MikkoPaunio

Kansalaisten on vaiettava yhteiskunnallisista epäkohdista tasa-arvon nimissä

MTV:n Ivan Puopolo loistavassa kolumnissaan (1) lyttää länsimaat varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja valtamediaan otteessaan pitämän äärivasemmistolaisuuden tai identiteetti-ideologian mm. seuraavalla esimerkillä: "Jakomäkeen prostituoidun ja autovarkaan lapseksi syntynyt valkoihoinen poika on ihonvärinsä ja sukupuolensa vuoksi "etuoikeutetumpi" kuin Eirassa asuva iranilaisen lääkäripariskunnan tytär."

Itse ihmettelin identiteetti-ideologiasta kumpuavaa aivopieruilua blogissani "Suomi - Kyldyyrimarxistisen identiteetti-iedologian Absurdistan" (2), jossa päivittelen parodian keinoin puoluetoverini ja SDP:n kansanedustajan Tuula Väätäisen identiteetti-ideologiasta kumpuavaa huolta, jossa hän pitää tasa-arvon vastaisena, että Suomesta ISIS-joukkoihin Syyriaan matkaavat suomalaiset ovat vailla Valtiokonttorin ja Sotilasvammalain antamaa suojaa.

Kansa äänesti Tuula Väätäisen taas eduskuntaan. 

Puopolon suurin oivallus on kuitenkin tämä:

"Identiteettipolitiikan nerokkuus on, että se onnistuu rakentamaan itselleen lähes täydellisen immuniteetin kritiikille.

Strategia toimii niin, että ensin valitaan yhteiskunnasta identiteetin mukaan ryhmä X. Sen jälkeen pyritään vakuuttamaan muut siitä, että "etuoikeutetut" sortavat tätä ryhmää. 

Kun lähtökohta on, että etuoikeutetut kohtelevat muita kaltoin, aivan tavallinen ja asiaan kuuluva keskustelu muuttuu "sortamiseksi".

Erilaisista yhteiskunnallisista näkemyksistä tuleekin yhtäkkiä "setäselittämistä", "vihapuhetta", "misogyniaa", "rasismia", "vänkäämistä", "valkoista ylivaltaa", "patriarkaattia", "toksista maskuliinisuutta", "puheterroria", "mikroaggressiota" tai "apologismia".

Puopolon em. lista on käsitykseni mukaan on liian suppea, koska siitä puuttuu islam, floora, fauna ja ilmasto, jotka ovat myös valkoisen heteroseksuaalisen miehen sortamia identiteettikategorioita.

Ranskalainen filosofi Pascal Bruckner on voittanut kaikki vihapuheoikeusjutut Ranskassa, jotka häntä vastaan on nostettu hänen kritisoituaan islamia. Hän kertoo pari vuotta sitten myös englanniksi julkaistussa loistavassa esseessä (3), että islamophobia-käsitteen ovat islamistit luoneet edistääkseen asiaansa eli Sharia-lakia niin YK:ssa kuin kaikissa länsimaissa, joihin heitä on muuttanut miljoonittain.

Suomalainen blogisti paljasti maailmalle Extinction Rebellion liikehdinnän ja lasten ilmastomielenosoitukset (4)keskitetysti johdetuksi ilmastomaailmanvallankumousta ajaneeksi liikkeeksi johtajineen. 

Maailman ilmastomaailmanvallankumouksen piti alkaa huhtikuun puolivälin jälkeen. Liikkeen johtajat arvelivat onnistumisen mahdollisuuksiksi 40 %. Yhtä ja toista epäjärjestystä liikeen hourupäiset pomot saivat aikaan ympäri Eurooppaa, ei muuta.

RT (Russian Television) antoi auliisti lähetysaikaa liikehdinnälle. Angela Merkel syytti keväällä Venäjän olevan Greta Thurnbergin lietsomien Extinction Rebellionin ja lasten mielenosoitusliikehdinnän taustalla (5) omalta tiedustelupalvelulta saamansa tiedon pohjalla.

Ei voi kuin ihmetellä niitä 1200 suomalaista akateemisesti sivistynyttä ihmistä, jotka allekirjoittivat Extinction Rebellionin vetoomuksen. Osa nimistä kuului ihan täysipäisille ihmisille!

Puopolon nerokkaasti kuvailema eräänlainen henkinen pakkopaita on aiheuttanut sen, että orankien sademetsät tai USA:ssa mm. Etelä-Karoliinan metsät ja Itä-Euroopan metsiä tuhotaan kiihtyvästi biotalouden edistämiseksi.

Myöskään yhteiskunnassa (=V-media) ei sallita järjellistä keskustelua energiasta tai jätehuollosta, vaikka Eurooppa jatkaa järkähtämättä kohti ilmastomyytin synnyttämää energiakatastrofia tai kiertotalousmyytistä syntynsä saavaa jätehuollon giganttista ympäristökatastrofia.

Identiteetti-ideologia on myös taustalla, kun WWF ja Greenpeace ja V-media em. järjestöjen ohjeistuksesta vaikenee Baselin sopimukseen sisällytettyjen uusien sääntöjen seurauksista, koska se paljastaisi kiertotalousidean olleen umpikujassa jo kauan sitten. Länsimaiden kansalaiset ovat saaneet ympäristöjärjestöjen kierrätysopit  jo varhaiskasvatuksessa, mutta nyt Malesian palauttamat 3000 tonnia "kierrätys"muovia on paljastanut karmean todellisuuden lopulta maailman V-mediassa. Vihreät poliitikot ja vihreät journalistit ovat nyt todella sormi suussa.  

Identiteetti-ideologia on taustalla, kun V-median toimittajat uhriutuvat ja perustavat vihapuherahaston itselleen jopa verovaroista (YLE mukana?) ja pyrkivät rajoittamaan kansalaisten sananvapautta tajuamatta, että lopulta heidän ehdotukset kalahtaisivat myös omaan nilkkaan.

Kun viime kesänä yhtenä harvoista koko maailmassa varoitin laajaa globaalia huomiota saaneessa raportissani (6) muovin kierrätyksen saastuttavan maailman meret, oli YLE etunenässä tuomitsemassa minut epäilyttäväksi oikeistolaiseksi ja diletantiksi ottamalla minusta kirjoitetut neuvot suoraan talousrikoksista 1,5 vankeuteen viiden vuoden liiketoimintakieltoon tuomitulta Kirkko ja Kaupunki lehden blogistilta (7).

Vielä kuukautta ennen kuin Baselin sopimukseen Norjan ehdotuksesta valtamerten suojelemiseksi tehtyjen muutosten hyväksymistä 187 maan kesken, YLE - osana ideologista ja lapsellista "I love muovi" kampanjaansa - leimaa minut diletantiksi ja epäilyttäväksi oikeistolaiseksi henkilöksi em. K&K blogistin luonnehdinnoin ja kertoo kiertotaloussatuja kansalaisille (8).

Yhtä kaikki yhteiskunnallinen keskustelu vaikeista ja tärkeistä asioista on käytännössä kielletty.

Tilalle on tullut jatkuvana vaahtovana uutis- ja kommenttivirtana eteemme syöksyvä identiteetti-ideologiasta kumpuava ilmastohumppa ja poikkeuksista säännön tekevät sydäntä särkevät tarinat maahanmuuttajista ja rationaallisen maahanmuuttokeskustelun tukahduttaminen eri keinoin.

Myös suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan puolustaminen ja maahanmuuton fiskaalisista syistä johtuvasta Suomen olemassaolovaarasta varoittaminenkin on kielletty valtamediassa.

Loppuun sivuhuomautuksena on pakko mainita, että tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat demarit ovat ensi viikolla Tanskassa menossa kohti vaalivoittoa.

On jo aikoihin eletty, kun tässä kolmannen polven demarina ja sekulaarina ihmisenä on pakottu ruveta julistamaan "Koti, Uskonto ja Isänmaa" oppia ja on pakko myös pistää päähän pilapiirtäjä Karin kokoomukselle omistettu "natsi"kypärä.

Näin ei voi jatkua.

1. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ivan-puopolon-kolumni-identiteetti-ei-kerro-ihmisen-elamasta-mitaan-olennaista-siksi-se-on-surkea-politiikan-lahtokohta/7391236#gs.fn79z7

2. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270597-suomi-kyldyyrimarxistisen-identiteetti-ideologian-absurdistan

3. https://www.city-journal.org/html/theres-no-such-thing-islamophobia-15324.html

4. https://wattsupwiththat.com/2019/04/02/the-new-green-threat-extinction-rebellion/

5. https://www.forbes.com/sites/davekeating/2019/02/24/what-does-merkel-know-about-russia-and-the-student-climate-protests-that-we-dont/#240732b73241

6. https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuutinen-muovinkierratyksesta

7. https://www.thegwpf.org/new-report-recycling-plastic-waste-is-making-ocean-litter-worse/

8. https://svenska.yle.fi/artikel/2019/04/02/vi-satte-fem-sandare-i-plastinsamlingskarl-i-landet-det-har-ar-varfor?fbclid=IwAR3ZV4Rnn9nVYZ9veiZVQ901zVD7PEFdGjYebqH25xjTynIOe2HLCERRJWk

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Identiteettipolitiikan nerokkuus on, että se onnistuu rakentamaan itselleen lähes täydellisen immuniteetin kritiikille". Tuon politiikan, käytettiinpä siitä mitä tahansa nimitystä, juuret juontavat Ranskan vallankumouksen jakobiineihin ja niistä ajoita alkaen samat piirteet ovat toistuneet. Retoriikka korvaa logiikan ja dogmatiikka pragmatiikan. Vapauden, veljeyden ja tasa-arvon mimissä katkotaan kauloja ja proletariaatin diktatuuri tarkoittaa väestön proletarisoitumista ja joutumista diktatuurin alaiseksi.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio
Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Sanonta "identiteetti-ideologia" kuulostaa hölmöltä, koska identiteetti on yksilön ja systeemin kehittynein ja eniten arvostettava ominaisuus.
Jokaisella meistä tulisi olla identiteetti, yksilöllisyys ja yksilöllinen arvo suhteessa muihin.

Jos se on pielessä, ei kysymys ole identiteetti-ideologiasta, vaan jonkinlaisesta identiteettihäiriöstä, joita psykologia esittelee kokonaisen joukon.

Pyydän valitsemaan paremman sanan, mutta itse asia taitaa olla kohdillaan.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kiitos kommentista. Sillä on monta kutsumanimeä tällä kyldyyrimarxismilla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kun järki korvataan jollakin ideologialla tai ns. tieteellisellä tosiasialla yhteiskunnallista päätöksentekoa ohjaajana, niin päätyy ko. valtio hyvin pian elämään ilman mitään holttia johtajiensa unikuvia seuraten.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin Pertti asia on näin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ideologiat oli osasyynä toiseen maailmansotaan, että ne ei toimi.

Tiede taas selvittää tosiasioita, että sitä pitäisi käyttää päätöksenteossa. Olisi sitä järjen käyttöä eikä taikauskoihin perustuvaa päätöksentekoa.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Käytät epäluotettavia lähteitä.Ei Merkel, vaan Belgian ympäristöministeri väitti virheellisesti saaneensa tiedustelulta tietoja protestien junailusta.Tiedustelupomo kielsi samantien olevansa tietoinen koko jutusta.Siihen loppui sen ministerin pesti.

www.theguardian.com/world/2019/feb/05/belgian-envi...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Kyllä Merkel väitti Putinin ohjailevan asioita kulisseissa ja tietenkin hän on omalta tiedustelultaan tietoa saanut.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

HS yrittää aivopestä ihmisiä päivittäisellä julistuksellaan - Uskon että aika moni nuori tulee masentumaan tästä. Omaakin mieltä tämä jatkuva julistus ilman kunnollista konkretiaa on alkanut masentamaan. Miten Suomi tai maailma hyötyy siitä että me masennumme toimintakyvyttömiksi?

Euroopassa on, kuten jo kerroit muoviroskien osalta, tehty hosumisella suuria virheitä, jotka on tuhonnut luontoa eikä pelastanut. Saksassa poltetaan hiiltä koska aurinko ja tuuli ei riitä kun ydinvoima on ajettu alas. Afrikan ja Aasian väestö lisääntyy ja kuluttaa tulevaisuudessa paljon energiaa. Eikö pitäisi keskittyä halvan, puhtaan ja hiilivapaan energian kehittämiseen eikä ampua alas kaikki nykyinen? Ilman energiaa olemme muutamassa vuodessa kivikaudella. Torium pienydinvoimalat voivat olla yksi osaratkaisu, mutta tarvitaan varmasti muutakin. Missä vaiheessa fuusioenergian kehitys on?

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Juurikin näin. Mä en kestä edes avat sitä lehteä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Fuusio on - no kuten aina - 30 vuoden päässä...! Vähän niin kuin ilmastokatastrofin estämiseen meillä on aina "enää" vain 10v jäljellä (näin ollut joka vuosi jo jostain 80-luvusta alkaen). ;) Sen sijaan torium-voimalat olisi erinomainen ajatus! Myös torium-voimalaoiden sukulaiset ja melkein samanlaiset hyötöreaktorit (breeder reactors), joissa voidaan nykyinen ydinjäte käyttää energiaksi. Lisäksi se jäte, joka niistä jää, säteilee itsensä vaarattomaksi 100 vuoden sisällä. Tosin virheät vastustavat näitä molempia koska a) ne tarjoaisi aika pitkälti rajattomasti energiaa ihmiskunnalle sadoiksi vuosiksi ja b) tuhoaisi virheiden ykkösvaalipelottelun eli ydinvoiman kauheuden ja etenkin sen jätteiden kauhistelun. Siksi ne eivät kelpaa heille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Fuusio on - no kuten aina - 30 vuoden päässä...!"

Ei sitä välttämättä saada toimimaan ja ihmiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan.

"Vähän niin kuin ilmastokatastrofin estämiseen meillä on aina "enää" vain 10v jäljellä (näin ollut joka vuosi jo jostain 80-luvusta alkaen). ;)"

Ilmastokatastrofia ei välttämättä edes voi enää estää. Helposti kyse vahinkojen minimoimisesta.

Kysehän on tästä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Metastabiliteetti

Eli kun on tarpeeksi vaikuttavia tekijöitä niin ilmasto muljahtaa sitten toiseen tilaan eikä sitä välttämättä voi pysäyttää.

Ilmastokatastrofiin liittyy se CO2 kun se pysyy sen verran pitkään siellä ilmakehässä, että päästöjen lopettaminen ei siis vaikuta heti yhtään mihinkään.

Tuo "kymmenen vuotta" liittynee johonkin arvioon että sitten on game over sen suhteen että voiko estää ilmaston tilan muutosta kun ottaa huomioon sen, että vaikka ihmiskunta lopettaisi päästöt kokonaan niin korkea CO2 pitoisuus vaikuttaa pitkään sen jälkeen.

"Sen sijaan torium-voimalat olisi erinomainen ajatus!"

Niitä kannattaisi kehittää siirtymäajan tekniikaksi, ehdottomasti.

Ydinmateriaali tosin ei ole rajatonta ja siinä semmoinen juttu että se on lajin säilymiselle pitkällä aikavälillä kriittistä. Lähinnä se kun on niin valtava energiatiheys ja sellaista tarvitaan kun pitäisi ihmislaji ja muutama muu varmuuskopioida pois maapallolta.

"Tosin virheät vastustavat näitä molempia koska a) ne tarjoaisi aika pitkälti rajattomasti energiaa ihmiskunnalle sadoiksi vuosiksi"

Sadat vuodet on naurettavan lyhyt aika. Johan sitä on maatakin viljelty jotain 10000v. Tulta käytetty miljoona vuotta.

Kyllä ydinvoima toimii mutta se on lähinnä sitä kuin ottaisi viinaa krapulaan. Tässä kun tarvitsisi saada maailma valmiiksi ja toimimaan niin, että energia otetaan välillisesti tai välittömästi auringosta, ilman että kallioperästä louhitaan tai poraillaan mitään.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio Vastaus kommenttiin #16

Ydinvoima tuottaa puhdasta energiaa loputtomasti niin halutessanne.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #16

#16 Matti, ihan hyvä kommentti sinulta. Pari juttua kuitenkin. CO2 kierto ei kestä ikuisuuksia. Itseasiassa se on hyvinkin nopeaa. Eli toisin kuin mediat väittää niin se ei pysy ilmassa satoja tai tuhansia vuosia vaan lähinnä vain kuukausia.

Ja mitä torium-voimaloihin tulee niin niihin nykyisellä energiankäyttötahdilla (ja kaivosteollisuuden tahdilla, sillä siitähän sitä sivujätteenä tulee) riittää polttoaineitta n. 5000-10000 vuodeksi. Breedereihin taas ydinjätteistä riittää noin 1000 vuodeksi. Tietysti energian käyttö lisääntyy koko ajan mutta aikaa kehittää mm. fuusiota on silti satoja vuosia. Ja jos siinä ajassa sitä ei saa toimimaan niin sitten on syytäkin haihtua pois...

Suurin syyhän siihen miksi fuusioita ei vielä ole saatu toimimaan on, että sille ei vielä oikeasti ole tarvetta (eli siihen ja sen kehittämiseen ei taloudellisesti ole kannattavaa liikoja sijoittaa vielä - ainoastaan sen verran, että jos se "vahingossa" jo nyt saataisiin toimimaan). Mutta siinä vaiheessa kun sille oikeasti tarvetta tulee niin taatusti saadaan toimimaan hyvin lyhyessä ajassa. Tällä nykyisellä puuhastelullahan se tosiaan on aina tuo "30 vuoden päästä". ;)

Mutta ihan ok ja hyvin pohdiskeleva kirjoitus sinulta aiheesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #19

"#16 Matti, ihan hyvä kommentti sinulta. Pari juttua kuitenkin. CO2 kierto ei kestä ikuisuuksia. Itseasiassa se on hyvinkin nopeaa. Eli toisin kuin mediat väittää niin se ei pysy ilmassa satoja tai tuhansia vuosia vaan lähinnä vain kuukausia."

Tuosta asiasta löytyy ristiriitaista tietoa mutta äkkiseltään mietittynä kun pössäytetään taivaalle CO2:sta polttamalla puu, niin se määrä mikä on vaikka puussa, niin sen sitoutuminen takaisin puuksi vie aikaa sen puun kasvun verran.

Pienellä googletuksella aiemmin CO2:lle annettu kiertoaikaa "yli 100v".

Yksittäisen molekyylin tasolla jos hönkäisen CO2:sta kohti jotain kasvia niin voi hyvinkin nopeasti yksittäinen molekyyli jäädä siihen mutta noin niinkuin määrällisesti meret ja kasvit yms. sitouttaa CO2:sta jollain vauhdilla ja sitä tulee ilmakehään jollain vauhdilla, ja nyt sitä tulee enemmän kuin sitoutuu pois.

Kyllä tässä kohdin on ilmeistä että kannattaa kehittää sitä ydinvoimaa ja käyttää siirtymäaikana että pääsee fossiilisista eroon ja saa sitten aikaa ratkoa pitkällä aikavälillä energian tuottoa.

"Suurin syyhän siihen miksi fuusioita ei vielä ole saatu toimimaan on, että sille ei vielä oikeasti ole tarvetta (eli siihen ja sen kehittämiseen ei taloudellisesti ole kannattavaa liikoja sijoittaa vielä - ainoastaan sen verran, että jos se "vahingossa" jo nyt saataisiin toimimaan)."

Ymmärtääkseni fuusion kehityksessä on oikeasti sellainen ongelma mihin ei ole oikein kenelläkään ideaa vielä ratkaista, että kun sitä plasmaa kuumennettaan ja siitä lähtee sitä neutronipommitusta niin se on niin rajua että mikään materiaali ei oikein kestä sitä ilman että hapertuisi tässä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #20

Joo, kieltämättä se CO2:n kiertämisaika kyllä vähän pidempi on kuin kuukausia. Tokko kuitenkaan 100 vuotta koska on havaittu että CO2 lisääntymisen takia maapallo on alkanut voimakkaasti vihertymään eli kasveihin sitoutuu paljon. Mistä muuten Green Peace sai muutama vuosi sitten shokin ja he olivat järkyttyneitä siitä kun Kalaharin aavikko on alkanut pienentymään. Ne ihan oikeasti oli järkyttyneitä siitä... Jossain HS:ssa, tms. oli siitä silloin juttua, että kuinka kamalaa se on ja kuinka Kalaharin autiomaata pitäisi suojella ja ennallistaa...

Ja on totta, että fuusiossa plasma on hankalasti kontrolloitavissa, mutta siihen on kyllä keinonsa. Mutta kun tällä hetkellä varsinaista tarvetta ei fuusiolle ole niin sen kehittämiseen ei paljoa panosteta... Mikä sinänsä harmi kyllä kun se olisi 100% puhdasta ja siitä piisaisi energiaa ikuisuuksiksi. Minkä takia muuten Vihreät ovat ilmoittaneet vastustavansa sitäkin...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

Olisi kyllä tilausta jollekin tieteellisemmälle puolueelle.

Nyt kaikki on joko ideologisia, utopistisisia tai muuten vaan surkeita.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kiertotalous on muutakin kuin muovi, aineiden talteenoton kannalta välttämätöntä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Niin kyllä metallien kierrätys onnistuu. Muiden kohdalla on niin ja näin. On suorastaan pakkomielteistä kun 2,4 miljoonasta yhdyskuntajätetonnista tehdään kiertotalous väkisin, vaikka teollisuudessa, alkutuotannossa ja tukkukaupassa materiaalivirrat ovat 50-10 kertaiset.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Extinction Rebellion eli elokapina on periaatteessa sen perustajien filosofian mukaan aivan samanlainen vallankumouksellinen liike kuin 1970-luvulla olivat Bader Meinhof, RAF, Brigate Rosse ja muut punaiset terroristiryhmät. Heidän päämääränä on saada aikaan sekasortoa ja sen avulla ja seurauksena kaataa demokraattiset hallitukset. Väkivalta ja kansalaistottelemattomuus kuuluvat heidän keinoihinsa.

Tähän joukkoon kuuluu myös ruotsalainen pikkutyttö Greta Thunberg, joka itse kertoo saaneensa idean koulukapinaansa ruotsalaiselta Extinction Rebellionin aktivistilta Bo Thorenilta. Gretan tukijoina kannustajina ovat toimineet ruotsalaisten Extinction Rebellion taustaryhmät.

Greta Thunbergin koululakkoiluun ovat yhtyneet myös suomalaiset koululaiset tietämättä ollenkaan, että heitä käytetään hyväksi. Extinction Rebellionin yksi perustajista, liikkeen ideologian ja toimintamallin pääarkkitehti Roger Hallam vahvistaa: " Ei ole sattumaa, että talven ilmastokampanjat keskittyvät koululaisiin. Tärkeimmät ryhmät ovat lapset, nuoret, vanhukset ja naiset. Liikkeen keskeinen ajatus on aktivistien haavoittuvuus, laittomasta toiminnasta ennen pitkää seuraava väkivalta ja tätä kautta kerättävä sympatia".

"Extinction Rebellionin toiminnassa ei ole kysymys ilmastosta. Sen perimmäinen tehtävä on hälventää nykyjärjestelmän harhat, ilmastonmuutosta ”syvemmät” ongelmat, jollaisia ovat valkoisen ylivallan, patriarkaatin, eurosentrismin, heteronormatiivisuuden ja luokkahierarkian."

Ja nyt tälle ruotsalaiselle pikkutytölle ollaan järkkäämässä Nobelin rauhanpalkintoa. Mitä Ahtisaari tästä tuumaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset