YK:n ympäristöagenda aivan hukassa

YK julkisti eilen mallinnukseen perustuvan 1500 sivuisen hyytävän ennustuksen sisältävän IPBES-raportin, jonka mukaan ihminen aiheuttaa miljoonan eliön joukkokuoleman, jos emme muuta elämäntyyliä https://www.ipbes.net/news/Media-Release-Global-Assessment.

IPBES-raporttia on mainostettu tieteelliseksi, mutta se sisältää mm. kansalaisaktivismiin yllyttäviä kehotuksia. Raportti ei perustu siis kokemusperäiseen oikeaan tietoon, vaan sen tulokset on tuottanut tietokonemallit, jotka saadaan tuottamaan haluttava tulos valittavien oletusten tai valittujen tulevaisuuspolkujen pohjalta.

Eilen YLE:n pääuutisissa Jyväskylän yliopiston ympäristötieteiden professori Janne Kotiaho kertoi suomalaisten olevan maailman karmeimpia luonnontuhoajia.

HIeman ihmetyttää, että parillisina päivinä olemme maailman ympäristötietoisimpia jonkun YK-raportin mukaan ja parittomina päivinä olemme me suomalaiset taas maailmaa tuhoavia hirviöitä.

Myös maahanmuuttokeskustelussa toistuu tämä rytmi. Parillisina päivinä olemme maailman paras maa jopa maahanmuuttajille ja parittomina päivinä olemme rasisteja.

Vain harva Suomessa enää lukee näitä YK:n toinen toistaan synkempiä poliittisia ympäristöraportteja, jotka on tarkoitettu herättämään pelkoa, jolla massoja voidaan hallita. Tämä nyt julkistettu  Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) raportti antaa vahvan poliittisen tukensa YK:n ilmastopaneelin IPCC:n ehdottamille politiikkavalinnoille. 

Satun olemaan niitä harvoja, jotka lukee näitä raportteja oikeasti. Niitä ei enää lue kansaa pelottelevat journalistit päättäjistä nyt puhumattakaan. 

Tuskin YK:ssakaan moni tajuaa, että sekä IPBES-raportin että laajaa pelkoa erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa herättäneen IPCC:n Puolentoista asteen erikoisraportin välillä vallitsee sovittamaton ristiriita.

IPBES-raportti vuodattaa krokotiilin kyyneleet biodiversiteetin puolesta ja vaatii IPCC:n SR1.5-raportin ehdottamia aggressiivisia ilmastonmuutoksen hillintätoimia, jotka mahdollistavat sen, että lämpeneminen pysyy 1.5 asteen sisällä. 

Kävin viime syksynä läpi IPCC:n SR1.5-raportin erityisesti kansanterveysnäkökulmasta. PIdän raporttia ja sitä kuinka sitä on maailman johtajille myyty epäeettisenä. https://www.thegwpf.org/better-for-health-to-ignore-the-climate-movement/

SR1.5-raportin puolentoista asteen polku perustuu bioenergiaan hiilidioksidin takaisinotolla ja varastoinnilla (BECCS). Sitä ei ole olemassa kuin piirustuspöydällä. SR1.5-raportin keskeinen kansanterveysperustelu perustuu Duke yliopiston Drew Shindell'n ja kumppaneiden mallinnukseen pohjaavaan tulevaisuuspolkutarkasteluun. 

He itse toteavat hahmottelemasta "toivottavasta" 1.5 asteen tulevaisuudesta seuraavaa:

"Jos tämä kenties koskaan toteutuva teknologia (BECCS) otettaisiin käyttöön se aiheuttaisi massamitassa nälänhätää ja biodiversiteetin ja maailman makean veden varojen romahtamisen maapallonlaajuisesti."

SR1.5-raportti lähtee kaikissa toivottavissa tulevaisuuspoluissaan siitä, että maailman tulee tukeutua bioenergiaan. Tämä on aivan hullu lähtökohta ja se tiedetään jopa Vihrässä Langassakin, ehkä jopa kenties HS:ssä ja YLE:ssäkin. Jälkimmäisistä en ole niin varma.

Nyt EU on säätänyt RED II direktiivin ja biomassan kestävyyskriteerit lulucit, lölycit ja lalucit, joilla mm. säädellään meidän metsätaloutta ja meidän suvereenia oikeutta määritellä mm. metsätalouden raamit. Nyt on vakiintunut käsitys jopa WWF:ssä ja Greenpeacessa, että biomassaa ei voida laajassa mitassa kerätä luonnosta tai maatalousmaasta. Eurooppa on nyt sormi suussa.

Ei pelkästään YK ole aivan sekaisin tavoitteidensa kanssa, vaan sama tauti vaivaa myös Euroopan Unionia ja erityisesti sen komissiota. Komissaari Jyrki Kataisen  lempilapsi ja hänen portfolioonsa kuuluva kiertotalouspaketti lähtee siitä, että kaiken jätteen pitää kiertää, eikä sitä saa polttaa.  

EU:n komission syväanalyysissä https://ec.europa.eu/clima/sites/clima/files/docs/pages/com_2018_733_analysis_in_support_en.pdf ennen Katowicen UNFCCC COP24 kokousta kerrotaan, että ainoa sovelias biomassakategoria, jonka polttoa voidaan ja tulee edistää on yhdyskuntajäte. Raportin sivulla 183 kehotetaan, että EU:n tulee melkein kaksinkertaistaa jätteenpolton 100 miljoonaan tonniin vuodessa. 

Herrat ovat sekä YK:ssa että EU:ssa aivan hukassa.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu