajärjestelmä. Jos joku oli eri mieltä, niin hänet pitää laittaa "hoitoon", koska kyseinen henkilö on jotenkin vinksahtanut. Näinhän asiat ovat edelleen mm. Kiinassa ja Pohjois-Koreassa.

Uudeleenkoulutusleirejä ei ole länsimaissa, koska meillä on niin vahva yksilön vapauden periaate ja sananvapauden periaate, mutta niitä ollaan kuitenkin hyvää vauhtia kahlitsemassa. Minulle tutuin ilmiö on ilmastonmuutos, josta identiteettipolitiikka sanoo, että se on jo tieteellisesti todistettu. Yritäppäs sanoa siihen, että niin, IPCC:n mallin antama virhe nykyhetkellä on n. 35-50 %, että miten niin todistettu.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kiitos Antero. Oli kiva tavata in corpore Virtasen Matin kirjan julkistamistilaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset