MikkoPaunio

Näiden vaalien suurin skandaali

 

YLE raportoi yli viikko sitten Hollannin - meidän tarkeimmän EU-viiteryhmämaan - vaalitulosta seuraavasti pienellä verkkouutisellaan https://yle.fi/uutiset/3-10699851:

"Foorumi demokratialle -puoluetta johtaa 36-vuotias Thierry Baudet, joka seuraa poliittisissa teemoissaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jalanjäljissä. Hän vastustaa maahanmuuttoa ja korostaa Hollanti ensin -teemaa kulttuuri- ja talousasioissa. Lisäksi hän vastustaa euroa ja haluaa Hollannin eroon Euroopan unionista." 

Samaan aikaan YLE:n TV:n pääuutiset teki kaksi erillistä reportaasia Thaimaan vaaleista.

Tammikuun lopussa Maria Pettersson dynamiittityhmässä - tosin osin rehellisessä - Journalisti-lehden pääkirjoituksessaan julisti: 

"Me päätämme, mistä vaaleissa puhutaan." https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/1/me-ptmme-mist-vaaleissa-puhutaan/

Hollannin vaalituloksen pimittäminen suomalaisilta on ehkä suurin koskaan tapahtunut journalistinen skandaali, koska Suomi varmistautuu ehkä vuosikymmeniin tärkeimpiin eduskuntavaaleihin. 

V niin kuin Kettumedia päätti olla kertomatta Hollannin historiassa koskaan kokemattoman poliittisen mullistuksen suomalaisille, koska se olisi pilannut Kettumedian ilmastonmuutosvaalit. Kettumedia oli päättänyt, että nyt keskustellaan päättömiä ilmastonmuutoksesta ja jätetään tärkeät asia keskustelematta, koska keskustelu vaikeista ja tärkeistä asioista voisi liikaa suosia Halla-ahon persuja.

Hollannissa syntyi kuin tyhjästä ilmastovaalit, tosin toisin kuin Kettumedia Hollannissakin olisi halunnut.

Kansalaiset antoivat jyrkän vastalauseen hallituksen päätökselle poistaa kaasu kodeista valheellisella energialailla, joka oli säädetty, jotta Hollanti voisi "kunnianhimoisesti" harrastaa ilmastopolitiikkaa. Forum voor Demokratie haastoi myös avoimesti YK:n ilmastopaneelin IPCC:n alarmistiset ennustukset.

Ja niin kahdessa vuodessa marginaalista Thierry Baudetin johtamasta Forum voor Demokratie 'stä tuli Hollannin suurin puolue! 

Hollannin Kettumediassa oli sama meno päällä ennen vaaleja kuin nyt Suomessa, mikä näkyi eristyisesti heidän TV:n A-studion "De Wereld Draait Door'n" sanomassa. Päivää ennen vaaleja Thierry Baudetin puolue sai niin sakeasti kuraa toimittajilta, että eräs viisaampi kollega Özkan "Eus" Akyol totesi, että "tällainen toimittajien tökerö dissaus johtaa siihen, että kansalaiset uskovat, että Forum voor Demokratie'llä ei ole vastassa vain puoluekartellia (itse käytin hiljan termiä EU:n yksipuoluejärjestelmä http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271234-eun-yksipuoluejarjestelma-hajoaa-miten-kay-unionin) vaan myös mediakartelli."

Muut syyt puolueen menestykselle olivat identtiset niiden huolien kanssa, joita olen tässä blogissani esiin tuonut:

Marrakeshissä solmittu YK:n Global Compact of Migration eli GCM eli maahanmuuttoa reguloiva sopimus, jota EU:n komissio sorvaa laillisesti sitovaksi, vaikka sen oikeuskanslerimme tulkitsi olevan ei-sitovan. Se on äärimmäisen epäsuosittu Hollannissa, missä nyt vaaditaan samanlaista linjaa maahanmuuttoon kuin minkä Itävalta on valinnut.

Thierry Baudetin voiton takana olivat tavalliset työtätekevät miehet, jotka olivat kyllästyneet Kettumediaan, eivätkä enää juuri sen informaatiota kuluta, vaan hakevat kaiken tiedon netistä.  

Olen kertonut pari vuotta sitten, kuinka ennen niin mahtava Hollannin Työn puolue (=demarit) PvdA tuhoutui neljässä vuodessa, kun islamistit infiltroivat sen parlamenttiryhmän https://www.oikeamedia.com/o1-15414

Nyt PvdA jatkoi pienenemistään lillpputtisarjaan. Samoin kävi ilmeisesti Hollannin vassareiden. Ainoastaan vihreät hyötyivät tilanteesta. Se onkin ainoa vahva segmentti Hollannin vasemmistoa enää.

Kettumedia jatkaa meillä jyrmyin askelin kohti historian unholaan. Ihmettelen suuresti, miksi esimerkiksi HS:n omistajat sallivat tämän kehityksen? Nyt, kun omistavat tämänkin lehden, voisivat luoda tästä lehdestä aidon vastapainon mediakartellille.

Korrehtuuri: Alma Media osti Usarin. Sama suositus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jaa onko Sanoma haalinut nyt myös US:n imperiumiinsa? No ilmankos tämä kommentointikin tänne on muuttunut niin hankalaksi ettei normisti sitä edes jaksa tehdä. Näille tahoille kun vapaan sanan ilmaiseminen on pahinta maan päällä.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Mikael : jos sinun kommenttisi ei ilmesty heti , syynä lienee kuvaton profiilisi.

Olen siinä käsityksessä, että kuvattomien kommentit menevät blogistin hyväksyttäväksi manuaalisesti ennen julkaisemista.

Eli laita vaikka rippikuvasi esille niin kommentointi sujuu.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Olen ladannut siihen kuvan ja se näkyy kyllä minulle. Muttei kenellekään muulle (ei minullekaan jos incognito-tilassa katson). Tämä menohan täällä muuttui muutama viikko sitten. Mistä seurauksena olen huomannut että eri blogeihin kommentoineiden määrä on romahtanut. Kokeilin myös pari päivää sitten uuden kuvan ladata, mutta eipä se auta mitään. Edelleenkin näkyy vain minulle muutei muille.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen Vastaus kommenttiin #13

Lähetä viesti ylläpitoon, asentelevat sieltä käsin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Näkyy kun klikkaa nimeäsi, mutta kuten mainittu ylläpito voi auttaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kiitos siitä kahden vuoden takaisesta blogistasi

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Oletan, että tarkoitat tätä blogia:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234005-demo...

P.S. Olet oikeassa. Hollannin uusien vaalitulosten uutisointi Suomessa oli suorastaan häpeälista..

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Toi tietenkin oli hyvää tietoa mutta Mä tarkoitin sitä toista jossa sä suomensit demariherrojen itseruoskinnan siinä TV dokarissa

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Tallensin kolumninne heti varmuuden vuoksi.
Vaientaja/teilaajamedia ei taida tykätä totuudesta ja tiedämmehän, ettei totuuden lausujalle ole yösijaa.
Luin huolestuen, kuinka vaaliehdokkaiden perheenjäseniin on kohdistettu vainonkaltaista.
Milloinkahan mielipidekirjoittajien on syytä alkaa pelätä.
Tässä vapaassa maassamme, jossa on mielipidevapaus maailman huippua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Monessa maassa on parlamentissa ylä-ja alahuone.Thaimaassa oli parlamenttivaalit.
Politiikan median suurkuluttajatkaan eivät ilman mr Googlen apua osaa sanoa yhtään mitään näiden kammarien voimasuhteista.Yhdysvaltain senaatti on poikkeus, mutta niin on sen valta ja tehtävätkin.
Hollannin 75-paikkaisen ylähuoneen suurin ryhmä sai 13 edustajaa.Ylähuoneessa on toistakymmentä eri ryhmittymää.Se kokoontuu kerran viikossa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuten laajasta uutisoinnista saimme huomata: Turkissa oli aluevaalit, jossa valittiin pari pormestariakin...

Toiset aluevaalit suorastaan miellyttävät (itsekin nautin Erdoganin vastoinkäymisestä) ja toisista ei yksinkertaisesti puhuta, koska se tuntuu niin kipeältä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo joku tässäkin keskustelussa yritti tuota aluevaaliargumenttia. Samoin Oikeistofoorumilla kristillisdemokraattien hallintopomo yritti samaa. Näillä Hollannin aluevaaleilla oli siis myös valtakunnallinen ulottuvuutensa, kun Rutte menetti enemmistön senaatissa. Joo nämä aluevaalit, jos jotkut olivat poliittisesti erittäin tärkeät ajatellen tulevia Europarlamenttivaaleja esimerkiksi. Kohta tämä juttuni julkaistaan myös vastavalkea.fi sivustolla. Tärkeää on, että YLEn väen hybridivaikuttaminen tulee laajalti tietoon.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ei ole tainnut muidenkaan EU-maiden, ehkä Saksaa lukuunottamatta, aluevaaleista olla juuri tuon suurempaa uutisointia suomalaisissa tiedotusvälineissä. Parlamentti- ja pressanvaalit saavat sitten enemmän palstatilaa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kyllä tuossa todettiin, että senaatista oli kyse ja Rutte joutuu nyt hakemaan lisää tukea hallitukselleen muista puolueista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pasi ja Mauri unohtavat sen tosiseikan, että tässä oli kyse poliittisesta maanjäristyksestä sekä tulevien parlamenttivaalien myrskyvaroituksesta. Hollantilaisten mitta on yksinkertaisesti täynnä..Minulle tämä ei tullut yllätyksenä, koska seuraan entisen kotimaani menoa.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kyllä kyllä. Mutta suurempaa valtaa käyttävässä alahuoneessa, joka tekee päätökset, Rutten VDD:llä liittolaisineen on vielä enemmistö ainakin seuraaviin pärlamenttivaaleihin asti. Kyllä siitä mahdollisesti tulossa olevasta populistijytkystä sitten uutisoidaan ihan huolella jos/kun se toteutuu.

Ja olihan vastaava "maanjäristys" meilläkin kun Persut sai jytkynsä. Populistien kannatus vaan tuppaa hyytymään siinä vaiheessa kun ollaan hallitusvastuussa ja pitäisi tehdäkin jotain eikä vaan soittaa poskeaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #18

Unohdat taas yhden tosiasian: Baudetin lisäksi esiintyy (aika lailla enemmän äärioikealla) "Hollannin persut" eli Geert Wildersin PVV, aiemmat jytkyn saajat. He saivat nyt hieman takkiinsa mutta ovat silti merkittävä tekijä.

Brysselille yhä pahempi pohdinnan paikka...onko eurooppalainen kansa todella näin tyhmä vai olisiko vihdoin peilin paikka?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #21

En unohtanut Wildersiä. En maininnut häntä erikseen siksi että hän kuuluu samaan (ääri)oikeistolaiseen populisti"blokkiin" kuin Baudetkin.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #24

Ai niin, unohdin että eihän äärioikeistoa ole olemassakaan. Eikä natsejakaan. Sori.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #27

Olet oikeassa, äärioikeistoa ei ole kuten maailmalla, meidän äärioikeisto on persaukisia juntteja ja pahimmat rasistit taitaa olla lähiöiden asukit, jotka ei saa öisin nukuttua niin monen eri kulttuurin mökätessä seinän takana.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #35

Sarkasmi on kuollut. Eläköön sarkasmi!

Siinä olet oikeassa että Suomessa äärioikeisto on persaukisten junttien liike. Lukuunottamatta Halla-ahoa & kumppaneita.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #23

Siinä olet väärässä. Jos välttämättä halutaan luokitella, niin Wilders on äärioikeisto ja Baudet oikeisto, aivan Rutten VVD:n tapaan. Juuri siksi kyse on maanjäristyksestä ja Hollannin kommentaattorit varoittavatkin erityisesti pääministeri Mark Ruttea: joko tajuat tai olet pian sirpalepuolue..

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #28

Joo heti kun olet punaviherjengin kanssa eri mieltä, olet joku etnofasisti

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #30

Kappas, en tiennytkään että kuulun johonkin jengiin! ;P

No leikki sikseen. Jos viittasit minuun, niin saat olla ihan rauhassa eri mieltä kuin minä, en nimittele sinua etnomiksikään. Ja kaikkein vähiten fasistiksi.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #28

Voin toki olla väärässäkin. Mutta ainakin luotettavana pidetyn Foreign Policyn mukaan Baudet puolueineen edustaa äärioikeistoa: https://foreignpolicy.com/2019/03/28/the-new-face-...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #31

Lokeroinnin sijaan voisit ihan oikeasti ruveta pohtimaan, MIKSI Baudetin viesti uppoaa hollantilaisiin. Miksi he ovat olleet jo pitkään tyytymättömiä, suorastaanpa vihaisia. Miksi demaripuolue kuihtui olemattomiin ja kohta myös Mark Rutten VVD jne, jne..

Heillähän pitäisi olla kaikki hyvin, eikö? Keskellä Eurooppaa ja hyvinvoinnin ja suvaitsevaisuuden kyllästäminä. Mikä heitä vaivaa? Suostuvatko kuolemaan vitutukseen (Paavo Väyrysen tapaan) vai yrittävätkö sittenkin vaikuttamaan äänestyksen kautta? Demokratiaa, nääs..

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #36

Ilmari, kun kävin Amsterdamissa 2005, asuin hollantilais-senegalilaisessa perheessä. Olin yllättynyt niin avoimesta maahamuuttovastaisuudesta,perheen mies oli muslimi ja sanoi, että meitä on täällä liikaa ja perheen vaimo sanoi suoraan, nyt on mennyt monikulttuurisuus liian pitkälle, kun vanhuksetkaan eivät voi asioida hollanniksi virastoissa, koska työntekijät eivät osaa hollantia. Kaikella on rajansa, solidaarisuudellakin.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #36

"Lokeroinnin sijaan voisit ihan oikeasti ruveta pohtimaan, MIKSI Baudetin viesti uppoaa hollantilaisiin."

Ei mun tarvitse, hollantilaiset pohtivat sitä ihan riittävästi itsekin: https://foreignpolicy.com/2018/03/20/the-new-dutch...

"Miksi he ovat olleet jo pitkään tyytymättömiä, suorastaanpa vihaisia. Miksi demaripuolue kuihtui olemattomiin ja kohta myös Mark Rutten VVD jne, jne.."

Miksi Suomessa ollaan tyytymättömiä? Kepu ja Kokoomus johtivat hallitusta viimeiset 4 vuotta, talous kasvoi ja työttömyys väheni tilastojen mukaan, ja nyt Demarit johtaa gallupeissa, Persut kovassa nousussa ja Kepu taitaa kuihtua olemattomiin. Miksi?

"Heillähän pitäisi olla kaikki hyvin, eikö? Keskellä Eurooppaa ja hyvinvoinnin ja suvaitsevaisuuden kyllästäminä. Mikä heitä vaivaa?"

Niinhän meilläkin pitäisi olla kaikki hyvin, pohjoismainen hyvinvointivaltio ja silleen. Ja nyt ei olla kaukana siitä että Jussi Halla-ahosta tulisi seuraava pääministeri. Mikä meitä vaivaa?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #39

Aika heikko vertailu:

Suomeen tuli 30 000 pakolaista/siirtolaista syksyllä 2015.

Hollantiin tulee heitä koko ajan ja pelkästään viime vuonna yli 100 000..

Hollanti onkin lukiossa kun rakas kotomaamme astui vasta ala-asteelle.

https://www.cbs.nl/en-gb/news/2018/44/number-of-im...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #40

No jaa. Maahanmuuttajien määrässä on toki huikea ero mutta ihan samasta syystä oikeistopopulistien kannatus on kasvanut sekä Suomessa että Alankomaissa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #42

Toivokaamme tässä asiassa nopeampaa reagointia, kuin Alankomaissa ja esim Ruotsissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Thierry Baudet on Hollannin merkittävin intellektuelli - omasta mielestään. Baudetilla on ollut yhteyksiä "etnonationalisti" Jared Tayloriin, joka sai juuri maahantulokiellon koko Eurooppaan. Rupeaa Euroopan rajavalvonta pelittämään, sitähän nämä ovat halunneet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Thierry_Baudet

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Upeata miten nopeasti lokerointi tapahtuu! Mies on joka tapauksessa nyt Hollannin suosittu poliitikko. Baudet kertoi aina kiinnostuvansa sellaisista ihmisistä ja trendeistä, josta valtamedia on hiljaa. Hän on rohkean dialogin puolestapuhuja ja siinä mielessä täysin inkorrekti (mikä on myös suosionsa eräs salaisuus).

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Karismasta on suuri apu.Sipilän suurimpia heikkouksia on sen puute.Rosenlewin yhdistelmäkaapistakin sitä löytyy niin sisältä kuin ulkoa enemmän kuin pääministeriltä.

Jukka Ryhänen

Taas loistavaa Pauniota. Virtuoosit erottuvat aina massasta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Euroopassa käydään vaaleja aina jossainpäin lähes joka viikonloppu.Tänään Slovakia valitsee presidentiksi 45 vuotiaan liberaalin naisen.Pääteemat varmaan arvaattekin.
Tuskin hänellä ainakaan on GCM.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kettumedia oli päättänyt, että nyt keskustellaan päättömiä ilmastonmuutoksesta ja jätetään tärkeät asia keskustelematta, koska keskustelu vaikeista ja tärkeistä asioista voisi liikaa suosia Halla-ahon persuja.
.........................

Äärioikeiston tapa järjestää asiat tärkeysjärjestykseen kertoo heidän narsismistaan kaiken olennaisen. He ajattelevat vain omaa napaansa eivätkä yhteistä hyvää.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Blogissa mainittu Maria Pettersson on poliittisessa itsesäälissään maamme onnettomimpia toimittajia. Tekisi mieleni kysäistä, että miksi hän aina valitsee niin onnettoman puolen, että katkeruus nousee pintaan.

Sinänsä blogi on mitä merkittävin. Erinomainen kirjoitus. Kiitos siitä.

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

Seuraavan hallituksen muodostavat Perussuomalaiset ja Väyrysläiset! Ilmastovalhe paljastetaan Soroksen ja Al Goren bisnesshuijaukseksi ! Ruotsipakolaisilta (sieltähän ne tulivat) lopetetaan kaikki tuki, ehkä pientä menolippusponssia lukuunottamatta !? Maa nousee kukoistukseen kun valheprojektit lopetetaan !!

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No nyt tuli Haavistolta tanakkaa tekstiä! :D

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

Parin viikon päästä moni hymy hyytyy !! varsinkin media saa nieleskellä katkeraa kalkkia !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset